VM i kvindehåndbold på TV 2, TV 2 SPORT og TV 2 PLAY

VM i kvindehåndbold i Japan foregår i perioden fra 30. november til 15. december 2019. (Foto: TV 2)

VM i kvindehåndbold i Japan foregår i perioden fra 30. november til 15. december 2019. (Foto: TV 2)

Så er det tid til VM i håndbold 2019, som foregår i Japan fra 30. november til 15. december. TV 2 er klar til den store håndboldbegivenhed i Solens rige, og danskerne kan følge slutrunden på TV 2, TV 2 SPORT, TV 2 PLAY, vm.tv2.dk og på TV 2s sociale medier.

Nu bliver en af årets helt store sportsbegivenheder fløjtet i gang. Det er VM i kvindehåndbold, som foregår i byen Kumamoto i det sydlige Japan. Det bliver spændende at følge de danske håndboldkvinder, og mon det er denne gang, euforien bryder ud, og Stine Jørgensen, Sandra Toft og resten af holdet får medaljer med hjem til Danmark?

Den første danske kamp, som TV 2 viser, er kampen mod Sydkorea søndag 1. december klokken 12.30 på TV 2 og TV 2 PLAY. Udover Danmarks kampe viser TV 2, TV 2 SPORT og TV 2 PLAY også masser af de andre nationers kampe - og giver alle håndboldinteresserede god mulighed for at følge med i begivenhederne i Sportsnyhederne, på vm.tv2.dk og på de sociale medier.

Eksotiske indslag
Danmark er i gruppe B med Tyskland, Frankrig, Brasilien, Sydkorea og Australien - en gruppe, der er en god blanding af velkendte stærke europæiske hold og mere eksotiske hold, som Danmark sjældent møder. Det bliver en krævende opgave for Klavs Bruun Jørgensen og holdet at få skrabet point nok hjem til at gå videre og ikke ende som udkogt tofusuppe.

Tyskland og de regerende verdensmestre fra Frankrig er altid virkelig svære modstandere, og nogle af de ukendte hold kommer med en helt anden måde at spille håndbold på, end danskerne er vant til. Og de mindre kendte hold er ikke dårlige – eksempelvis Sydkorea, der har haft en længere periode som ubesejret mandskab. Men Danmark har selvfølgelig også et virkelig stærkt hold med masser af spillere fra nogle af de bedste klubber i verden.

- Mine forventninger er, at VM i kvindehåndbold i Japan bliver en god oplevelse. Jeg indrømmer blankt, at jeg altid håber, at det danske landshold klarer sig godt. Jeg kan forstå på både landstrænerne og vores egne eksperter, at der er chance for, at det kommer til at gå rigtigt fint for danskerne. Jeg håber, de får ret, så vi kan se frem til dansk succes i Japan, siger John Jäger, der er chefredaktør på TV 2 SPORT og står i spidsen for TV 2s dækning af slutrunden.

Sådan kan du se kampene fra VM i håndbold.

Landstræner Klavs Bruun Jørgensen og kvindelandsholdet. (Foto: Jan Christensen / DHF / TV 2)

Passion og håndboldfaglighed
Ligesom landsholdet stiller TV 2 i stærkeste opstilling til VM med folk, der normalt beskæftiger sig med dækningen af de danske liga- og landskampe. Det er selvfølgelig den garvede duo Thomas Kristensen og Bent Nyegaard, der kommenterer Danmarks kampe (og mange andre) fra Japan.

Derudover er Stine Bjerre Mortensen og Trine Nielsen henholdsvis vært og ekspert i studiet i Japan. Desuden er Jonas Kristensen og Heidi Møller Eskildsen med som faste reportere under VM. Hjemme i Danmark er blandt andre værten Morten Ankerdal og eksperterne Lærke Møller og Jan Pytlick med omkring Danmarks kampe og i studierne på TV 2.

- Vi forsøger at være 'tættere på' i vores dækning. Vi dækker den danske liga og de danske spillere til hverdag på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY, så vi er tæt på dem i forvejen. Lige nu har vi sendt et hold med landsholdet til 'opvarmning' på den japanske ø Okinawa. Og under VM er vi repræsenteret i Japan med værter, reportere, eksperter, kommentatorer og dygtige teknikere. Vi gør vores bedste. Og vi forsøger at kombinere vores store passion for sporten med masser af solid håndboldfaglighed, siger John Jäger.

Sandra Toft fra Danmark. (Foto: Jan Christensen / DHF / TV 2)

Danmark spiller klokken 12.30
For TV 2 er det selvfølgelig en udfordring, at VM foregår på den anden side af kloden, og at kampene derfor bliver spillet tidligt på dagen.

- Det er klart, at det er helt specielt, at det foregår i Japan og derfor også i japansk tid. Det betyder jo, at Danmark f.eks. spiller sine gruppekampe allerede klokken 12.30 dansk tid, siger John Jäger og fortsætter:

- Vi sender så mange kampe som muligt fra VM. Nogle på TV 2, andre på TV 2 SPORT og så meget som muligt på TV 2 PLAY, hvor vi også viser sammendrag af kampene. Og vi sender fra tidlig morgen på TV 2 og TV 2 SPORT, hvor vi er med direkte fra Japan og direkte fra Danmark. Ja, og så har vi tidligere landstræner Jan Pytlick med som ekspert, og vi laver SMS-dagbøger med et par profiler fra landsholdet. Vi har mange nye ting klar igen i år.

Morgenstudie med VM-fokus
Som noget nyt sender TV 2 SPORT særlige studier med både VM i Japan og andre sportsnyheder hver morgen. Her er Camilla Nørgaard og Michael Stærke klar med sidste nyt fra VM i håndbold.

Sammen med gæster i studiet bliver der set nærmere på dagens kampe, behandlet spændende historier fra VM og gået tættere på spillerne med interviews og reportager. Desuden får vi også et overblik over, hvad der ellers sker i sportens verden - det hele garneret med masser af hygge og god stemning.

Seneste nyt

Anna (Molly Egelind).
03. juli 2020

TV 2-sommeren står (også) i fiktionens tegn

Link til TV 2-sommeren står (også) i fiktionens tegn
Dan Sommerdahl (Peter Mygind) og Flemming Torp (André Babikian).
03. juli 2020

'Sommerdahl' er tilbage i Helsingør

Link til 'Sommerdahl' er tilbage i Helsingør
03. juli 2020

YouSee-kunder kan nu vælge TV 2 PLAY i Bland Selv

Link til YouSee-kunder kan nu vælge TV 2 PLAY i Bland Selv

Billede {0} af {1}