NEWS transmitterer fra store Holocaust-mindehøjtideligheder

2020 er 75-året for afslutningen på Holocaust og for befrielsen af koncentrationslejren i blandt andet Auschwitz, og det markeres ved flere store mindehøjtideligheder, hvorfra TV 2 NEWS sender.

2020 er 75-året for afslutningen på Holocaust og for befrielsen af koncentrationslejren i blandt andet Auschwitz, og det markeres ved flere store mindehøjtideligheder, hvorfra TV 2 NEWS sender.

75-året for afslutningen af Holocaust markeres flere steder i verden, og TV 2 NEWS tager seerne med. Kanalen sender også interview med den tidligere overrabbiner Bent Melchior, som i 1943 måtte flygte til Sverige for at undgå tysk forfølgelse i Danmark.

2020 er 75-året for afslutningen af Holocaust, som gennem Anden Verdenskrig kostede over seks millioner jøder livet. Der holdes mindehøjtideligheder flere steder i verden, som TV 2 NEWS sender og dækker sammen med eksperter, der kan gøre seerne klogere på de historiske – og gruopvækkende – begivenheder.

- Holocaust anses som et absolut lavpunkt i Europas historie, og det bliver fremhævet som eksemplet på, hvor galt tingene kan gå. Det er vigtigt at formidle historien til de generationer, som ikke har oplevet det, for at forhindre, at noget lignende kan ske i fremtiden, siger politisk udviklingschef på TV 2, Ulla Østergaard.

Den første store mindehøjtidelighed finder sted i denne uge. Statsminister Mette Frederiksen og 40 andre stats- og regeringschefer drager til Jerusalem, hvor der holdes en stor højtidelighed med taler af blandt andre den israelske præsident, Ruslands præsident Vladimir Putin, den britiske tronfølger prins Charles, den franske præsident Emmanuel Macron m.fl.

TV 2 NEWS transmitterer begivenheden fra klokken 12.30 til 16.00. I NEWS-studiet sidder værterne Allan Silberbrandt og Anne Vig, og de har besøg af Weekendavisens chefredaktør, Martin Krasnik, international korrespondent Ulla Terkelsen og seniorforsker Cecilie Felicia Stokholm Banke, Dansk Institut for Internationale Studier (DIIS). TV 2s mangeårige Mellemøsten-korrespondent Steffen Jensen dækker begivenheden fra Israel.

- Der er ikke meget, verdens store ledere kan samles om i disse år. Derfor er det bemærkelsesværdigt, at præsidenter og kongelige fra lande som Rusland, Frankrig, Tyskland, Danmark, USA og Storbritannien samles netop ved mindehøjtideligheden for 75 år for Holocaust for at mindes de mere end seks millioner jøder, som omkom under Anden Verdenskrig, siger Ulla Østergaard.

75 år efter Holocaust er det også ved at være sidste chance for at høre de overlevendes beretninger. Tidligere på dagen 23. januar vil statsminister Mette Frederiksen tale med overlevende og efterkommere af overlevende fra nazisternes koncentrationslejre, og også dette dækkes på TV 2 NEWS.

TV 2 NEWS-vært Allan Silberbrandt (billedet) interviewer tidligere overrabbiner Bent Melchior onsdag 22. januar klokken 20.00 på NEWS. (Foto: Claus Troelsgaard / TV 2)

Interview med Bent Melchior
Dagen forinden – onsdag 22. januar klokken 20.00 – interviewer Allan Silberbrandt den 91-årige tidligere overrabbiner Bent Melchior, som var en af de danske jøder, som i 1943 måtte flygte til Sverige for at undgå tysk forfølgelse i Danmark. Interviewet kommer både til at handle om Melchiors egen historie og om hans syn på den antisemitisme, som er blusset op i Danmark og det øvrige Europa.

TV 2 NEWS dækker igen mandag 27. januar – den internationale Holocaust Memorial Day – når der holdes mindehøjtidelighed i den polske koncentrationslejr Auschwitz med deltagelse af 200 overlevende. I Danmark kaldes 27. januar også Auschwitz-dag, fordi datoen markerer årsdagen for befrielsen af den nazistiske udryddelseslejr.

TV 2 NEWS transmitterer fra begivenheden i Auschwitz fra klokken 15.30 og til 17.30 med deltagelse af blandt andre Ulla Terkelsen og Hans Engell. Værterne i NEWS-studiet denne dag er Søren Lippert og Anders Havndrup.

Seneste nyt

28. september 2020

Thomas Kristensen er nu (også) i TV 2s startopstilling på fodboldbanen

Link til Thomas Kristensen er nu (også) i TV 2s startopstilling på fodboldbanen
25. september 2020

TV 2 skruer op for salg af reklamer på TV 2 PLAY og direkte salg til annoncørerne

Link til TV 2 skruer op for salg af reklamer på TV 2 PLAY og direkte salg til annoncørerne
24. september 2020

Coronakrisen har gjort det ekstra svært at være kræftpatient

Link til Coronakrisen har gjort det ekstra svært at være kræftpatient

Billede {0} af {1}