Endnu mere topfodbold på TV 2 SPORT X og TV 2 PLAY

FC Barcelonas Lionel Messi er en af de meste markante fodboldspillere i den spanske La Liga, som TV 2 SPORT X og TV 2 PLAY fra 2020 har de eksklusive rettigheder til i Danmark. (Foto: Albert Gea / Ritzau Scanpix / TV 2)

FC Barcelonas Lionel Messi er en af de meste markante fodboldspillere i den spanske La Liga, som TV 2 SPORT X og TV 2 PLAY fra 2020 har de eksklusive rettigheder til i Danmark. (Foto: Albert Gea / Ritzau Scanpix / TV 2)

TV 2 har erhvervet rettighederne til hele La Liga og Serie A, og dermed kommer TV 2 SPORT X og TV 2 PLAY til at sende omkring 20 ugentlige fodboldkampe med nogle af verdens bedste fodboldspillere. 2020 bliver det største sportsår nogensinde på TV 2s kanaler og platforme.

Kun godt en måned inden premieren på TV 2 SPORT X har TV 2 skaffet yderligere fodboldrettigheder til sin nye sportskanal og til TV 2 PLAY med virkning fra januar 2020.

TV 2 har nemlig erhvervet de eksklusive rettigheder til hele den spanske La Liga og den italienske Serie A samt den amerikanske Major League Soccer (MLS). Hermed kommer TV 2 SPORT X og TV 2 PLAY til at vise omkring 20 fodboldkampe om ugen, herunder også de legendariske El Clásico mellem FC Barcelona og Real Madrid.

TV 2s hidtidige aftale gav - med virkning fra 2020 - mulighed for visning af i alt fire ugentlige fodboldkampe fra Spanien og Italien og én El Clásico om året.

- Vi har fået en smagsprøve på både La Liga og Serie A i det forgangne år, og vi kan heldigvis konstatere, at vores seere og brugere har taget godt imod tilbuddet. Den seermæssige opbakning til vores dækning af spansk og italiensk fodbold ligger langt højere end seertilslutningen til tidligere spanske og italienske kampe på andre sportskanaler. Derfor er tiden inde til næste træk, hvor vi går all in på de spanske og italienske fodboldligaer, siger TV 2s sportschef, Frederik Lauesen.

Se trailer for TV 2 SPORT X herunder.


Byder Strive-kunder velkommen

TV 2 overtager de ekstra fodboldrettigheder fra IMG/Strive, der hermed lukker sin streamingtjeneste i Danmark med udgangen af januar.

- Vi inviterer Strives kunder indenfor på TV 2 PLAY, og vi vil gøre alt, hvad vi kan, for at kunderne får gode fodboldoplevelser fra Spanien og Italien, udover alt det andet TV 2 PLAY har at byde på. TV 2 har allerede aftalt med IMG, hvordan Strive-kunderne tilbydes en glat overgang og et godt tilbud på PLAY, og Strive går nu i gang med at orientere sine kunder om de forskellige muligheder, siger Stig Møller Christensen, salgsdirektør for TV 2 Betalings-tv.

Internationale rettigheder med de største stjerner
TV 2 SPORT X etableres som en digitalt født kanal og med det strategiske mål at styrke streamingtjenesten TV 2 PLAY. Når kanalen er i luften fra 4. januar, bliver det med en række internationale sportsrettigheder med nogle af verdens største stjerner.

Foruden de eksklusive rettigheder til fodboldkampene fra La Liga, Serie A og MLS viser TV 2 SPORT X tennis fra ATP-turneringerne og Wimbledon, NBA-basketball, X Games, VM-atletik, skiskydning samt VM-konkurrencer i alpint skiløb og langrend. Flere af disse rettigheder appellerer i særlig grad til yngre seere, især yngre mænd.

Rafael Nadal bliver en af de tennisstjerner, som kan opleves på TV 2 SPORT X og på TV 2 PLAY. (Foto: Ben Stansall / Ritzau Scanpix /TV 2)

2020 bliver det største sportsår nogensinde
TV 2 SPORT X kan ses via TV 2 PLAY, hvor TV 2 nu lancerer en særlig pakke – ’Favorit + Sport’ – som indeholder alle TV 2-kanaler (live og on demand) inklusive de to rene sportskanaler, TV 2 SPORT og TV 2 SPORT X. Sportspakken giver også adgang til de særlige sportstransmissioner, som alene sendes på ekstrakanalerne hos TV 2 PLAY. I januar 2020 åbner TV 2 PLAY for, at alle eksisterende kunder kan nyde streamingtjenestens fulde sportstilbud uden at betale ekstra.

- Det står klart, at 2020 bliver det største sportsår for TV 2s kanaler nogensinde. Det skyldes de nye og store rettigheder, vi har indkøbt, og som bliver foldet ud på vores kanaler og på TV 2 PLAY næste år, siger Frederik Lauesen.

TV 2s sportschef, Frederik Lauesen, fortalte på Media Talk 2020 om TV 2s store sportsudbud i 2020, herunder om sportsindholdet på TV 2 SPORT X og TV 2 PLAY. (Foto: Andreas Raun / TV 2)


TV 2 SPORT X kan også ses via en række tv-distributører – YouSee, Stofa, Boxer, Waoo, Canal Digital, Altibox og Telia – som har taget kanalen med i tv-pakker eller som et tilbud i distributørernes frit valg-/bland selv-universer. I januar 2020 bliver TV 2 SPORT X desuden tilgængelig som prøvekanal hos landets største tv-distributører, så kanalen fødes med et stort og bredt prøvepublikum.

--------

Læs mere:

Fejrer flere fodboldrettigheder med El Clásico på TV 2s hovedkanal.

Hvordan kan jeg se TV 2 SPORT X?

Se mere på TV 2 SPORT X’ website.

SPORT X på TV 2 PLAY.

Se trailer for TV 2s sportsudbud i 2020 herunder.

Seneste nyt

28. september 2020

Thomas Kristensen er nu (også) i TV 2s startopstilling på fodboldbanen

Link til Thomas Kristensen er nu (også) i TV 2s startopstilling på fodboldbanen
25. september 2020

TV 2 skruer op for salg af reklamer på TV 2 PLAY og direkte salg til annoncørerne

Link til TV 2 skruer op for salg af reklamer på TV 2 PLAY og direkte salg til annoncørerne
24. september 2020

Coronakrisen har gjort det ekstra svært at være kræftpatient

Link til Coronakrisen har gjort det ekstra svært at være kræftpatient

Billede {0} af {1}