EM-håndbold giver seerrekorder allerede i den første weekend

Danmarks åbningskamp mod Island havde over 1,5 millioner seere i kampens sidste 10-12-minutter. (Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix / TV 2)

Danmarks åbningskamp mod Island havde over 1,5 millioner seere i kampens sidste 10-12-minutter. (Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix / TV 2)

Allerede efter få dage af slutrunden har EM-håndbolden sat de første seerrekorder – blandt andet højeste seertal og stærkeste dag nogensinde på TV 2 SPORT. Ondagens to skæbnekampe vises begge på TV 2s hovedkanal.

EM i herrehåndbold 2020 var kun få dage om at sætte de første seerrekorder på danske tv-kanaler. Det står klart efter weekendens seertal fra Kantar, som viser, at EM-slutrunden har præget danskernes tv-sening gennem de seneste dage.

Danmarks åbningskamp mod Island havde over 1,5 millioner seere i kampens sidste 10-12-minutter. I gennemsnit så 1.285.000 med under kampen, som begyndte klokken 18.15. Imens kampen blev spillet, fulgte 71 procent af de danske tv-seere med på TV 2, og det er kanalens højeste share til en dansk EM-/VM-åbningskamp nogensinde.

Danmarks kamp mod Ungarn blev mandag set af 1.498.000 seere i gennemsnit – og da flest så med i de sidste minutter, var der knap 1,8 millioner seere. Mandag stod TV 2-kanalerne tilsammen for knap 63procent af danskernes tv-sening. Det er den højeste andel til TV 2 i 22 år.

Danmark kan ikke længere selv afgøre sin EM-skæbne, og derfor er onsdagens kamp mellem Island og Ungarn afgørende. Af samme grund har TV 2 besluttet, at denne skæbnekamp klokken 18.15 - hvor Island skal vinde, hvis Danmark skal have chance for at fortsætte i EM - flyttes til TV 2s hovedkanal.

Efterfølgende spiller Danmark mod Rusland - også på TV 2. Men hvis kabalen ikke går op onsdag - i form af både islandsk og dansk sejr - viser erfaringen, at danskernes EM-interesse kølnes kraftigt.

I slutningen af kampen mellem Norge og Frankrig var TV 2 SPORT Danmarks mest sete kanal foran både TV 2 og DR1. (Foto: Ole Martin Wold / Ritzau Scanpix / TV 2)

Stærkeste dag for TV 2 SPORT
Også på TV 2 SPORT gav EM-håndbolden bemærkelsesværdige resultater. Det skete især søndag, hvor de franske medaljeaspiranter røg ud af EM efter nederlag til Norge. Kampen havde i snit 359.000 seere – og 499.000 seere, da kampen blev fløjtet af. I kampens slutning – altså i primetime tæt på klokken 20 – var TV 2 SPORT Danmarks mest sete kanal foran både TV 2 og DR1.

Samtidig er søndag 12. januar nu TV 2 SPORTs stærkeste dag nogensinde med en seerandel på knap 11 procent – i kraft af EM-håndbold, badminton og WTA-tennis.

Hos chefredaktør John Jäger, TV 2 SPORT, der har det overordnede ansvar for TV 2s håndbolddækning, giver den høje seeropbakning anledning til ”ren og skær glæde og stolthed”, som han udtrykker det.

- Vi arbejder hele tiden på at komme ”tættere på”, og vi må sige, at vi kommer tættere på mange danskere, når der er så mange, der ser med. De høje seertal er en cadeau til fantastiske håndboldspillere, der leverer sublim underholdning, og det er samtidig et fortjent skulderklap til vores dygtige medarbejderes hårde arbejde med håndbold til hverdag og fest. Vi knokler ydmygt videre – og siger igen stor tak til seerne, lyder kommentaren fra John Jäger.

Også rekord på TV 2 SPORT X
I forbindelse med den omfattende EM-dækning på tv og på TV 2 PLAY har også TV 2 SPORT X fået enkelte direkte EM-kampe på programmet.

Den første – og hidtil eneste – af disse kampe var fredagens opgør mellem Norge og Bosnien-Hercegovina, og den blev set af 100.000 danskere i gennemsnit af de to halvlege – blandt andet i konkurrence med ’X Factor’.

Seertallet på 100.000 er det hidtil højeste på TV 2s nye sportskanal. Også mandag og tirsdag i denne uge vil TV 2 SPORT X sende enkelte EM-håndboldkampe, blandt andet gruppefinalen mellem Norge og Portugal.

Seneste nyt

28. september 2020

Thomas Kristensen er nu (også) i TV 2s startopstilling på fodboldbanen

Link til Thomas Kristensen er nu (også) i TV 2s startopstilling på fodboldbanen
25. september 2020

TV 2 skruer op for salg af reklamer på TV 2 PLAY og direkte salg til annoncørerne

Link til TV 2 skruer op for salg af reklamer på TV 2 PLAY og direkte salg til annoncørerne
24. september 2020

Coronakrisen har gjort det ekstra svært at være kræftpatient

Link til Coronakrisen har gjort det ekstra svært at være kræftpatient

Billede {0} af {1}