Én million træer i gang med at blive plantet

Hundredvis af børn og voksne mødte op for at hjælpe med at plante træer i Tappernøje Folkeskov. Folkeskoven har eksisteret siden 1997 og er nu blevet udvidet med blandt andet frugttræer. (Fotos: Lars E. Andreasen / TV 2)

Hundredvis af børn og voksne mødte op for at hjælpe med at plante træer i Tappernøje Folkeskov. Folkeskoven har eksisteret siden 1997 og er nu blevet udvidet med blandt andet frugttræer. (Fotos: Lars E. Andreasen / TV 2)

Siden 14. september har danskerne doneret penge til 'Danmark planter træer', og landet over slår fremtidens folkeskove rødder i den danske muld.

Danmark er i fuld gang med at plante træer. Søndag 27. oktober 2019 blev de første spadestik taget i Folkeskoven i Tappernøje på Sjælland - 500 for at være nøjagtig - og det var blot startskuddet på den million træer, som skal plantes i Danmark i forbindelse med projektet 'Danmark planter træer'.
I lørdags var det Snedsted Folkeskov i Thisted, der lagde skovbund til træplantning, og mange flere events er på vej.

Vær med til at plante træer
Det er Growing Trees Network Foundation, der står for at plante de mange træer og rejse de nye folkeskove. I løbet af efteråret 2019 bliver der afholdt plante-events i hele landet, hvor alle har mulighed for at plante træer, og alle er velkomne:

- Det er episk stort at være i gang. Det er så fantastisk at opleve en hel nation stå sammen om at gøre noget ved klimaudfordringerne. At opleve små som store komme og spørge 'Er det her, jeg kan plante et træ? - det er virkelig noget, der gør os stolte, at vi sammen med danskerne kan dele de oplevelser, siger Lars Heiselberg Vang Jensen, formand for Growing Trees Network Foundation.

Både børn og voksne trodser vind og vådt vejr for at komme ud og plante træer, og det forstår formanden godt:

- Det er så konkret, at man kan plante et træ og dermed være med til at gøre noget for klimaet. Danskerne er glade for naturen og for at komme ud i den, og det at plante et træ giver ikke bare en god oplevelse nu og her, men også i fremtiden. For vores børn og deres børn. Så det er en uselvisk handling, som, jeg tror, giver en rigtig god følelse i os, siger Lars Heiselberg Vang Jensen, der kun kan opfordre endnu flere danskere til at møde op til de kommende events:

- Det er så fedt og så folkeligt. Og de frivillige, folk fra kommunerne, det lokale vandværk eller Naturstyrelsen, der hjælper med arrangementerne, de brænder virkelig for, at vi i fællesskab med de fremmødte kan skabe en hyggelig og festlig dag, så man er glad og helt løftet på energi, når man går derfra.

Til at plante det første træ i Tappernøje søndag 27. oktober 2019 havde Folkeskovens Frivilliglaug inviteret sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S), som kommer fra Næstved.

Se, hvor du kan være med til at plante træer: https://www.danmarkplantertraeer.dk/plante-events.html

Læs også: TV 2 Vejret planter endnu en vejrskov - og du kan være med

Målet er nået - nu planter vi
'Danmark planter træer' er et samarbejde mellem TV 2 og Danmarks Naturfredningsforening, og formålet er at engagere danskerne til i fællesskab at gøre en forskel for klimaet ved at plante træer og rejse nye Folkeskove i Danmark. Det glæder TV 2-redaktørerne for 'Danmark planter træer', Nicolai Hansson og Henriette Ladegaard, at danskerne har taget initiativet til sig:

- Noget af det bedste ved 'Danmark planter træer’ er, at vejen fra tanke til handling er så kort. Danskerne kan ved selvsyn se, at de penge, de har doneret, kommer til nytte med det samme i form af tusindvis af nye træer. Det bliver fantastisk i de kommende måneder at kunne gå rundt i de mange spirende skove rundt om i hele landet. At plante et træ og dermed hjælpe klimaet er så simpelt, at selv et barn kan gøre det. Og når vi gør en indsats for klimaet, er det også i særlig grad for de kommende generationers skyld, siger Nicolai Hansson.

Læs også:
Træplantning fik stort publikum i Danmark – og vakte betydelig interesse i udlandet

Danmark planter (mindst) 1.000.001 træer

https://www.danmarkplantertraeer.dk/

Billede {0} af {1}