Næsten halvdelen af al sportssening i Danmark sker på TV 2s kanaler

VM i herrehåndbold i januar, som endte med dansk verdensmesterskab, er den begivenhed, som har trukket de højeste seertal og den meste sportssening i 2019. I januar 2020 deltager de danske verdensmestre i EM i herrehåndbold, som kan følges på TV 2, TV 2 SPORT og TV 2 PLAY. (Foto: Bo Amstrup / Ritzau Scanpix / TV 2)

VM i herrehåndbold i januar, som endte med dansk verdensmesterskab, er den begivenhed, som har trukket de højeste seertal og den meste sportssening i 2019. I januar 2020 deltager de danske verdensmestre i EM i herrehåndbold, som kan følges på TV 2, TV 2 SPORT og TV 2 PLAY. (Foto: Bo Amstrup / Ritzau Scanpix / TV 2)

TV 2-kanalerne er det sted, hvor danskerne ser klart mest sport på tv. I 2020 udvider TV 2 sit sportsudbud med nye rettigheder, med kanalen TV 2 SPORT X og med masser af transmissioner på TV 2 PLAY.

Når danskerne ser sport og sportsnyheder i tv, er det i høj grad TV 2s kanaler – især TV 2s hovedkanal og TV 2 SPORT, der er Danmarks klart største dedikerede sportskanal – som bliver valgt. Det viser en analyse på baggrund af data fra Seer-Undersøgelsen i Danmark.

I 2019 frem til og med 9. december er knap 46 procent af danskernes sportssening foregået på TV 2s kanaler. Det er på niveau med 2018 – og dobbelt så meget som nummer to, når det gælder sportssening.

TV3-kanalernes tilbud står for knap 23 procent af sportsseningen, mens DR-kanalerne leverer godt 16 procent. Discovery-kanalerne står i 2019 indtil videre for godt 14 procent af sportsforbruget.

Den nye kanal Xee står for én procent af sportsseningen i hele 2019, selv om kanalen først for alvor er begyndt at sende sport efter sommerferien. Det hører nemlig med til billedet, at Xee – i kraft af rettigheder til især engelsk fodbold – i de seneste godt tre måneder har stået for knap 2,5 procent af danskernes sportsforbrug.

TV 2s sportschef, Frederik Lauesen, fotograferet på Kvægtorvet i Odense. (Foto: Jens Wognsen / TV 2)

Et alsidigt udvalg af den topsport, som interesserer danskerne
Frem til og med 9. december har hver dansker på tre år og derover i 2019 set tv-sport i knap 87 timer.

- Der er ingen tvivl om, at vi på TV 2 bliver belønnet for den store alsidighed. Hos TV 2s kanaler er det ikke bare international fodbold, det handler om, men Danmarks mest alsidige udvalg af den topsport, som danskerne interesserer sig for. Samtidig kommer vi rundt i hele Danmark. Der findes ikke den krog af landet, vi ikke har produceret fra, og det, tror jeg også, betyder noget. Det gør det i hvert fald for os, siger TV 2s sportschef, Frederik Lauesen, der er både glad, stolt og ydmyg over danskernes interesse for TV 2s produkter.

- Jeg tror, den store opbakning i høj grad skyldes vores dygtige medarbejdes evne til at formidle sporten. Vi har på TV 2 altid vægtet både den journalistiske formidling af sporten og den passion, som sport også er. Dér har vi en fin balance, og jeg synes, vi har et fantastisk hold af dedikerede og passionerede medarbejdere til at dække sporten på TV 2, siger Frederik Lauesen.

Juventus' Cristiano Ronaldo er en af de store profiler fra den italienske Serie A, som seerne på TV 2 SPORT X og TV 2 PLAY kan møde. (Foto: Giuseppe Cacace / AFP / Ritzau Scanpix / TV 2)

Ny sportskanal og flere rettigheder fra 4. januar 2020
I 2020 udvider TV 2 sit samlede udbud af sport markant i kraft af nye, store rettigheder og øget sendetid. Det sker på den kommende sportskanal TV 2 SPORT X og på en lang række ekstrakanaler på TV 2 PLAY, som kommer hyppigt i brug, når TV 2 kan vise flere sportsbegivenheder, end der er plads til på to sportskanaler og en hovedkanal.

TV 2 SPORT X etableres som en digitalt født kanal og med det strategiske mål at styrke streamingtjenesten TV 2 PLAY. Når kanalen er i luften fra 4. januar, bliver det med en række internationale sportsrettigheder med nogle af verdens største stjerner, herunder fodboldrettighederne til den spanske La Liga, den italienske Serie A og den amerikanske MLS.

Hertil kommer tennis fra ATP-turneringerne og Wimbledon, NBA-basketball, X Games, VM-atletik, skiskydning samt VM-konkurrencer i alpint skiløb og langrend.

- Det står klart, at 2020 bliver det største sportsår for TV 2s kanaler nogensinde. Det skyldes de nye og store rettigheder, vi har indkøbt, og som bliver foldet ud på vores kanaler og på TV 2 PLAY næste år, siger Frederik Lauesen.

SPORT X kan ses via TV 2 PLAY og hos tv-distributører
TV 2 SPORT X kan ses via TV 2 PLAY, hvor TV 2 nu lancerer en særlig pakke – ’Favorit + Sport’ – som indeholder alle TV 2-kanaler (live og on demand) inklusive de to rene sportskanaler, TV 2 SPORT og TV 2 SPORT X. Sportspakken giver også adgang til de mange særlige sportstransmissioner, som alene sendes på ekstrakanalerne hos TV 2 PLAY. I januar 2020 åbner TV 2 PLAY for, at alle eksisterende kunder kan nyde streamingtjenestens fulde sportstilbud uden at betale ekstra.

TV 2 SPORT X kan også ses via en række tv-distributører – YouSee, Stofa, Boxer, Waoo, Canal Digital, Altibox og Telia – som har taget kanalen med i tv-pakker eller som et tilbud i distributørernes frit valg-/bland selv-universer. I januar 2020 bliver TV 2 SPORT X desuden tilgængelig som prøvekanal hos landets største tv-distributører og i mange antenneforeninger, så kanalen fødes med et stort og bredt prøvepublikum.

--------

Læs mere:

Endnu mere topfodbold på TV 2 SPORT X og TV 2 PLAY.

Fejrer flere fodboldrettigheder med El Clásico på TV 2s hovedkanal.

Hvordan kan jeg se TV 2 SPORT X?

Se mere på TV 2 SPORT X’ website.

SPORT X på TV 2 PLAY.

Se trailer for TV 2s sportsudbud i 2020 herunder.

Seneste nyt

30. juli 2020

Bent Fabricius-Bjerre – et liv omkring et flygel

Link til Bent Fabricius-Bjerre – et liv omkring et flygel
29. juli 2020

'Bent Fabricius-Bjerre - Det sidste ord' på TV 2

Link til 'Bent Fabricius-Bjerre - Det sidste ord' på TV 2
28. juli 2020

TV 2 viser den samlede dokumentar 'Plejehjemmene bag facaden'

Link til TV 2 viser den samlede dokumentar 'Plejehjemmene bag facaden'

Billede {0} af {1}