Danmark rundt med Melvin K. og Ole H.

Melvin Kakooza og Ole Henriksen er begge vilde med Danmark, og i to nye reportageserier på henholdsvis TV 2 og TV 2 FRI tager de hver især rundt og besøger danskerne. (Fotos: Dokumentarkompagniet / Sille Serup / TV 2)

Melvin Kakooza og Ole Henriksen er begge vilde med Danmark, og i to nye reportageserier på henholdsvis TV 2 og TV 2 FRI tager de hver især rundt og besøger danskerne. (Fotos: Dokumentarkompagniet / Sille Serup / TV 2)

04. november 2019;
Af: Lone Leth-Larsen, TV 2 Kommunikation

I to nye reportageserier – ’Helt sort’ på TV 2 og ’Ole elsker Danmark’ på TV 2 FRI – møder vi masser af skønne danskere.

Har Melvin Kakooza og Ole Henriksen egentlig noget tilfælles? Melvin er noget så usædvanligt som en jysktalende dansker med afrikanske rødder, og Ole er udlandsdansker med amerikansk accent. Og ja, de har noget tilfælles.

De er begge vilde med Danmark, og i to nye reportageserier på henholdsvis TV 2 og TV 2 FRI tager de hver især rundt og besøger danskere fra solskinsøen Bornholm i øst til den vilde, jyske kyst i vest.

Vinterbadning og bjesksmagning
Melvin Kakooza kom til Danmark som etårig sammen med sin familie fra Uganda. Hans mor ønskede fra begyndelsen, at hendes søn skulle blive så dansk som muligt, så familien flyttede på landet for at være tæt på danskerne. De lærte at lytte til dansktoppen, spise flæskesteg og fejre dronningens fødselsdag med flag og lagkage.

Men Melvin må sande, at der stadig er mange af danskernes traditioner og vaner, der for ham er 'helt sort' – så nu tager han ud i landet for på egen krop af afprøve skattede danske discipliner som for eksempel vinterbadning og bjesksmagning.

Se trailer for ’Helt sort’ herunder.

Ole genopdager Danmark
Ole Henriksen kender vi som den livsglade og positive cremekonge fra USA, der forlod Danmark som 19-årig. Nu er han vendt tilbage til sit fødeland og har købt en lejlighed i København, men inden han flytter ind, har han sat sig for at genopdage det land, han forlod for snart 50 år siden.

De steder, Ole besøger, hænger sammen med enten et minde eller en drøm fra tiden, før han flyttede. Og så besøger han forskellige danskere for at finde ud af, hvad vi interesserer os for, hvad der betyder noget for os, og hvilke traditioner vi holder i hævd.

Med åbent sind og arme
- Det her er altså det dejligste af Danmark. Med turguider som Melvin og Ole er der garanti for forrygende selskab og et skud god energi. De to har godt nok forskellige perspektiver og grunde til at tage på en Danmarksturné, men de tager begge af sted med åbent sind og vidt åbne arme, når de besøger danskerne i alle kroge af kongeriget. Der vil være meget at genkende i det spejl, de sætter op for os alle - men også masser af overraskelser og helt sikkert en del at grine af, siger TV 2-redaktør Dorthe Thirstrup om de to nye reportageserier.

Se trailer for ’Ole elsker Danmark’ herunder.

Melvin på TV 2 og Ole på TV 2 FRI
Melvin Kakooza tager turen til blandt andet Nordjylland, Fyn, Bornholm og Midtjylland i fire programmer i serien 'Helt sort', der har premiere på TV 2 mandag 4. november klokken 20.50 – og på TV 2 PLAY allerede nu.

Ole Henriksens glade gensyn med Danmark kan vi følge i 'Ole elsker Danmark' på TV 2 FRI, hvor han i seks programmer besøger blandt andet Sønderjylland, København og sin barndomsby Nibe. 'Ole elsker Danmark' her premiere på TV 2 FRI onsdag 6. november klokken 21.20 – og på TV 2 PLAY fra om morgenen.

Billede {0} af {1}