TV 2-fokus på ’Den tikkende plastikbombe’

Puk Elgård og Morten Spiegelhauer undersøger, hvor meget plastik vi omgiver os med, og hvor det ender, når vi ikke længere har brug for det. (Foto: Carsten Andersen / TV 2)

Puk Elgård og Morten Spiegelhauer undersøger, hvor meget plastik vi omgiver os med, og hvor det ender, når vi ikke længere har brug for det. (Foto: Carsten Andersen / TV 2)

I dokumentarer går TV 2 og TV 2 PLAY tæt på plastikforbruget og -forureningen i Danmark og i andre dele af verden.

Som et led i TV 2s fokus på ’Vores jord. Vores ansvar’ sender TV 2 i denne og næste uge en række programmer og indslag om plastikforbruget og -forureningen i Danmark og andre lande i verden.

Det første program i programrækken er den engelske dokumentar ’Vi drukner i plastik’, der sendes torsdag 12. september. Billioner af plastikstykker fylder langsomt verdenshavene og kvæler det dyreliv - fra mikroskopisk plankton til de store pattedyr - der lever her.

Vildtlivsbiolog Liza Bonnin slutter sig til en række ledende marinbiologer for at finde de sande konsekvenser af plastik i havene og få svar på, hvad det betyder for fremtidigt liv på jorden – også menneskenes.

Biolog Liza Bonnin i dokumentaren 'Vi drukner i plastik'. (Foto: All3Media / TV 2)

’Den tikkende plastikbombe’
TV 2 sender også de to danske dokumentarprogrammer ’Den tikkende plastikbombe’ mandag 16. september og onsdag 18. september – begge dage klokken 20.50.

Vi lever i en verden fuld af plastik, men ingen ved helt, hvad det gør ved vores miljø og sundhed. Tv-værterne Morten Spiegelhauer og Puk Elgård undersøger, hvor meget plastik vi omgiver os med, og hvor det ender, når vi ikke længere har brug for det.

Morten Spiegelhauer tager på en indre rejse ind i plastikkens verden, når han får undersøgt sit hjem og sig selv for plastik. Puk Elgårds rejse tager hende blandt andet til Fanø, hvor den lokale strandfoged kommer med sit bud på, hvor al den plastik, der skyller ind på stranden, stammer fra. Sammen med biolog Anders Kofoed tager Puk også til Aarhus, hvor de hjælper med at rense åen for plastikaffald.

I onsdagens udgave af ’Den tikkende plastikbombe’ undersøger Morten Spiegelhauer og Puk Elgård sammen med biolog Anders Kofoed, hvad vi egentlig ved om al den plastik, vi omgiver os med. Er den sundhedsskadelig? Og hvilke miljømæssige konsekvenser har den på sigt?

Morten Spiegelhauer får svar på, om det er farligt at have mikroplast i kroppen, og han får også taget prøver af luften, for måske gemmer der sig mikroplast i den? Anders Kofoed prøver at motivere unge mennesker til at tage affære, og Puk Elgård forsøger at finde på alternative løsninger til plastik.

Se trailer for ’Den tikkende plastikbombe’ herunder.

Seneste nyt

Anna (Molly Egelind).
03. juli 2020

TV 2-sommeren står (også) i fiktionens tegn

Link til TV 2-sommeren står (også) i fiktionens tegn
Dan Sommerdahl (Peter Mygind) og Flemming Torp (André Babikian).
03. juli 2020

'Sommerdahl' er tilbage i Helsingør

Link til 'Sommerdahl' er tilbage i Helsingør
03. juli 2020

YouSee-kunder kan nu vælge TV 2 PLAY i Bland Selv

Link til YouSee-kunder kan nu vælge TV 2 PLAY i Bland Selv

Billede {0} af {1}