TV 2 ansætter ny finansdirektør

Carsten Topholt kommer til TV 2 fra McKinsey & Company.

Carsten Topholt kommer til TV 2 fra McKinsey & Company.

Carsten Topholt har en baggrund hos McKinsey & Company, Slots- og Kulturstyrelsen og danske ministerier. Han skal være med i front for udviklingen af fremtidens TV 2.

TV 2s bestyrelse og administrerende direktør Anne Engdal Stig Christensen har udpeget den 42-årige Carsten Topholt som mediekoncernens nye finansdirektør.

Carsten Topholt kommer til TV 2 fra stillingen som associate partner hos McKinsey & Company. Tidligere har han været vicedirektør i Slots- og Kulturstyrelsen og kontorchef og chefkonsulent i henholdsvis Økonomi- og Indenrigsministeriet og Finansministeriet.

I flere af disse jobs har Carsten Topholt arbejdet med statsejede virksomheder. Og det er både hans erfaringer med strategi, udvikling, værdifokus og ledelse, som gør Topholt til et godt match for TV 2.

- I jobbet som finansdirektør får Carsten Topholt en nøglerolle, når han og den øvrige direktion skal stå i spidsen for gennemførelsen af TV 2s koncernstrategi frem mod 2021. Vores fokus er på stærk journalistik, dansk kvalitetsindhold, nøglerettigheder og en yderligere digital transformation i et marked og en fremtid, som kræver nytænkning og innovation, hvis vi fortsat skal nå bredt ud til den danske befolkning, siger TV 2s bestyrelsesformand, Jimmy Maymann.

En bred og nuanceret profil
Carsten Topholt tiltræder sit nye job pr. 1. december, og Anne Engdal Stig Christensen glæder sig til samarbejdet med TV 2s kommende finansdirektør.

- TV 2 har en solid position både økonomisk og hos forbrugerne af dansk kvalitetsindhold. Men vi har travlt med at sætte fart under vores digitale transformation, som skal sikre, at vi fastholder høj gennemslagskraft på tværs af tv og digitalt. Den balance skal vores nye finansdirektør mestre, og det er jeg overbevist om, at Carsten Topholt kan, siger Anne Engdal Stig Christensen og fortsætter:

- Carsten har en fantastisk bred og nuanceret profil med en forkærlighed for det værdidrevne, og han har fulgt TV 2s udvikling fra forskellige positioner i sin karriere. Han brænder for at være med til at udvikle, og jeg er ikke i tvivl om, at han bliver en fantastisk support for mig og kan indgå som et stærkt aktiv i direktionens arbejde med at udvikle fremtidens TV 2.

Carsten Topholt tiltræder som TV 2s finansdirektør pr. 1. december 2019.

Et stærkere TV 2, mens medievanerne ændrer sig
Carsten Topholt er kandidat i statskundskab fra Københavns Universitet, hvorfra han også er cand.mag. i filosofi og matematik. Han har videreuddannet sig på London School of Economics og på IMD Business School i Schweiz.

- TV 2 er den mest populære tv-familie i Danmark og en del af stort set alle danskeres liv og hverdag. Og TV 2 har vist, at en public service-station kan opnå denne position på kommercielle vilkår. Jeg glæder mig utroligt meget til at være en del af det hold, der skal gøre TV 2 endnu stærkere midt under de ændringer af danskernes medievaner, som foregår i øjeblikket, siger Carsten Topholt.

TV 2s nye finansdirektør bor på Frederiksberg med Katrine og parrets tre børn. Han afløser på posten Peter Normann, som stoppede på TV 2 med udgangen af maj 2019.

Seneste nyt

30. juli 2020

Bent Fabricius-Bjerre – et liv omkring et flygel

Link til Bent Fabricius-Bjerre – et liv omkring et flygel
29. juli 2020

'Bent Fabricius-Bjerre - Det sidste ord' på TV 2

Link til 'Bent Fabricius-Bjerre - Det sidste ord' på TV 2
28. juli 2020

TV 2 viser den samlede dokumentar 'Plejehjemmene bag facaden'

Link til TV 2 viser den samlede dokumentar 'Plejehjemmene bag facaden'

Billede {0} af {1}