TV 2 og Danmarks Naturfredningsforening sammen om ’Danmark planter træer’

I uge 22 sætter TV 2 i samarbejde med Danmarks Naturfredningsforening fokus på klima, herunder skov og træer. (Foto: Danmarks Naturfredningsforening / TV 2)

I uge 22 sætter TV 2 i samarbejde med Danmarks Naturfredningsforening fokus på klima, herunder skov og træer. (Foto: Danmarks Naturfredningsforening / TV 2)

TV 2 og Danmarks Naturfredningsforening går sammen om landets første store indsamlingsshow til gavn for klimaet. Målet er at plante én million træer sammen med danskerne og skabe nye Folkeskove i hele landet.

Giv 20 kroner, så planter vi ét træ – og sammen skaber vi fremtidens skove.

'Danmark planter træer' er en ny begivenhed, der skal inspirere danskerne til i fællesskab at gøre en forskel for klimaet. I september sætter TV 2 i samarbejde med Danmarks Naturfredningsforening fokus på klima, herunder skov og træer - og det hele kulminerer lørdag 14. september i et stort indsamlingsshow på TV 2 med Puk Elgård og Mikkel Kryger som værter. Showet finder sted midt i en skov, ved foden af det ikoniske ’Skovtårn’ i Faxe Kommune.

Alle danskere, foreninger, fonde og virksomheder kan blive en del af ’Danmark planter træer’ ved at give et bidrag. Målet er at indsamle 20 millioner kroner, så der kan plantes én million træer. De vil blive til en række nye offentlige Folkeskove fordelt på alle TV 2s regioner. Derudover går en del af midlerne til at bevare rydningstruet skov i Danmark og udlandet – en indsats, som også har stor værdi for klimaet.

- Klimaforandringerne er en af de absolut vigtigste problemstillinger for hele vores samfund, både herhjemme og globalt, og derfor helt oplagt for TV 2 at sætte på dagsordenen. Med ’Danmark planter træer’ ønsker vi at samle, engagere og aktivere danskerne i forhold til klimaet - og ikke mindst understrege, at handling nytter, og at det gør en forskel, når vi gør noget i fællesskab, siger TV 2s kanalchef, Lotte Lindegaard.

TV 2s kanalchef, Lotte Lindegaard, vil samle, engagere og aktivere danskerne i forhold til klimaet. (Foto: Miklos Szabo / TV 2)

Jorden har brug for større lunger
2015, 2016, 2017 og 2018 var de fire varmeste år nogensinde. Selvom vi er den første generation, der mærker konsekvenserne af klimaforandringerne, er der hårdt brug for at gøre noget ved problemet.

Det er nødvendigt både at reducere CO2-udledningen og trække CO2 ud af luften – blandt andet ved at plante træer. Skove er det mest effektive middel til at trække CO2 ud af luften. Skov er populært sagt jordens lunger, og ifølge FN’s Klimapanel er mere skov en central del af klimaløsningen. For eksempel vil én hektar ny bøgeskov spare atmosfæren for over 1.400 tons CO2 i løbet af de næste 100 år.

- Skov spiller en nøglerolle, hvis vi skal nå det globale klimamål. Derfor er jeg rigtig glad for, at vi nu sætter gang i et stort nationalt projekt for at skabe mere skov. Særligt fordi alle danskere har mulighed for at bidrage til at gøre en forskel for klimaet, siger Maria Reumert Gjerding, der er præsident i Danmarks Naturfredningsforening.

Mere skov er ikke bare godt for klimaet. Det kan samtidig være med til at sikre renere drikkevand, give flere levesteder til vores planter og dyreliv og nye områder til danskernes friluftsliv.

Ny skov over hele Danmark
’Danmark planter træer’ vil etablere ny skov i en lang række områder over hele Danmark. Allerede nu ligger det fast, at der plantes ved Middelfart, Favrskov, Bornholm, Guldborgsund, Aarhus, Fredericia, Skive, Ballerup, Vesthimmerland, Slagelse, Horsens samt på Københavns Vestegn – men listen bliver meget længere: Projektet har allerede 600 hektar jord klar i alt, og mere vil komme til.

Det er den danske selvejende institution Growing Trees Network Foundation, der i samarbejde med Danmarks Naturfredningsforening står for at etablere nye offentlige Folkeskove, mens Den Danske Naturfond og WWF Verdensnaturfonden bevarer eksisterende skov, henholdsvis i og uden for Danmark.

Fokus på det, man selv kan gøre
Det kan være svært at vide, hvordan man som almindelig dansker griber hele klimaspørgsmålet an. ’Danmark planter træer’ giver mulighed for at handle og være med til at gøre noget godt for klimaet.

- ’Danmark planter træer’ handler ikke kun om at plante træer, men også om at så et klimafrø i danskernes bevidsthed. Klimaforandringerne er et komplekst problem, og man bliver let handlingslammet eller modløs. ’Danmark planter træer’ handler derfor også om, at vi med journalistik og debat ønsker at skabe øget viden og refleksion hos danskerne om verdens klima - og sætte fokus på, at der er mange ting, man kan gøre, og at det giver mening, siger Lotte Lindegaard.

TV 2 og Danmarks Naturfredningsforening slår fast, at dette initiativ på ingen måde udelukker andre tiltag. Det er blot deres bud på en investering i vores fælles fremtid. Og de håber, at danskerne vil støtte op.

Om 'Danmark planter træer':
'Danmark planter træer' er et samarbejde mellem TV 2 og Danmarks Naturfredningsforening.

Parterne vil sammen med danskerne gøre en positiv forskel for klimaet ved at plante én million træer.

Alle kan give et bidrag, og indsamlingen kulminerer i et stort show på TV 2 lørdag 14. september klokken 19.30.

Den danske selvejende institution Growing Trees Network Foundation står for at etablere nye offentlige Folkeskove, mens Den Danske Naturfond og WWF Verdensnaturfonden bevarer eksisterende skov, henholdsvis i og uden for Danmark.

--------

Sådan støtter du 'Danmark planter træer'

Billede {0} af {1}