Tre nye fiktionsserier på TV 2 til efteråret

Frank og Casper er tilbage med en ny sæson af ’Klovn’, der har premiere på TV 2 til august. (Foto: Per Arnesen / TV 2)

Frank og Casper er tilbage med en ny sæson af ’Klovn’, der har premiere på TV 2 til august. (Foto: Per Arnesen / TV 2)

De kommende måneder bliver en af de sjældne efterårssæsoner, hvor TV 2 kan præsentere tre nye – og meget varierede – fiktionsserier for danskerne.

Det hører til sjældenhederne, at en dansk tv-kanal i efterårssæsonen præsenterer hele tre nyproducerede fiktionsserier for seere og brugere. Men sådan bliver efteråret på TV 2s hovedkanal, som både sender en ny sæson af Danmarks bedste og mest kendte komedieserie, et unikt actiondrama samt TV 2s første periodedrama i familieseriegenren.

- Tre nye serier er imponerende meget fiktion på TV 2s hovedkanal i en efterårssæson, hvor vi også byder på gensyn med en julekalender. Og ud over de tre serier på hovedkanalen kommer vi med en ny fiktionsserie på TV 2 CHARLIE og eksklusive fiktionstilbud til TV 2 PLAY-abonnenterne, siger fiktionschef Katrine Vogelsang. 

Mia (Mia Lyhne) og Frank (Frank Hvam) i den nye sæson af ’Klovn’. (Foto: Per Arnesen / TV 2)

Ny sæson af ’Klovn’
TV 2s nye fiktionssæson indledes mandag 13. august med en ny sæson – den syvende – af serien ’Klovn’ med Casper Christensen og Frank Hvam i spidsen.

- ’Klovn’ er Danmarks stærkeste komediebrand og den mest vellykkede komedieserie nogensinde på dansk tv, og vi glæder os til for første gang at premiere ’Klovn’ på TV 2s hovedkanal, siger Katrine Vogelsang.

Efter tre spillefilm (heraf to ’Klovn’-film) vender Casper Christensen og Frank Hvam i den nye sæson tilbage til det gode, velkendte ’Klovn’-univers med nye ideer og med den overordnede præmis ”tilbage til hverdagen”. De to ’Klovn’-skabere har savnet de små fortællinger, der kendetegner komediegenren. 

- Igennem to 'Klovn'-spillefilm har vi arbejdet med det store drama og de store følelser, hvor alt er på spil. Nu glæder vi os til at vende tilbage til hverdagen og grine af de små ting. Hvor et helt afsnit kan gå med at fange en muldvarp eller klage over en fordærvet pebersovs. Og så gøre det til et stort problem, har Casper Christensen og Frank Hvam tidligere sagt til TV 2.

Den nye sæson af 'Klovn' er på 10 afsnit og produceres af Nutmeg Movies. 'Klovn' fik i 2005, 2006 og 2008 Producentforeningens tv-pris som årets bedste comedy. Det seneste afsnit af 'Klovn' med titlen 'Falsk Lorte Alarm' blev vist første gang på TV 2 ZULU 27. april 2009.

Se første klip fra 'Klovn' - nu lidt ældre og lidt grimmere.

Lars Ranthe i rollen som rockerkongen Tom i TV 2s nye actiondrama ’Kriger’, der har premiere på TV 2 til efteråret. (Foto: Per Arnesen / TV 2)

Christoffer Boes stærke visuelle udtryk og sikre instruktion i ’Kriger’
TV 2s anden fiktionspremiere i efteråret 2018 bliver actiondramaet ’Kriger’ af den prisbelønnede instruktør Christoffer Boe.

- ’Kriger’ bliver kendetegnet af Christoffer Boes stærke visuelle udtryk og sikre instruktion, der er med til at gøre serien unik. ’Kriger’ kan løfte dansk tv-drama til et nyt niveau. Det er fantastisk, at Christoffer Boe, som er en instruktør i særklasse, har mod og lyst til at kaste sig over tv-serie-formatet, og det er en ære, at han nu er med til at løfte TV 2s fiktion, siger Katrine Vogelsang.

