TV 2 SPORT X klar med programmet for premiereweekenden

Den belgiske stjernespiller Eden Hazard i Real Madrid-trøjen på Santiago Bernabeu stadion i Madrid. (Foto: Gabriel Bouys / AFP / Ritzau Scanpix / TV 2)

Den belgiske stjernespiller Eden Hazard i Real Madrid-trøjen på Santiago Bernabeu stadion i Madrid. (Foto: Gabriel Bouys / AFP / Ritzau Scanpix / TV 2)

Arbejdet med TV 2s kommende sportskanal er i fuld gang. Premieredagen er lørdag 4. januar, og åbningsweekenden byder blandt på en lang række spanske og italienske fodboldkampe, ATP-tennis og NBA-basketball.

Når TV 2 lørdag 4. januar klokken 12.00 åbner sin nye sportskanal TV 2 SPORT X på streamingtjenesten TV 2 PLAY og hos en række distributører og antenneforeninger, er det en premiereweekend med et overflødighedshorn af international sport med store stjerner som Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Roger Federer og Kawhi Leonard.

Premiereweekenden byder blandt andet på en række fodboldkampe fra den spanske La Liga, flere kampe fra den italienske Serie A, ATP Cup-tennis fra Australien og flere NBA-basketballkampe. Mandag 6. januar byder også på italiensk fodbold, idet denne dag er fridag i støvlelandet.

- Vi er overordentligt tilfredse med programmet for premiereweekenden på TV 2 SPORT X, som bliver præget af masser af live-dækning af nogle af de allerstørste sportsstjerner. Antallet af timers live-sport på TV 2 SPORT X vil overgå de fleste sportskanaler herhjemme, siger TV 2s sportschef, Frederik Lauesen.

Blandt weekendens fodboldkampe er de spanske opgør Getafe-Real Madrid og Espanyol-Barcelona, yderligere nogle spanske fodboldkampe samt flere italienske ligakampe.

TV 2 SPORT X og TV 2 PLAY sender fra 2020 masser af timers tennis fra ATP-turneringerne og fra Wimbledon. Her er schweiziske Roger Federer på banen i Wimbledon i sommeren 2019. (Foto: Matteo Berrettini / Reuters / Ritzau Scanpix / TV 2)

Stærk sport i resten af januar
TV 2 SPORT X kommer allerede i åbningsweekenden til at dække en væsentlig del af kanalens kernerettigheder, og flere sportsgrene foldes ud i resten af kanalens første måned.

- Vi har haft det mål at åbne vores nye kanal med et brag og med masser af stærk sport, og det er lykkedes. Og i løbet af den første måneds tid dækker TV 2 SPORT X endnu flere af sine store sportsgrene, nemlig X Games i Aspen, Colorado, VM i skiskydning, Atletik World Indoor Tour samt NBA All-Star, siger redaktionschef Kristian Hyldgaard, TV 2 SPORT, der er den daglige chef for TV 2 SPORT og TV 2 SPORT X.

TV 2 SPORT X har senest erhvervet alle rettigheder til fodbold fra den spanske La Liga, den italienske Serie A samt rettigheder til kampe fra den amerikanske Major League Soccer (MLS). Herefter forventer TV 2 SPORT X og TV 2 PLAY at sende omkring 20 ugentlige kampe fra de tre ligaer.

Hvis man vil have det fulde udbytte af TV 2s livesportstilbud – som er betydeligt større, end hvad der kan vises på to sportskanaler og på TV 2s hovedkanal ved store events – skal det ske via TV 2 PLAY.

Læs også: Endnu mere topfodbold på TV 2 SPORT X og TV 2 PLAY.

Los Angeles Lakers' LeBron James (th.), som her griber en pasning i en kamp mod Boston Celtic, er en af de NBA-spillere, som får sendetid på TV 2 SPORT X og TV 2 PLAY fra 4. januar 2020. Og indtil da vil der være NBA-kampe på TV 2 SPORT og NBA. (Foto: Jae C. Hong / AP / Ritzau Scanpix / TV 2)

Sådan kan du se TV 2 SPORT X
TV 2 SPORT X kan ses via TV 2 PLAY, hvor TV 2 nu lancerer en særlig pakke – ’Favorit + Sport’ – som indeholder alle TV 2-kanaler (live og on demand) inklusive de to rene sportskanaler, TV 2 SPORT og TV 2 SPORT X. Sportspakken giver også adgang til de mange ekstra sportstransmissioner, som alene sendes på de særlige eventkanaler hos TV 2 PLAY. I januar 2020 åbner TV 2 PLAY for, at alle eksisterende kunder kan nyde streamingtjenestens fulde sportstilbud uden at betale ekstra.

