TV 2 opruster på fodbolddækningen og ansætter nye eksperter

Mads Junker bliver fodboldekspert på TV 2 i forbindelse med dækningen af den spanske La Liga og den italienske Serie A. Han får sin TV 2-debut allerede onsdag 18. december, når TV 2s hovedkanal viser det legendariske opgør El Clásico mellem FC Barcelona og Real Madrid. (Foto: Ebbe Rosendahl / TV 2)

Mads Junker bliver fodboldekspert på TV 2 i forbindelse med dækningen af den spanske La Liga og den italienske Serie A. Han får sin TV 2-debut allerede onsdag 18. december, når TV 2s hovedkanal viser det legendariske opgør El Clásico mellem FC Barcelona og Real Madrid. (Foto: Ebbe Rosendahl / TV 2)

Fra 2020 sender TV 2 SPORT X og TV 2 PLAY omkring 20 ugentlige fodboldkampe fra især Spanien og Italien, og det betyder nye eksperter og kommentatorer på sportsredaktionen. Blandt de nye fodboldeksperter er Mads Junker, der får TV 2-debut allerede onsdag 18. december med El Clásico mellem Barcelona og Real Madrid.

Når TV 2 fra 2020 udvider sit sportstilbud markant med sportskanalen TV 2 SPORT X og med mange hundrede timers ekstra sportstransmissioner på TV 2 PLAY, er der – blandt meget andet – omkring 20 ugentlige fodboldkampe på programmet. Og derfor kommer der også nye fodboldeksperter og -kommentatorer på skærmene.

Hos TV 2 fortsætter Kasper Lorentzen som ekspert og kommentator, og blandt de nye fodboldeksperter og -kommentatorer er Mads Junker, Henrik Fallesen og Morten Bisgaard samt kommentatorerne Morten Glinvad, Kenneth Hansen og John Bisgaard, der er kendt fra Strive, og som i foråret hjælper med kommenteringen af de mange kampe på TV 2 SPORT X og TV 2 PLAY.

Junker får TV 2-debut med El Clásico
Mads Junker bliver fast fodboldekspert på TV 2s dækning af den spanske La Liga og den italienske Serie A. Han har hidtil været fast tilknyttet Discoverys fodbolddækning, ligesom han har haft en hovedrolle i studiet under DR’s fodboldslutrunder.

Mads Junker har tidligere spillet i dansk, hollandsk og belgisk fodbold og har syv A-landskampe på CV’et. Han får sin TV 2-debut allerede onsdag 18. december, når TV 2s hovedkanal ekstraordinært viser den spanske topkamp mellem FC Barcelona og Real Madrid – den såkaldte El Clásico.

- Allerede ved vores første snak blev jeg overbevist om, at Mads Junker passer perfekt ind hos TV 2 SPORT. Han har en fantastisk passion for blandt andet spansk fodbold, og han brænder for at formidle. Mads leverer skarpe analyser og holdninger og er samtidig godt selskab i studiet, siger Allan Hvid, redaktionschef for TV 2s fodbolddækning.

Også Morten Bisgaard, der tidligere har deltaget i fodbolddækningen hos TV 2, bliver en af kanalens fodboldeksperter, samtidig med at han passer sine jobs som assistenttræner i Vejle Boldklub og for Danmarks U17-landshold.

Morten Bisgaard har selv været professionel fodboldspiller i den italienske klub Udinese og har stor indsigt i italiensk fodbold. Hans mangeårige fodboldkarriere er også foregået i blandt andet OB, FC København, Randers og engelske Derby. Morten Bisgaard har spillet otte A-landskampe for Danmark.

Den velkendte DR-kommentator Henrik Fallesen rykker til TV 2, hvor han fra starten skal kommentere fodbold og badminton. (Privatfoto)

Henrik Fallesen til TV 2 SPORT
En af Danmarks meget erfarne sportskommentatorer er Henrik Fallesen, som er mest kendt fra DR. Også han bliver en del af kommentatorholdet hos TV 2, hvor han i første omgang skal kommentere fodbold og badminton.

- Henrik Fallesen er indbegrebet af vores dna, hvor høj faglighed kombineres med godt selskab. Hans store erfaring som kommentator og reporter på både tv og radio betyder, at jeg i nogen tid har set ham som en oplagt kandidat i forbindelse med vores transmissioner. Og det glæder mig, at Henrik Fallesen også selv har udtrykt stor begejstring for at være en del af vores hold og de opgaver, vi står foran, siger redaktionschef Kristian Hyldgaard, der er den daglige chef for kanalerne TV 2 SPORT og TV 2 SPORT X.

Henrik Fallesen skyder 2020 i gang med den sidste opgave for DR – den klassiske skihopkonkurrence fra Garmisch-Partenkirchen nytårsdag. Derefter ”hopper” han direkte over til TV 2 SPORT, så han også bliver en del af åbningen af TV 2 SPORT X lørdag 4. januar.

---------

Læs også:

Endnu mere topfodbold på TV 2 SPORT X og TV 2 PLAY.

Fejrer flere fodboldrettigheder med El Clásico på TV 2s hovedkanal.

Hvordan kan jeg se TV 2 SPORT X?

Se mere på TV 2 SPORT X’ website.

SPORT X på TV 2 PLAY.

Se trailer for TV 2 SPORT X herunder.

Seneste nyt

02. december 2020

Julen er et hit – på tv og streaming

Link til Julen er et hit – på tv og streaming
02. december 2020

TV 2 PLAY har rundet 700.000 abonnementer

Link til TV 2 PLAY har rundet 700.000 abonnementer
Niels Hausgaard blev hædret med 'STORM-Prisen' ved 'Året der gak' 2020.
02. december 2020

Niels Hausgaard vinder æresprisen 'STORM-Prisen' ved 'Året der gak 2020'

Link til Niels Hausgaard vinder æresprisen 'STORM-Prisen' ved 'Året der gak 2020'

Billede {0} af {1}