- Du efterlader TV 2 i bedste velgående

TV MIDTVEST-direktør Lone Sunesen (th.) takkede Merete Eldrup for hendes indsats for at styrke samarbejdet mellem TV 2 og TV 2 Regionerne. Blomsterbuketten indeholdt alle TV 2 Regionernes logo-farver samt blomster, der er lige så forskellige som regionerne. (Foto: Henrik Ohsten / TV 2)

TV MIDTVEST-direktør Lone Sunesen (th.) takkede Merete Eldrup for hendes indsats for at styrke samarbejdet mellem TV 2 og TV 2 Regionerne. Blomsterbuketten indeholdt alle TV 2 Regionernes logo-farver samt blomster, der er lige så forskellige som regionerne. (Foto: Henrik Ohsten / TV 2)

Det strømmede ind med roser og taknemmelighed, da Merete Eldrup over to dage blev takket for indsatsen på TV 2 gennem mere end 11 år. Fra TV 2 Regionerne lød en stor tak over at have fået samarbejdet med de regionale stationer til at vokse til nye højder.

 

 

- Du går ud ad døren og forlader TV 2 med kærlighed fra hele huset. Det er eminent gået!

Sådan sammenfattede TV 2s indholdsdirektør og snart koncernens administrerende direktør, Anne Engdal Stig Christensen, to dages meget varm afsked på Kvægtorvet og Teglholmen med Merete Eldrup. Efter mere end 11 år på direktørposten stopper Merete Eldrup efter eget ønske for at forfølge en bestyrelseskarriere på fuld tid. Direktørskiftet sker pr. 1. august.

Mandag sagde medarbejderne på Kvægtorvet farvel til Merete Eldrup med afskedsbrunch i en fyldt Midtergang, og tirsdag var der afskedsreception på Teglholmen for medarbejdere, samarbejdspartnere, familie og venner – blandt andet med tale af bestyrelsesformand Jimmy Maymann.

Fra tirsdagens reception er bestyrelsesformand Jimmy Maymann omkranset af sekretariatschef Hans Christian Eskildsen og HR-chef Lene Solberg. (Foto: Henrik Ohsten / TV 2)

Maymann erindrede om, at TV 2s økonomi var helt i knæ, da Merete Eldrup ankom til TV 2 i december 2007, og at TV 2s kommercielle public service – dansk kvalitetsindhold skabt med reklameindtægter og via den abonnementsbetaling, som Merete Eldrup stod i spidsen for at få indført – har været med til at redde TV 2.

- Merete har skabt historisk gode økonomiske resultater i de seneste år, og samtidig har hun et stort hjerte for det indhold, der skal være drivende for forretningen. På den måde får Anne Stig det økonomiske fundament, der skal sikre fortsat relevans for så mange danskere som muligt og sikre, at vi kan skabe nye ting på nye platforme. Mange tak for en meget flot periode hos TV 2, som du, Merete, efterlader i bedste velgående, sagde Jimmy Maymann.

Nyhedsdirektør Mikkel Hertz (tv.) i samtale med TV2 Nord-direktør Mikael Justesen og TV MIDTVEST-direktør Lone Sunesen. (Foto: Henrik Ohsten / TV 2)

Stor tak fra TV 2 Regionerne
Direktør Lone Sunesen, TV MIDTVEST, takkede Merete Eldrup på vegne af de ”otte fætre og kusiner rundt om på de regionale TV 2-stationer” for TV 2-direktørens medvirken til det meget stærke samarbejde mellem TV 2 og TV 2 Regionerne.

- Merete, din dør har altid været åben. Du har lyttet, du har forstået os, og du så TV 2 Regionernes betydning for TV 2-familien. Det er din fortjeneste, at vi er kommet dertil, hvor vi er i dag. Resultatet taler for sig selv, for aldrig før i TV 2s historie har der været så mange indslag og programmer fra TV 2 Regionerne. Og den største vinder er danskerne, for de får meget mere godt kvalitetsindhold fra hele Danmark, sagde Lone Sunesen og nævnte samarbejdet om fem regionale nyhedscentre, en fælles politisk redaktion på Christiansborg, valgdækningen og Valgfolkemødet på Kvægtorvet.

TV MIDTVEST-direktøren karakteriserede også Merete Eldrup som ordentlig, flittig og handlekraftig.

- Du er vellidt og respekteret af alle dine regionale fætre og kusiner, og du vil blive savnet. Du har forstået, at i en ny medietid – hvor alt er på spil, alle eksperimenterer, og vi søger alle nye digitale veje – må vi aldrig glemme, hvor vi kommer fra. Du har set, at TV 2 og TV 2 Regionerne kan noget helt unikt sammen, og det er din arv, at det samarbejde er kommet højt op at køre. Vores samarbejde er måske endda TV 2s stærkeste trumfkort i en ny medietid, sagde Lone Sunesen.

