TV 2 forlænger e-sport-rettigheder til ESL og DreamHack

E-sport - især Counter-Strike - er i de seneste år blev en meget stor sport både på tv og i forbindelse med de gigantiske stævner. Billedet er fra DreamHack Masters i Stockholm i 2018. (Arkivfoto: Stephanie Lindgren / TV 2)

E-sport - især Counter-Strike - er i de seneste år blev en meget stor sport både på tv og i forbindelse med de gigantiske stævner. Billedet er fra DreamHack Masters i Stockholm i 2018. (Arkivfoto: Stephanie Lindgren / TV 2)

18. oktober 2019;
Af: Michael Hansen, TV 2 Kommunikation

E-sport har i 2019 været en stor succes for TV 2 på tv og streaming, og nu er aftalen om rettigheder til nogle af verdens store og prestigefyldte turneringer – ESL og DreamHack – forlænget i yderligere tre år.

TV 2 har indgået aftale med Modern Times Group MTG AB's (MTG), der står bag de store og prestigefyldte e-sport-turneringer ESL og DreamHack, om de danske rettigheder til disse turneringer. Aftalen betyder, at TV 2 ZULU og TV 2 PLAY kan transmittere og dække ESL og DreamHack frem til februar 2023.

MTG-selskaberne ESL og DreamHack indledte samarbejdet med TV 2 i begyndelsen af 2019. Den netop indgåede aftale udbygger samarbejdet mellem de to globale e-sport-selskaber og TV 2 og understreger et fornyet, langsigtet engagement hos TV 2 for at bringe e-sport-underholdning ud til et stort dansk publikum.

- Danmark er et meget fremsynet område, der i flere år – og på tværs af samfundslag – aktivt har favnet og udviklet e-sport. ESL handler om – udtrykt på engelsk ’creating a world where everybody can be somebody’. Partnerskabet med TV 2 styrker denne vision og vores ønske om at bringe det bedste af det bedste inden for e-sport ud til et stadig voksende publikum i Danmark, siger Thomas Schmidt, kommerciel direktør hos ESL.

Aftalen mellem MTG og TV 2 er treårig og gælder fra 2020 til februar 2023. Med aftalen bringes den nyligt annoncerede ESL Pro Tour i Counter-Strike – Global Offensive (CS:GO) – ud til et bredt dansk publikum.

Foto fra DreamHack Open Tours i maj 2018 i Tours, Frankrig, hvor blandt andre det danske hold North konkurrerede. (Arkivfoto: Gonzalo Fuentes / Ritzau Scanpix / TV 2)

Et fantastisk dedikeret community
Som en del af aftalen har TV 2 platformsneutrale eksklusive rettigheder til ESL og DreamHack på dansk. Den primære dækning vil ske på TV 2 ZULU og på streamingtjenesten TV 2 PLAY, som gennem 2019 har haft stor succes med dækningen af e-sport.

- Det seneste år har vi med TV 2 ZULU som afsender omfavnet e-sporten og har bygget et fantastisk dedikeret community på tværs af vores live tv-transmissioner og sociale platforme. Resultatet har været høje shares og en dansk stemme i en af fremtidens største sportsgrene for de yngre målgrupper. Derfor er vi begejstrede over nu at have sikret en stor del af de centrale e-sport-rettigheder for en treårig periode, siger Sune Roland Jensen, der er indholdschef for TV 2 ZULU og TV 2 PLAY.

Dækningen på ZULU og PLAY af e-sport-turneringerne er lagt i hænderne på TV 2 SPORT. Herfra har man fokus på både at dække det sportslige med høj faglighed og på at bringe seere og brugere tæt på de store events.

- Vores ambition har været, at e-sport skal være for TV 2 ZULU, hvad Tour de France og cykling er blevet for TV 2. Det er vi lykkedes godt med, og seere og brugere kommer igen, fordi de kan lide vores dækning, siger redaktionschef Allan Hvid, TV 2 SPORT.

Detaljerne i aftalen, herunder prisen for rettighederne, er fortrolige og oplyses ikke.

Billede {0} af {1}