Merete Eldrup takker af på TV 2

TV 2s administrerende direktør, Merete Eldrup. (Foto: Miklos Szabo / TV 2)

TV 2s administrerende direktør, Merete Eldrup. (Foto: Miklos Szabo / TV 2)

TV 2s administrerende direktør ønsker at hellige sig bestyrelsesarbejde, men bliver på posten, indtil ny direktør er på plads.

På et bestyrelsesmøde i dag, tirsdag 29. januar, har administrerende direktør Merete Eldrup meddelt TV 2s bestyrelse, at hun ønsker at takke af som direktør efter 11 år i stillingen for i stedet at forfølge en bestyrelseskarriere på fuld tid. 

- Vi har i løbet af 2018 fået etableret en tidssvarende og fokuseret strategi for TV 2, der skal sikre, at vi kan fastholde den stærke position, som TV 2 har opbygget de seneste 11 år med Merete Eldrup ved roret. Hun overtog i sin tid en økonomisk udfordret virksomhed, som hun sammen med den øvrige ledelse og medarbejderne på TV 2 har fået vendt til et moderne mediehus, der publicistisk og finansielt udgør et solidt fundament for strategien. På trods af store ændringer i danskernes medievaner og et stadig mere fragmenteret mediebillede har TV 2 positioneret sig stærkt med TV 2 PLAY, og vi vil i de kommende år accelerere denne udvikling teknologisk, format- og indholdsmæssigt, så vi kan opretholde vores relevans og rækkevidde i det danske samfund, siger TV 2s bestyrelsesformand, Jimmy Maymann, og fortsætter:

- I en situation som denne glædes man over, at TV 2 har et stærkt ledelsesteam og en masse dygtige medarbejdere, og vi ser derfor fortrøstningsfuldt på fremtiden på trods af, at vi mister en dygtig direktør i Merete. Det glæder mig, at hun bliver på posten, indtil vi har fundet den rette afløser, hvilket illustrerer hendes professionalisme og veneration for TV 2. Jobbet som direktør for TV 2 er en central position i det danske samfund, og vi går nu i gang med en grundig rekrutteringsproces, mens driften af virksomheden fortsætter uændret, indtil den er bragt til ende.

Merete Eldrup er 55 år og har været administrerende direktør på TV 2 siden december 2007. Dengang havde virksomheden store økonomiske udfordringer, som siden blev løst blandt andet med indførelsen af abonnementsbetaling på hovedkanalen, ligesom det generelle fald i danskernes tv-sening er bremset med stærkt indhold i en TV 2-familie med seks kanaler og en række digitale platforme – og særligt streamingtjenesten TV 2 PLAY – i vækst.

- TV 2 er en helt unik virksomhed befolket af fantastiske mennesker, som har været en del af min hverdag i mange år. Jeg har elsket min tid på TV 2, og det er derfor også en meget svær beslutning, jeg har truffet. Jeg har dog den indstilling, at man har godt af at rykke sig selv nye steder hen, og selvom det kan være svært at finde den helt rette timing for den slags store beslutninger, så er nu et godt tidspunkt. Både for TV 2, som økonomisk, indholdsmæssigt og strategisk står rigtigt stærkt, og for mig selv. Jeg ønsker at være mere aktiv i bestyrelsesarbejde og tror på, at jeg vil få glæde af at skrue mit arbejdsliv sammen på en ny måde de kommende år, siger Merete Eldrup, der i dag er medlem af bestyrelsen hos Nykredit, Rambøll og Gyldendal.

 

---------------

 

Fakta:

Merete Eldrup, der er 55 år og oprindeligt uddannet cand.polit., tiltrådte som administrerende direktør på TV 2 1. december 2007.

Årsregnskabet for 2007 viste før skat et underskud på 213,5 mio. kr., og en spareplan betød i april 2008 masseafskedigelse og delvist salg af TV 2 Radio.

Den økonomiske krise på TV 2 nødvendiggjorde statslån og en omstruktureringsplan, mens der ikke måtte etableres nye kanaler, ligesom sendenettet, som TV 2 ejede sammen med DR, blev solgt.

Der indførtes abonnementsbetaling på TV 2s hovedkanal 1. januar 2012.

TV 2 FRI og TV 2 SPORT gik i luften i henholdsvis 2013 og 2015. 

Årsresultatet for 2017 var før finansielle poster og skat (EBIT) et overskud på 305 mio. kr.

TV 2 PLAY, der så dagens lys som TV 2 Sputnik i 2004 og frem til relanceringen i 2012 havde i omegnen af 60.000 abonnenter, rundede i efteråret 2018 450.000 abonnenter svarende til en million brugere. 

Merete Eldrup, der i 2015 blev kåret som årets kvindelige bestyrelsesmedlem ved Women’s Board Award, er bestyrelsesnæstformand i Nykredit Holding A/S, Nykredit Realkredit A/S og Gyldendal A/S. Hun er bestyrelsesmedlem i Rambøll Gruppen A/S, medlem af Realdanias Repræsentantskab og TechDK Kommissionen under Djøf.

Billede {0} af {1}