Valgaften på TV 2: Fokus på valgets hovedpersoner og de afgørende øjeblikke

I valgstudiet på Christiansborg Slotsplads er Cecilie Beck og Poul Erik Skammelsen værter. Sammen med politisk kommentator Hans Engell og en lang række gæster og udsendte reportere i hele landet dækker de afgørelsen på folketingsvalget 2019. (Foto: Kim Kjærgaard Sørensen / TV 2)

I valgstudiet på Christiansborg Slotsplads er Cecilie Beck og Poul Erik Skammelsen værter. Sammen med politisk kommentator Hans Engell og en lang række gæster og udsendte reportere i hele landet dækker de afgørelsen på folketingsvalget 2019. (Foto: Kim Kjærgaard Sørensen / TV 2)

Valgdagen 2019 bliver historisk, fordi dækningen på NEWS, TV 2, TV 2 Regionerne og TV2.DK både omfatter grundlovsarrangementer og en spændende valgaften med resultater og perspektiver.

Danskerne går til stemmeurnerne onsdag 5. juni – grundlovsdag – og det er historisk, at folketingsvalget holdes samme dag som demokratiets fødselsdag. Det betyder også, at TV 2-kanalernes dækning af valgdagen bliver anderledes end ved tidligere valg.

- TV 2 og TV 2 NEWS bringer transmissioner og indslag fra en lang række grundlovstaler i løbet af valgdagen, hvor vi også følger danskernes interesse for valget. Når valgstudiet på Christiansborg Slotsplads åbner, er vi klar til en stor valgaften, der ligger i forlængelse af en de mest dramatiske valgkampe, vi har set i nyere tid, siger Ulla Pors Nielsen, der er chef for TV 2 Event og for TV 2 NEWS.

På valgdagen følger TV 2 også nogle af de danskere, som i valgkampen var uafklarede om deres partivalg og derfor gik til Valgfolkemøde i Odense søndag 19. maj for at blive oplyst.

TV 2s og TV 2 NEWS’ valgværter er Cecilie Beck og Poul Erik Skammelsen, og med i studiet til at kommentere aftenens exitpoll og de mange resultater er politisk kommentator Hans Engell. Også han ser frem til en særdeles interessant valgaften.

- Valget bliver kanon-spændende. Vi har hele 13 partier opstillet. Flere statsministerkandidater. Masser af vælgere, som ikke har besluttet sig. Fire partier uden for Folketinget, som er glødende for at komme indenfor. Det bliver et drama uden lige. Jeg glæder mig vildt til en spændende valgaften, siger Hans Engell.

Reportere hos alle 13 partier – og på Fyn og i Jylland
På valgaftenen har TV 2 og TV 2 NEWS fokus på de nationale tendenser ved valget og på perspektiverne af vælgernes afgørelse.

På TV2.DK og hos de otte TV 2 Regioner foldes valgets resultater yderligere ud – blandt andet ved brug af TV 2s valgmaskine, der allerede i løbet af aftenen kan trække tendenser fra valget.

TV 2 og TV 2 NEWS har reportere hos alle de 13 opstillede partier, der befinder sig på Christiansborg eller andre steder i København. Herudover har TV 2 – blandt andet i samarbejde med TV 2 Regionerne – reportere på Fyn og i Jylland.

- Vi offentliggør en exitpoll klokken 20.00, og så snart resultaterne tikker ind, begynder vi at levere prognoser, som løbende bliver mere og mere præcise. Foruden resultaterne og reaktionerne har vores valgaften konstant fokus på valgets hovedpersoner og på de afgørende scener i løbet af aftenen, fastslår Ulla Pors Nielsen.

TV 2 og TV 2 NEWS har et stort antal live-reportere og fotografer på job på valgaftenen for at følge begivenhederne hos partierne og rundt i landet. Blandt de mange live-reportere er – foruden medarbejdere fra TV 2s Christiansborg-redaktion – Jesper Steinmetz, Natasja Crone, Troels Mylenberg, Lotte Mejlhede, Charlotte Beder, Ole Krohn, Anne Vig, Ditte Haue og Gertrud Højlund, og på valgaftenen genforener TV 2 også det populære makkerpar Janni Pedersen og Lasse Sjørslev.

Sidst på valgaftenen sender TV 2, TV 2 NEWS og DR1 den traditionsrige partilederrunde, hvor partierne gør status, når mandaterne er fordelt. Værterne er Cecilie Beck og Kim Bildsøe Lassen.

En anderledes valgdag og valgaften på TV 2 ZULU
Seere og brugere kan opleve en anderledes valgdag og valgaften på TV 2 ZULU. I løbet af dagen holder ZULU lukket og udsender ikke sine faste programmer. Til gengæld sender kanalen løbende opfordringer til sine seere om at gå ud og stemme.

Onsdag klokken 20.00 – når valglokalerne er lukket – åbner Anders Breinholt og ZULU for live-programmet ’Natholdet - ZULU Valgspecial’, der vil levere Danmarks sjoveste valgdækning, mens resultaterne tikker ind.

Læs mere om valgdækningen på TV 2 ZULU her.

Cecilie Beck og Poul Erik Skammelsen er klar til valgaften på TV 2 og TV 2 NEWS. De åbner valgstudiet onsdag klokken 16.25. (Foto: Kim Kjærgaard Sørensen / TV 2)

Dagen efter valget: De personlige stemmer tælles op
Valgaften-dækningen fortsætter til ud på natten, og torsdag morgen er TV 2, TV 2 NEWS og TV 2 Regionerne klar med friske valgnyheder.

I løbet af torsdagen optælles de personlige stemmer, og det dækkes både af TV 2, TV 2 NEWS, TV2.DK samt af TV 2 Regionerne. De otte TV 2 Regioner sender fem gange på TV 2 i løbet af morgenen og har udvidede nyhedsudsendelser klokken 12.10, 15.30, 17.12, 18.24 og klokken 22.08 samt den faste, daglige hovedudsendelse klokken 19.30.

- Dagen efter et valg, hvor valgets vindere og tabere er kendt, er ofte blandt de allermest sete dage på TV 2, TV 2 NEWS, TV2.DK og TV 2 Regionerne. Når valget er afgjort, indledes de vigtige – og formentlig længerevarende – forhandlinger om regering og regeringsgrundlag, og også her følger NEWS og TV 2 begivenhederne tæt, siger Ulla Pors Nielsen.

For politisk kommentator Hans Engell slutter det politiske opgør heller ikke med nattens valgresultat.

- Vi får med garanti en nervepirrende periode efter valget, hvor der skal forhandles om en ny regering. Uanset hvor flertallet landet, bliver det usædvanligt besværligt. Men det bliver også et drama, der handler om magten og menneskene i dansk politik, siger Hans Engell.

------

Læs også:
Politikernes sidste ord inden vælgerne tager over
Valgkamp giver TV 2 NEWS den stærkeste måned nogensinde
Valgdækning med vælgerne i centrum
Hvor skal krydset sættes? – prøv Kandidattesten fra TV 2 og TV 2 Regionerne

Seneste nyt

30. juli 2020

Bent Fabricius-Bjerre – et liv omkring et flygel

Link til Bent Fabricius-Bjerre – et liv omkring et flygel
29. juli 2020

'Bent Fabricius-Bjerre - Det sidste ord' på TV 2

Link til 'Bent Fabricius-Bjerre - Det sidste ord' på TV 2
28. juli 2020

TV 2 viser den samlede dokumentar 'Plejehjemmene bag facaden'

Link til TV 2 viser den samlede dokumentar 'Plejehjemmene bag facaden'

Billede {0} af {1}