TV 2, NEWS og Regionerne dækker Folketingets åbning

”Mette som statsminister” stod der på bannere, da Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, deltog i TV 2 og TV 2 Regionernes Valgfolkemøde på Kvægtorvet søndag 19. maj. Tirsdag 1. oktober holder hun sin første åbningstale i Folketinget som Danmarks statsminister. (Foto: Jens Wognsen / TV 2)

”Mette som statsminister” stod der på bannere, da Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, deltog i TV 2 og TV 2 Regionernes Valgfolkemøde på Kvægtorvet søndag 19. maj. Tirsdag 1. oktober holder hun sin første åbningstale i Folketinget som Danmarks statsminister. (Foto: Jens Wognsen / TV 2)

Ny regering, ny statsminister og ny leder af oppositionen. Når Folketinget åbner 1. oktober med Mette Frederiksens første åbningstale, får du tæt dækning hos TV 2 og TV 2 Regionerne. Dagen efter sender TV 2 NEWS direkte, når forslaget til finanslov 2020 fremlægges.

Intet er, som det plejer, når Folketinget åbner for et nyt arbejdsår tirsdag 1. oktober. Efter valget grundlovsdag har Danmark både ny regering og ny statsminister, Mette Frederiksen (S), som skal holde sin første åbningstale. Og hos oppositionen er lederen – Venstre-formand Jakob Ellemann-Jensen – endnu mere ny med blot cirka ti dage på formandsposten.

TV 2 og TV 2 NEWS varmer hele morgenen op til folketingsåbningen, og fra klokken 11.00 samsender de to kanaler og TV 2 PLAY åbningstalen, analyser og interviews fra Christiansborg. Cecilie Beck er vært, og med i studiet er blandt andre politisk redaktør Troels Mylenberg og politisk kommentator Hans Engell.

Klokken 13.35 overtager TV 2 Regionerne signalet fra TV 2 og dækker Folketingets åbning med regionale vinkler, mens TV 2 NEWS fortsætter med interviews med samtlige partiledere, kommentarer og analyse.

- På TV 2 og TV 2 NEWS oplever vi, at seernes og brugernes engagement i dansk politik er stigende. Seertallet til sidste års folketingsåbning var det højeste siden 2014, i valgkampen og under regeringsdannelsen voksede TV 2 NEWS til nye højder, og senest har krisen i Venstre haft meget stor interesse hos danskerne. Vi glæder os til det nye folketingsår, siger politisk udviklingschef Ulla Østergaard, TV 2 NEWS.

I løbet af eftermiddagen fortsætter den tætte dækning på TV 2 NEWS – blandt andet med interview med Mette Frederiksen klokken 16.15. Folketingets åbning er også omdrejningspunktet for ’Tirsdagsanalysen’ klokken 18.20 og klokken 19.23.

Folketingets åbning dækkes ligeledes i TV 2s nyhedsudsendelser klokken 17.00, klokken 18.00, klokken 19.00, hvor statsminister Mette Frederiksen deltager i et live-interview, samt klokken 21.30.

Cecilie Beck er vært i programmet ’Folketingets åbning’ og har besøg af blandt andre politisk redaktør Troels Mylenberg og politisk kommentator Hans Engell (th.) i studiet på Christiansborg. (Foto: TV 2)

Finanslovsforslag og åbningsdebat
Dagen efter åbningstalen – onsdag 2. oktober – fremlægger finansminister Nicolai Wammen (S) det længe ventede forslag til finanslov 2020, hvor det forventes, at en del af valgkampens løfter og aftaler fra det såkaldte ”forståelsespapir” skal indfries.

TV 2 NEWS sender direkte onsdag klokken 12.00, når finanslovsforslaget præsenteres på et pressemøde.

Torsdag 3. oktober holder Folketinget sin traditionsrige åbningsdebat, og også denne debat følges tæt på NEWS gennem dagen og aftenen. 

Seneste nyt

30. juli 2020

Bent Fabricius-Bjerre – et liv omkring et flygel

Link til Bent Fabricius-Bjerre – et liv omkring et flygel
29. juli 2020

'Bent Fabricius-Bjerre - Det sidste ord' på TV 2

Link til 'Bent Fabricius-Bjerre - Det sidste ord' på TV 2
28. juli 2020

TV 2 viser den samlede dokumentar 'Plejehjemmene bag facaden'

Link til TV 2 viser den samlede dokumentar 'Plejehjemmene bag facaden'

Billede {0} af {1}