Merete Eldrup og Anne Engdal Stig Christensen - TV 2s nuværende og kommende administrerende direktør - ved afskedsreceptionen for Merete Eldrup på Kvægtorvet. (Foto: Ebbe Rosendahl / TV 2)

Har genskabt TV 2-kulturen
Merete Eldrup fik også mange roser for endnu et solidt aftryk, hun har sat: Genskabelsen af TV 2-kulturen.

- Indførelsen af abonnementsbetaling på hovedkanalen bliver med rette fremhævet som dit svendestykke i din regeringstid. Personligt synes jeg dog, at det er et lige så stort svendestykke, at du begyndte genskabelsen af TV 2-kulturen, der var noget flosset i kanterne efter din forgængers kortvarige pitstop, sagde Anne Engdal Stig Christensen og beskrev denne kultur:

- En TV 2-kultur, hvor alle medarbejdere er vigtige, hvor direktøren er i gulvhøjde og øjenhøjde med såvel receptionisten som reklamesælgeren, sportskommentatoren, nyhedsjournalisten og programredaktøren. Medarbejderne her på TV 2 har været utroligt glade for dig, Merete.

Merete Eldrup lytter til en af talerne under mandagens store afskedsbrunch med medarbejderne på Kvægtorvet. (Foto: Ebbe Rosendahl / TV 2)

Andre talere fremhævede Merete Eldrups evne til at tale med alle og hendes ønske om, at medarbejderne trives. Også Merete Eldrup fremhævede i sin takketale på Kvægtorvet den unikke TV 2-ånd og -kultur:

- Jeg har tidligere troet, at det med TV 2-familien og TV 2-ånden var lidt overvurderet, men der findes en særlig ’Vi finder ud af det’-kultur på TV 2. Foruden de økonomiske, digitale og seermæssige resultatet er jeg nok mest glad og stolt over, at vi sammen har genfundet TV 2-kulturen og båret den med over i en ny verden. Den ånd, som gør, at vi kan udkomme, som vi gør, at vi har respekt for hinanden, at alle spiller en rolle og er vigtige i teamwork, at vi bakker hinanden op, og at vi har mere fokus på at skabe løsninger end på at finde problemer. Det er samtidig en af de ting, jeg har sværest ved at forlade, sagde Merete Eldrup.

TV 2s kommende administrerende direktør Anne Engdal Stig Christensen og TV 2-bestyrelsesmedlem Henrik Ravn samlet ved tirsdagens afskedsreception for Merete Eldrup. (Foto: Henrik Ohsten / TV 2)

Et godt valg af efterfølger
I sin takketale på Teglholmen sagde Merete Eldrup, at hun i månederne efter offentliggørelsen i januar af planen om at stoppe på TV 2 modtog utroligt mange søde tilkendegivelser fra medarbejdere, der opfordrede hende til at fortsætte hos TV 2.

- Det blev ved lige til den dag, hvor min afløser blev udpeget. Der lød et kæmpe lettelsens suk på TV 2, og medarbejderne ændrede tilgang: ”Det er trist, du forlader os, Merete – men hej, hej.” Så lærte jeg på den hårde måde, at ingen er uundværlig, sagde Merete Eldrup med et smil og fortsatte:

- Anne Stig er et godt og rigtigt valg. TV 2 er en værdibaseret virksomhed, og det kræver både stort hjerte og stor hjerne at lede denne virksomhed. Anne har begge dele, og hun kan køre TV 2 på sin egen – og lige så gode – måde som mig.

Ved receptionerne blev der også sunget sang og vist film om Merete Eldrups 11 år på TV 2 inklusive udsagn fra rigtigt mange TV 2-medarbejdere. Blandt de øvrige talere ved receptionerne på Kvægtorvet og Teglholmen var nyhedsdirektør Mikkel Hertz, kommunikationschef Anne-Mette Bro Jöhncke, direktionssekretær Maja Kolze, tidligere finansdirektør Peter Normann og DJ-tillidsmand Lennart Sten.

Blandt gæsterne ved Merete Eldrups afskedsreception var kongehusets informationschef, Lene Balleby, og hofmarskal Michael Ehrenreich. (Foto: Henrik Ohsten / TV 2)

Deltagerne i tirsdagens reception for Merete Eldrup var medarbejdere, samarbejdspartnere, familie og venner. (Foto: Henrik Ohsten / TV 2)

Fra tirsdagens reception ses (fra venstre) indholdschef for TV 2 ZULU og TV 2 PLAY, Sune Roland Jensen, tidligere TV 2-programdirektør Palle Strøm og direktionssekretær Jane Th. Andreasen. (Foto: Henrik Ohsten / TV 2)

Seneste nyt

30. juli 2020

Bent Fabricius-Bjerre – et liv omkring et flygel

Link til Bent Fabricius-Bjerre – et liv omkring et flygel
29. juli 2020

'Bent Fabricius-Bjerre - Det sidste ord' på TV 2

Link til 'Bent Fabricius-Bjerre - Det sidste ord' på TV 2
28. juli 2020

TV 2 viser den samlede dokumentar 'Plejehjemmene bag facaden'

Link til TV 2 viser den samlede dokumentar 'Plejehjemmene bag facaden'

Billede {0} af {1}