Stærkeste afsnit af ’Badehotellet’ nogensinde

Der stod "friske fisk fra Skagen" på kassen i sæsonpremieren på 'Badehotellet', men virkeligheden var en anden. På billedet ses fra venstre Edith (Ulla Vejby), Molly (Bodil Jørgensen), Philip Dupont (Sigurd Holmen Le Dous) og Otilia (Merete Mærkedahl). (Fotos: Mike Kollöffel / TV 2)

Der stod "friske fisk fra Skagen" på kassen i sæsonpremieren på 'Badehotellet', men virkeligheden var en anden. På billedet ses fra venstre Edith (Ulla Vejby), Molly (Bodil Jørgensen), Philip Dupont (Sigurd Holmen Le Dous) og Otilia (Merete Mærkedahl). (Fotos: Mike Kollöffel / TV 2)

28. januar 2020;
Af: Michael Hansen, TV 2 Kommunikation

Aldrig tidligere har TV 2- og TV 2 PLAY-serien ’Badehotellet’ tiltrukket så stor en andel af seerne ved skærmene. 76 procent af dem, der havde tændt for tv mandag klokken 20, så ’Badehotellet’-premieren. Seerne gav meget høj kvalitetsvurdering – og anmelderne er nu enige.

Premieren på syvende sæson af TV 2 og TV 2 PLAY-serien ’Badehotellet’ har allerede givet anledning til to rekorder. Og samtidig er det vel også en slags nyhed, at anmelderne generelt gav premieren glimrende anmeldelser – herunder et par femstjernede anmeldelser og hovedparten af resten på fire stjerner.

Premieren på ’Badehotellet’ lå dagen efter, at serien hentede sin anden publikumspris på bare otte dage, da serien vandt ’Go’ Seerprisen’ ved Robert Prisen-uddelingen.

I de seneste 11 måneder er der blevet uddelt fire publikumspriser til danske tv-serier, og ’Badehotellet’ har vundet dem alle.

Læs også: Mere publikumshæder til ’Badehotellet’.

For blandt andre fru Fjeldsø (Birthe Neumann) foregik rejsen til Andersens Badehotel i sommeren 1940 i et tog fuldt af tyske soldater.

Halvanden million seere – og tallet vokser hen over de næste syv dage
Seertallet på ’Badehotellet’-premieren blev 1.486.000 på premieredagen og dermed helt på niveau med de cirka 1,5 millioner seere, som har fulgt serien gennem de første sæsoner. Seertallet vil vokse hen over de kommende syv dage, når Kantar måler den tidsskiftede sening via optagelse, catch up-service mv. Om en uge – tirsdag 4. februar – kan det officielle og endelige Kantar-seertal for ’Badehotellet’-premieren opgøres.

Seerandelen var til samtidig rekordhøj, nemlig 76 procent. Det betyder, at 76 procent af dem, der så tv mandag aften ved 20-tiden, havde tunet ind på ’Badehotellet’.

Der er tale om den højeste seerandel nogensinde til et afsnit af ’Badehotellet’ - og dermed det stærkeste afsnit af serien nogensinde. På grund af den høje share/seerandel lykkedes det for ’Badehotellet’ at nå cirka halvanden million seere på premieredagen, selv om tv-seningen generelt har været vigende i de seneste år.

Kvalitetsvurderingen til premieren blev på 4,5 på skalaen fra 1 til 5, hvor 5 er bedst. Her er tale om samme meget høje vurdering, som ’Badehotellet’ generelt har opnået de senere år, hvor serien på samme tid har været Danmarks mest sete og højest vurderede tv-serie.

Også premiereseertallet på TV 2 PLAY satte rekord. Aldrig tidligere har premieren på ’Badehotellet’ haft så høj sening på TV 2 PLAY på sin første dag på tjenesten. Snigpremieren på TV 2 PLAY på afsnit 2 ligger ligeledes på rekordniveau sammenlignet med tidligere år.

Edward og Helene Weyse (Jens Jacob Tychsen og Cecilie Stenspil) i premieren på 'Badehotellet'.

Anmeldelser med fire og fem stjerner
Anmeldelserne af ’Badehotellet’ har tidligere været kritiske og blandede, men premieren på sæson syv er blevet mødt af mange rosende og begejstrede anmeldere, som dermed – endelig – er enige med seerne om serien.

’Badehotellet’ fik allerede søndag og mandag fem hjerter i Politiken og fire stjerner på Ekko. I tirsdagens og onsdagens aviser er der også fem stjerner i B.T., fire stjerner i Ekstra Bladet, fire stjerner i Berlingske, fire stjerner i Avisen Danmark (de 13 regionale aviser i Jysk Fynske Medier) og tre stjerner i Nordjyske Stiftstidende.

Billede {0} af {1}