Steffen Jensen hædres for balanceret Mellemøsten-dækning

Steffen Jensen, der arbejder på TV 2s udlandsredaktion, er efter mange år i Jerusalem flyttet til Langeland sammen med hustruen. (Fotos: Henrik Lundahl Revshøi / KLF, Kirke & Medier)

Steffen Jensen, der arbejder på TV 2s udlandsredaktion, er efter mange år i Jerusalem flyttet til Langeland sammen med hustruen. (Fotos: Henrik Lundahl Revshøi / KLF, Kirke & Medier)

24. februar 2019;
Af: Michael Hansen, TV 2 Kommunikation

TV 2s mangeårige Mellemøsten-korrespondent Steffen Jensen tildeles ’Buketten’ fra KLF, Kirke & Medier for sin årelange dækning af et område præget af konflikter og krige.

Steffen Jensen, der har været TV 2s korrespondent i Mellemøsten gennem en lang årrække, hædres af Danmarks største mediebrugerorganisation KLF, Kirke & Medier for sin dækning af området, der ofte er i medierne på grund af konflikter og krige.

Hædersprisen ’Buketten’ uddeles hvert kvartal til et medie eller mediepersoner, som har gjort en særlig positiv indsats i de elektroniske medier.

- Steffen Jensen har gennem mange år været TV 2s udsendte medarbejder i Mellemøsten og dækket utallige konflikter og krige. Vi oplever, at han altid forsøger at balancere sine indslag, så de så objektivt som muligt kan formidle, hvad der sker, og hvad der ligger til grund for begivenhederne. Steffen Jensens store forståelse for mellemøstlig kultur og tradition har været med til at åbne en verden, som mange af os ellers ikke ville have forudsætningerne for at forstå ret meget af, siger Mikael Arendt Laursen, generalsekretær i KLF, Kirke & Medier, i begrundelsen for at hædre Steffen Jensen.

Steffen Jensen fotograferet på Kvægtorvet, hvor han blev tildelt 'Buketten'.

"To forskellige solsystemer uden fælles berøringspunkter"
I et interview med bladet KLF, Kirke & Medier bliver Steffen Jensen spurgt, hvordan han forsøger at gøre dækningen forståelig, når der er tale om et område med komplekse konflikter, der går århundreder tilbage.

- Vi lever næsten i to forskellige solsystemer uden fælles berøringspunkter, så derfor lader det sig ofte overhovedet ikke gøre. Jeg skaber næppe en forståelse for, hvad der vitterligt er sket, men jeg kan måske gøre folk forvirrede på et højere niveau. Hver eneste historie er en lille kulørt mosaikbrik, som til slut bliver et kæmpe mosaikvindue, som man så – hvis man træder et skridt tilbage – kan få et overblik over, siger Steffen Jensen.

Blandt de seneste modtagere af ’Buketten’ har været Lea Korsgaard (Zetland), Mikael Kamber (TV 2 Nyhederne for initiativet ’19inspiration’) og Silja Okking (DR Ramasjang).

Billede {0} af {1}