TV 2 vil plante en million træer sammen med danskerne

TV 2s kanalchef, Lotte Lindegaard. (Foto: Miklos Szabo / TV 2)

TV 2s kanalchef, Lotte Lindegaard. (Foto: Miklos Szabo / TV 2)

Mere skov i verdens lande er et af midlerne til at reducere klimaudfordringerne, og TV 2 inviterer nu danskerne til at plante træer og bevare mere skov. Samtidig vil TV 2 sætte fokus på øget klimabevidsthed i vores hverdag.

Klimaudfordringen er blevet central for danskerne, og mange gør allerede en stor indsats for at leve mere klimavenligt. Nogle vælger en anden og mere miljøvenlig bil, og mange sorterer affald eller spiser mindre kød hen over ugen. Men kan vi sammen gøre endnu mere, der er med til at gøre en forskel?

FN anbefaler, at der plantes mere skov i verden for at opsamle drivhusgassen CO₂, og for nylig havde øget skovrejsning fokus ved klimatopmødet COP24 i Katowice i Polen.

I Danmark kan flere skove være med til at sikre renere grundvand, stimulere plante- og dyreliv og binde CO₂, som truer vores planet med klimaforandringer. Samtidig giver flere skove nye muligheder i danskernes friluftsliv.

Danmark er et af de lande i Europa, som har relativt mindst skov. Kun godt 14 procent af Danmark er dækket af skov, og derfor inviterer TV 2 nu danskerne til at hjælpe med at plante træer i Danmark.

- Med dette initiativ vil TV 2 sætte fokus på træers betydning for vores klima og nærmiljø. Kampagnen kulminerer med en stor event, hvor vi i fællesskab planter træer i Danmark. Målet er at plante én million træer sammen med danskerne, siger TV 2s kanalchef, Lotte Lindegaard.

Nye skovområder sikres permanent fredning
I den landsdækkende kampagne får danskerne mulighed for at købe deres egne træer og i fællesskab rejse træer og etablere skov på udvalgte steder i Danmark, som sikres permanent fredning. En del af midlerne vil også blive dedikeret til bevaring af skov.

Træer i Danmark og resten af verden gør det ikke alene. TV 2s involvering i projektet handler også om at skabe øget viden og bevidsthed i befolkningen om verdens klima.

- Det gør en forskel, når vi gør noget i fællesskab. Vores klimaprojekt handler både om effekten af at plante træer og i meget høj grad også om den effekt, vi kan skabe ved at være mere klimabevidste i vores liv og hverdag, siger Lotte Lindegaard.

'Danmark planter træer' kulminerer med et tv-show på TV 2 lørdag 14. september 2019.

--------

Sådan støtter du 'Danmark planter træer'

Seneste nyt

VALDE KEYART FINAL Ny (1)
30. januar 2023

Danskerne elsker familiejulekalendere - nu er TV 2 klar med et helt nyt eventyr

Danskerne elsker familiejulekalendere - nu er TV 2 klar med et helt nyt eventyr
DSO1 Ritt Bjerregaard Fotokredit Klaus Vedfelt(Bred)
26. januar 2023

Ritt Bjerregaard medvirker i 'Det sidste ord'

Ritt Bjerregaard medvirker i 'Det sidste ord'
Joes datter Tallulah (Selma Sol í Dali Pape), Joe (Esben Smed) og Dar Salim i ’Agent’.
16. januar 2023

Nikolaj Lie Kaas og Zentropas nye TV 2-serie 'Agent' er udtaget til filmfestivalen i Berlin

Nikolaj Lie Kaas og Zentropas nye TV 2-serie 'Agent' er udtaget til filmfestivalen i Berlin

Billede {0} af {1}