TV 2 SPORT X kan også ses via en række tv-distributører – YouSee, Stofa, Boxer, Waoo, Canal Digital, Altibox og Telia – som har taget kanalen med i tv-pakker eller som et tilbud i distributørernes frit valg-/bland selv-universer. I januar 2020 bliver TV 2 SPORT X desuden tilgængelig som prøvekanal hos landets største tv-distributører og mange antenneforeninger, så kanalen fødes med et stort og bredt prøvepublikum.

----

Uddrag af premiereweekendens programmer på TV 2 SPORT X
(forbehold for programændringer - for overskuelighedens skyld er korte studieprogrammer udeladt)

Lørdag 4. januar 2020

12.00: Åbningsstudie (samsendes med TV 2 SPORT)                                             
12.55:
Fodbold: La Liga: Valencia-Eibar
15.00: TV 2 SPORT X: Studiet
15.55: Fodbold: La Liga: Getafe-Real Madrid
18.5: Fodbold: La Liga: Atlético Madrid-Levante
20.55: Fodbold: La Liga: Espanyol-FC Barcelona
23.00: NBA-basketball: L.A. Clippers-Memphis Grizzlies
00.00: NBA-basketball: Brooklyn Nets-Toronto Raptors
02.35: Tennis: ATP Cup – Canada-Australien

Søndag 5. januar 2020

06.30: Tennis: ATP Cup – Italien-Norge
08.30: Tennis: ATP Cup – Tyskland-Grækenland
13.55: Fodbold: La Liga: Real Sociedad-Villarreal
15.55: Fodbold: La Liga: Alavés-Betis
17.55: Fodbold: Serie A: Genoa-Sassuolo
20.05: Fodbold: Studiet
20.40: Fodbold: Serie A: Roma-Torino  
22.40: NBA-basketball: LA Clippers-New York Knicks
00.00: NBA-basketball: Miami Heat-Portland Trail Blazers
02.30: NBA: Action
03.00: Tennis: ATP Cup – Japan-Georgien

Mandag 6. januar 2020

06.00: Tennis: ATP Cup – Japan-Georgien
08.30: Tennis: ATP Cup – Serbien-Frankrig
14.00: Tennis: ATP Cup – Japan-Georgien (højdepunkter)
14.55: Fodbold: Serie A – Juventus-Cagliari
16.55: Cristiano Ronaldo – helt tæt på
17.55: Fodbold: Serie A – Lecce-Udinese
20.00: Håndboldherrernes vej til VM-guld
20.55: Fodbold: Serie A – Napoli-Inter
23.00: Fodbold: Serie A – Atalanta-Parma
00.55: NBA: Action
01.30: NBA-basketball: Atlanta Hawks-Denver Nuggets
04.00: Tennis: ATP Cup – Tyskland-Canada

---------

Læs også:

TV 2 opruster på fodbolddækningen og ansætter nye eksperter.

TV 2 udvider antallet af tennistransmissioner kraftigt - og holdet er sat

Hvordan kan jeg se TV 2 SPORT X?

Se mere på TV 2 SPORT X’ website.

SPORT X på TV 2 PLAY.

Se trailer for TV 2 SPORT X herunder.

Seneste nyt

30. juli 2020

Bent Fabricius-Bjerre – et liv omkring et flygel

Link til Bent Fabricius-Bjerre – et liv omkring et flygel
29. juli 2020

'Bent Fabricius-Bjerre - Det sidste ord' på TV 2

Link til 'Bent Fabricius-Bjerre - Det sidste ord' på TV 2
28. juli 2020

TV 2 viser den samlede dokumentar 'Plejehjemmene bag facaden'

Link til TV 2 viser den samlede dokumentar 'Plejehjemmene bag facaden'

Billede {0} af {1}