Anders W. Berthelsen i hovedrollen i ny stor TV 2-krimiserie

Anders W. Berthelsen i hovedrollen som Rolf Larsen i TV 2s kommende krimiserie 'DNA'. (Foto: Henrik Ohsten / TV 2)

Anders W. Berthelsen i hovedrollen som Rolf Larsen i TV 2s kommende krimiserie 'DNA'. (Foto: Henrik Ohsten / TV 2)

28. februar 2019;
Af: Michael Hansen, TV 2 Kommunikation

Optagelserne er gået i gang til TV 2s næste store fiktionsserie ’DNA’ – en ny dansk tv-serie, der bliver bakket op internationalt og har store danske talenter både foran og bag kameraet.

TV 2 har netop igangsat produktionen af sin næste store fiktionsserie, krimiserien ’DNA’, der har store danske tv- og filmtalenter både foran og bag kameraet. ’DNA’ forventes at få premiere på TV 2 i efteråret 2019.

I seriens hovedrolle ses Anders W. Berthelsen som politi-efterforskeren Rolf Larsen. Han spiller blandt andet overfor den anerkendte, engelske skuespillerinde, Charlotte Rampling, der har medvirket i en lang række internationale spillefilm, og som forleden modtog en ærespris under årets Berlin Filmfestival. Desuden medvirker danske Nicolas Bro, Olivia Joof, Louise Mieritz, Johanne Louise Schmidt, Trine Pallesen og den polske Zofia Wichlacz i nogle af de mest fremtrædende roller.

For manuskriptet står Torleif Hoppe, der tidligere har været manuskriptforfatter på afsnit af tv-serier som ’Forbrydelsen’, ’Den som dræber’ og ’Nikolaj og Julie’. Og i instruktørstolen sidder Henrik Ruben Genz, der har instrueret prisvindende spillefilm som ’Frygtelig lykkelig’, ’Undskyld jeg forstyrrer’ og ’Gud taler ud’ samt afsnit af tv-serier som ’Bankerot’, ’Borgen’, ’Lulu & Leon’, ’Forbrydelsen’, ’Krøniken’, ’Forsvar’ og ’Nikolaj og Julie’.

- Det er en stor fornøjelse, når vi på TV 2 kan samle markante danske talenter om en ny, stor fiktionsserie af denne kaliber. Og det er selvfølgelig en særlig glæde at byde Anders W. Berthelsen tilbage på dansk tv i en serie, siger TV 2s fiktionschef, Katrine Vogelsang, og fortsætter:

- Anders er frem for alt en vidunderlig skuespiller – men han har også været med til at forme nogle af de danske tv-serier, som har markeret sig allerstærkest i dansk tv-dramatiks udvikling, og det gør ham til noget særligt.

Nicolas Bro, Anders W. Berthelsen og Olivia Joof i 'DNA'. (Foto: Henrik Ohsten / TV 2)

En systemfejl i DNA-registreret tænder nyt håb
’DNA’ er en krimiserie om Rolf Larsen – en engang respekteret efterforsker ved Københavns Politi, der har mistet sin datter i en tragisk ulykke. Knust af sorg, skyld og spirende vanvid har han mistet grebet om sit liv, indtil afsløringen af en systemfejl i politiets DNA-register bringer overraskende spor frem i lyset. Nye oplysninger nærer et spinkelt håb hos Rolf Larsen om, at datteren stadig lever, og en desperat og uautoriseret efterforskning leder ham på sporet af en sag om trafficking.

Manuskriptforfatter Torleif Hoppe siger, at hans grundlæggende ønske har været at skabe en vedkommende serie med en hovedperson, der er drevet af et personligt motiv.

- Frem for en klassisk krimi om en politimand eller -kvinde, der passer sit arbejde med at løse sager for andre mennesker, har jeg ønsket at lave en fortælling om en person, der var drevet af sin egen nødvendighed og behovet for at opklare en forbrydelse, som berørte ham selv personligt. Derfor udviklede jeg ideen om en mands søgen efter sin egen datter. Noget af det stærkeste og mest besættende, jeg personligt kan forestille mig. En jagt på det liv, han selv er ophav til – hans eget DNA, om man vil, siger Torleif Hoppe, der blev inspireret af den virkelige historie om fejl i politiets DNA-register og en bunke af oversete match i for længst afsluttede sager.

Fra seriens start er Rolf Larsen en knust mand med et slukket håb. Han var tidligere et velfungerende, socialt menneske med karriere, et liv, en kone og en lille baby. Og da håbet atter vækkes, vil han rejse sig fra en apatisk, tilbagetrukket eremit-tilværelse i Nordjylland for at komme på sporet af den sandhed, han tidligere måtte opgive at finde. Spor, der strækker sig langt ud over landets grænser.

Henrik Ruben Genz instruerer 'DNA', der er skrevet af Torleif Hoppe. Anders W. Berthelsen spiller hovedrollen. (Foto: Martin Dam Kristensen / TV 2)

”Et fænomenalt godt fortalt kriminal-plot”
Instruktør Henrik Ruben Genz kalder manuskriptet til ’DNA’ for ”et stærkt udgangspunkt for en vedkommende, medrivende og fængslende tv-serie på internationalt niveau”.

- Det foregår først og fremmest i portrættet af politimanden Rolf, som bærer på en ubærlig sorg over tabet af sin datter – gestaltet af Anders Berthelsen, siger Henrik Ruben Genz og fortsætter:

- Historien drives frem af et fænomenalt godt fortalt kriminal-plot. Et gedigent mysterie om forsvundne børn, mulige kidnappere, mistænksomme sammenfald og fordækte huller i det lovpriste DNA-register, som tilsammen skaber en elementær spænding.

Optagelserne til ’DNA’ foregår i Danmark (især i Nordjylland) samt i Tjekkiet og Frankrig.

’DNA’ produceres til TV 2 og ARTE France af Nordisk Film Production i samarbejde med Frenchkiss Pictures med støtte fra Public Service Puljen ved det Danske Filminstitut, Den Vestdanske Filmpulje og Nordisk Film og TV Fond.

--------

For yderligere presseinformation, kontakt venligst: 

PR-konsulent, Line Aamand Hansen, TV 2 – liah@tv2.dk / 51 56 33 67
Producer, Trin Hjortkjær Thomsen, Nordisk Film  – trin.thomsen@nordiskfilm.com / 28 30 12 95

Billede {0} af {1}