Ny TV 2-kanalchef med stort hjerte for public service

Dorthe Thirstrup er med virkning fra 1. december 2019 kanalchef for TV 2, TV 2 CHARLIE og TV 2 FRI. (Foto: TV 2)

Dorthe Thirstrup er med virkning fra 1. december 2019 kanalchef for TV 2, TV 2 CHARLIE og TV 2 FRI. (Foto: TV 2)

Dorthe Thirstrup, der kom til TV 2 som programredaktør for et halvt år siden, bliver nu kanalchef for TV 2, TV 2 CHARLIE og TV 2 FRI.

TV 2 har fundet den kanalchef for TV 2, TV 2 CHARLIE og TV 2 FRI, som skal sikre, at kanalerne også i de kommende år er helt centrale i danskernes medieforbrug. Kanalchefen bliver den 43-årige Dorthe Thirstrup, der for et halvt år siden kom til TV 2 som programredaktør fra en stilling som programchef og en del af ledelsen i produktionsselskabet Strong.

Dorthe Thirstrup afløser på posten Lotte Lindegaard, som pr. 1. september blev udnævnt til TV 2s programdirektør. Det var Lotte Lindegaard, som i foråret 2019 hentede Dorthe Thirstrup til TV 2, og programdirektøren er sikker på, at Dorthe Thirstrup er den bedste kanalchef, TV 2 kan få.

- Dorthe Thirstrup ikke alene forstår TV 2s dna – hun er vores dna: Komplet ukrukket og på samme tid både skarp og kærlig. Hun har bestridt stort set alle poster på både producent- og broadcastersiden og har samlet stor erfaring og kompetence. Det gennemgående træk i hendes tv-karriere er, at Dorthe er en virkelig dygtig historiefortæller med konstant fokus på at gøre en forskel og skabe betydning for danskerne, siger Lotte Lindegaard og fortsætter:

- Dorthe er utroligt afholdt. Hun er god til at samle folk omkring sig og til at samarbejde. Det gør hende til en dejlig chef og til den helt rigtige TV 2-repræsentant, der er både tydelig i udmeldinger og konstruktiv i dialoger, siger Lotte Lindegaard.

TV 2 spiller en væsentlig rolle – i samfundet og hjemme i sofaen
Den nye kanalchef får ansvar for den fortsat positive udvikling af TV 2, TV 2 CHARLIE og TV 2 FRI – henholdsvis nummer 1, 4 og 12 på listen over de mest sete kanaler i Danmark – så kanalerne på hver deres måde bidrager til et stærkt og relevant indholdsudbud på tv og på TV 2 PLAY.

Dorthe Thirstrups hjerte banker for public service – herunder for udviklingen af programmer, der i kraft af markante personligheder og fortællinger kan sætte væsentlige emner til debat. Og hun glæder sig til jobbet som kanalchef for TV 2s store, samlende hovedkanal, for TV 2 CHARLIE med fokus på underholdning og for TV 2 FRI, der dyrker menneskene, naturen og oplevelserne i Danmark.

- TV 2 står stærkt og spiller en væsentlig rolle i både samfundsdebatten og hjemme i sofaerne, og TV 2 skal fortsætte med at byde på dybde, alvor og store grin, siger Dorthe Thirstrup, der mener, at betydningen af særlige programgenrer bliver mindre vigtig i de kommende år, når programporteføljen udvikles og fornys.

- Vi vil opleve, at forskellige genrer vitaliserer hinanden, ved at et program kan bruge fortællemæssige greb fra andre genrer. Vi skal bruge de bedste og mest relevante greb, når en historie skal foldes ud, siger den kommende kanalchef.

Dorthe Thirstrup tiltræder stillingen som kanalchef med virkning fra 1. december.

Seneste nyt

27. oktober 2020

Præsidentvalg dækkes uafbrudt i et døgn på TV 2 og TV 2 NEWS

Link til Præsidentvalg dækkes uafbrudt i et døgn på TV 2 og TV 2 NEWS
27. oktober 2020

’Grethes jul’ - ny eventyrlig julefortælling i fire afsnit på TV 2 og TV 2 PLAY

Link til ’Grethes jul’ - ny eventyrlig julefortælling i fire afsnit på TV 2 og TV 2 PLAY
24. oktober 2020

139 millioner til Knæk Cancer

Link til 139 millioner til Knæk Cancer

Billede {0} af {1}