Tinka på nye eventyr i TV 2s familiejulekalender

Blandt hovedkaraktererne i familiejulekalenderen 'Tinka og Kongespillet' er (fra venstre) Birk (Jakob Femerling), Lasse (Albert Rosin Harson), Tinka (Josephine Chavarria Højbjerg, Falke (Villbjørk Malling Agger) og Grot (Esben Dalgaard). (Foto: TV 2)

Blandt hovedkaraktererne i familiejulekalenderen 'Tinka og Kongespillet' er (fra venstre) Birk (Jakob Femerling), Lasse (Albert Rosin Harson), Tinka (Josephine Chavarria Højbjerg, Falke (Villbjørk Malling Agger) og Grot (Esben Dalgaard). (Foto: TV 2)

14. oktober 2019;
Af: Lone Leth-Larsen, TV 2 Kommunikation

TV 2s lågekalender er i handlen fra mandag 14. oktober 2019.

Der venter hele familien Danmark en spændende og hyggelig december, når der er premiere på TV 2s nye familiejulekalender 'Tinka og Kongespillet' 1. december. Men allerede fra mandag 14. oktober kan man komme i julehumør, når lågekalenderen kan købes.

Tinka får en plads i Kongespillet
I den nye TV 2-julekalender møder vi Tinka, som skal ud på nye eventyr. I 'Tinka og Kongespillet' bliver der atter drama om tronen i den ellers så fredelige nisseby Kongsby, fordi kongen ikke vender hjem fra sin rejse rundt i Nissernes Rige. Det udløser et kongespil - en konkurrence mellem rigets fire regioner, som hver stiller med deres stærkeste deltager, og hvor vinderen bliver nissernes nye konge.

For at bevise sit værd og redde riget forsøger Tinka nu – med hjælp fra sin bedste ven Lasse – at sikre sig en af de fire pladser i Kongespillet. Men stærke kræfter forsøger at standse hende.

I TV 2s familiejulekalender møder vi også Astrid (Rosita Gjurup) og Maja (Birthe Neumann). (Foto: Per Arnesen / TV 2)

Tinka, Lasse og alle de andre
Tinka og hendes bedste ven Lasse spilles igen af Josephine Chavarria Højbjerg og Albert Rosin Harson, som vi begge mødte første gang i TV 2s familiejulekalender 'Tinkas Juleeventyr' fra 2017.
På rollelisten er der også gensyn med Rosita Gjurup (Astrid), Neel Rønholt (Nille), Birthe Neumann (Maja), Martin Lindsten (Mikkel), Ellen Hillingsø (Ingi), Paw Henriksen (Bjergi), Hadi Ka-koush (Skir), Peter Gantzler (Aamund) og Christian Tafdrup (Fileas).

Desuden kan man glæde sig til at møde en række nye karakterer i ’Tinka og Kongespillet’ - blandt andre Viilbjørk Malling Agger (Falke), Esben Dalgaard (Grot), Jakob Femerling (Birk), Anne Louise Hassing (Gitte), Laurids Skovgaard Andersen (Pelle) og Ulla Vejby (Hilde).

'Tinka og Kongespillet' er skrevet af Ina Bruhn, Stefan Jaworski, og Flemming Klem, og Christian Grønvall har instrueret.

Familiejulekalenderen produceres for TV 2 af Cosmo Film med støtte fra FilmFyn og Ford. Cosmo Film har tidligere produceret 'Jesus og Josefine' (2003), 'Jul i Valhal' (2005), 'Juleønsket' (2015) og 'Tinkas juleeventyr' (2017).

Tinka spilles igen af Josephine Chavarria Højbjerg, hendes bedste ven, Lasse, af Albert Rosin Harson, mens den nye karakter, Falke, spilles af Villbjørg Malling Agger. (Foto: Sille Sterll / TV 2)

Få en nissehue som Tinkas
Ligesom i 2017 produceres TV 2s familiejulekalender med støtte fra Ford, som vil stå bag en række sjove og fantasifulde aktiviteter omkring 'Tinka og Kongespillet' i december. Blandt andet kan man tegne og farvelægge et emblem på lågekalenderen og få byttet det til en nissehue magen til Tinkas hos en Ford-forhandler, så længe lager haves.

TV 2s lågekalender støtter Julemærkehjemmene
Overskuddet fra TV 2s julekalender går til de fem julemærkehjem, som hvert år hjælper knap 1.000 børn i Danmark. Det er børn, der har brug for hjælp til at tackle mobning, ensomhed, lavt selvværd og for manges vedkommende også overvægt.

Læs mere på www.julemaerket.dk.

-------

Lågekalenderen koster 45 kroner og kan købes fra mandag 14. oktober i Bog & Idé, Boghandleren, Legekæden, Meny, Min Købmand, Spar, Bilka, Føtex, Salling Stormagasin, BR, Dagli' Brugsen, Fakta, Irma, Kvickly og Super Brugsen.

Årets lågekalender fra TV 2 kan købes fra mandag 14. oktober. (Foto: TV 2)

Billede {0} af {1}