Anne Engdal Stig Christensen ny direktør på TV 2

TV 2s kommende administrerende direktør, Anne Engdal Stig Christensen. (Foto: Miklos Szabo / TV 2)

TV 2s kommende administrerende direktør, Anne Engdal Stig Christensen. (Foto: Miklos Szabo / TV 2)

TV 2s indholdsdirektør bliver ny administrerende direktør fra 1. august 2019.

Rekrutteringsbureauet Heidrick & Struggles har forestået en grundig og professionel rekrutteringsproces med kvalificerede kandidater til stillingen som administrerende direktør på TV 2, og processen har vist, at TV 2s nuværende indholdsdirektør er den rette kandidat og den bedste løsning for TV 2.

Det er derfor en enig TV 2-bestyrelse, der udpeger Anne Engdal Stig Christensen til ny administrerende direktør. Hun afløser Merete Eldrup og bliver den ottende direktør i TV 2s 30-årige historie.

- Jeg er utroligt glad for at kunne præsentere Anne Engdal Stig Christensen som ny administrerende direktør for TV 2. Hun har en stor aktie i, at TV 2 står så stærkt, som det er tilfældet i dag, og hun besidder alle de rette kvaliteter til at kunne videreudvikle denne position i fremtiden. Anne er en stærk leder, som formår at motivere og sætte en tydelig strategisk retning. Det har hun vist som indholdsdirektør, og den evne vil TV 2 og medarbejderne få brug for og glæde af de kommende år, hvor udfordringerne er mange med massiv konkurrence og forbrugervaner under hastig forandring, siger TV 2s bestyrelsesformand, Jimmy Maymann, og fortsætter:

- Dansk kvalitetsindhold er omdrejningspunktet i TV 2s strategi om at styrke virksomhedens digitale transformation, og Anne Engdal Stig Christensen er i særklasse dygtig til netop indhold, tv-tendenser og medieforbrug. Hun har en forkærlighed for public service og en stålsat vilje i bestræbelserne på at sikre godt indhold til danskerne på alle platforme. Endelig er Anne en stolt bærer af den TV 2-kultur, som gør virksomheden til noget helt særligt, og jeg glæder mig meget til samarbejdet med hende, siger Jimmy Maymann.

TV 2s bestyrelsesformand, Jimmy Maymann. (Foto: Jens Wognsen / TV 2)

Brænder for TV 2
Anne Engdal Stig Christensen kom til TV 2 som programdirektør i 2013, hvor den samlede seerandel på tværs af kanalfamilien var 34,2% – en andel, der ved udgangen af 1. kvartal 2019 er steget til 40,4% blandt alle danskere.

I de seneste seks år har alle TV 2s kanaler fået en indholdsstrategisk overhaling, ligesom Anne Engdal Stig Christensen har stået i spidsen for et strategisk arbejde rettet mod de unge og for et styrket fokus på indholdet på TV 2s digitale platforme, herunder særligt TV 2 PLAY. Dette arbejde er en del af den nye strategi, der er i fuld gang med at blive udrullet, og som under den nye direktørs lederskab vil få yderligere prioritering og indholdsmæssig forankring.

- Jeg trådte ind ad døren til TV 2 første gang for 25 år siden og får nu det enorme privilegie at blive øverste ansvarlig for TV 2s fremtidige udvikling. Det er jeg både stolt over og glæder mig utroligt meget til. Vi står på toppen af flere års sund og stabil udvikling, men ved også, at fremtiden kalder på nytænkning og innovation. Uagtet ændrede forbrugsvaner skal vi bevare vores stærke position, så TV 2 stadig er en uundværlig del af danskernes hverdag som deres foretrukne leverandør af dansk kvalitetsindhold og public service. Vi har en topengageret medarbejderstab, som er stolt af det, vi laver, og ligesom jeg brænder for TV 2. Nu glæder jeg mig til at komme i gang på den anden side af sommerferien og vil bruge de næste måneder sammen med Merete Eldrup på at sikre en smidig overgang, siger Anne Engdal Stig Christensen.

Tiltræder 1. august
Anne Engdal Stig Christensen tiltræder som ny administrerende direktør 1. august, og indtil da fortsætter Merete Eldrup i stillingen. Hun meddelte i januar, at hun efter mere end 11 år på posten ønsker at takke af som direktør, når hendes afløser er på plads.

I forbindelse med Merete Eldrups farvel til TV 2 er bestyrelsen og finansdirektør Peter Normann nået til enighed om, at han efter cirka 11 år på TV 2 fratræder sin stilling. Det sker pr. 1. juni 2019. 

- Peter Normann skal have en stor tak for sin sikre styring af TV 2s finanser. Peter har en vigtig del af æren for, at TV 2 kom ud af sin økonomiske krise og fik vendt forretningsmodellen fra usund til sund. Dermed var han med til at sikre en finansiel platform for en veldrevet TV 2-virksomhed, der i dag økonomisk står historisk stærkt, siger Jimmy Maymann.

----------

Fakta om Anne Engdal Stig Christensen:
50 år – født i 1968 på Fyn
Uddannet 1995 i nordisk sprog og litteratur samt medievidenskab fra Aarhus Universitet
Ansat på TV 2 fra 1994-2007, hvor hun valgte at etablere eget rådgivningsfirma. Siden blev hun i 2008 programdirektør hos SBS TV og i 2012 planchef hos DR. Hun vendte tilbage på TV 2 som programdirektør i 2013 og blev i 2015 udnævnt til indholdsdirektør.
Bosiddende i Odense
Gift med Morten Stig Christensen og har tre børn, to bonusbørn og tre bonus-børnebørn.

Billede {0} af {1}