'Kriger' er et actiondrama i seks afsnit om fællesskaber, loyalitet og forræderi blandt krigsveteraner, rockere og politifolk, og samtidig fortæller serien en kærlighedshistorie. I 'Kriger' vender CC hjem efter aktiv militærtjeneste i forskellige krigszoner. På CC’s sidste mission gik det galt, og hans bedste ven, Peter, blev dræbt. Hjemme i Danmark er CC plaget af skyld og kan ikke finde sig til rette i et samfund, som helst vil glemme alt om krig. For at lindre sin skyldfølelse hjælper han Peters enke, politiefterforskeren Louise, der har særligt fokus på bandekriminalitet og i særdeleshed på rockerkongen Tom.

Castet er et stærkt line-up med navne som Dar Salim (CC), Danica Curcic (Louise) og Lars Ranthe (Tom). Desuden medvirker Nicolas Bro, Søren Malling, Natalie Madueño, Jacob Oftebro, Andrea Vagn Jensen m.fl. 

Christoffer Boe har skrevet manuskriptet til ’Kriger’ i samarbejde med Simon Pasternak, og serien produceres af Miso Film for TV 2 i samarbejde med DFI/Public Service Puljen, Media, Nordisk Film- og TV Fond og Fremantle International Sales.

'Håbet’ er en miniserie i fire afsnit, der udspiller sig i 1899, hvor vi følger kampen for den forældreløse Marie (spillet af debuterende skuespiller Anine Lindvig) for at finde sin far – en sømand, som alle tror, er gået ned med sit skib. (Foto: Christian Geisnæs / TV 2)

’Håbet’ - en familieserie og et periodedrama 
TV 2s tredje fiktionsserie i efteråret, Håbet’, er kanalens første periodedrama i den familieserie-genre, som ellers mest er kendt fra familiejulekalendere. ’Håbet’ er en miniserie i fire afsnit, der fortæller en medrivende historie om venskab, frihed og mod og tager seerne med ind i fuldriggernes fascinerende verden.

Serien udspiller sig i 1899, hvor vi følger forældreløse Maries kamp for at finde sin far – en sømand, som alle tror, er gået ned med sit skib. 

Forklædt som dreng stikker Marie til søs med skonnerten “Haabet” på en dramatisk færd fra Danmarks kyster og til både Norge og Island, fuld af farer og uretfærdigheder, men også af venskab og kærlighed.

- ’Håbet’ er en gribende historie om en ung piges kamp for at bryde fri af den skæbne, tiden og samfundet har bestemt for hende, og i stedet blive en stærk og uafhængig kvinde. Det er en medrivende udviklingshistorie om at finde sit ophav, finde sig selv og blive voksen, siger Katrine Vogelsang og fortsætter:

- Netop fællesskab og det almenmenneskelige ønske om at høre til kendetegner TV 2s tre nye serier i efteråret – i meget forskellige genrer og udtryk: Fra den pinlige Frank i ’Klovn’, der higer efter andres accept (især Caspers), over CC-karakteren i ’Kriger’, der påvirkes af fællesskabet i militæret, hos rockerne og i politiet, og til pigen Marie, som i ’Håbet’ søger sin far og sin egen identitet.

Manuskriptforfatteren bag ’Håbet’ er Ina Bruhn, og instruktør er Christian E. Christiansen. I større roller ses bl.a. Lars Brygmann, Lars Ranthe og Kirsten Olsen samt den debuterende skuespiller Anine Lindvig i rollen som Marie.

’Håbet’ produceres for TV 2 af Zentropa i co-produktion med FilmFyn og Film i Väst med støtte fra Public Service Puljen og i samarbejde med NRK, TV4 Sverige og C More. Serien er udviklet med støtte fra Creative Europe (EU), og TrustNordisk håndterer det internationale salg.

Seneste nyt

30. juli 2020

Bent Fabricius-Bjerre – et liv omkring et flygel

Link til Bent Fabricius-Bjerre – et liv omkring et flygel
29. juli 2020

'Bent Fabricius-Bjerre - Det sidste ord' på TV 2

Link til 'Bent Fabricius-Bjerre - Det sidste ord' på TV 2
28. juli 2020

TV 2 viser den samlede dokumentar 'Plejehjemmene bag facaden'

Link til TV 2 viser den samlede dokumentar 'Plejehjemmene bag facaden'

Billede {0} af {1}