Tæt på folkefesten for kronprins Frederik

Morten Ankerdal og Natasja Crone er værter, og de får besøg af en lang række gæster, når TV 2 gennem mere end 12 timer dækker folkefesten og motionsløbet Royal Run. (Foto: Per Arnesen / TV 2)

Morten Ankerdal og Natasja Crone er værter, og de får besøg af en lang række gæster, når TV 2 gennem mere end 12 timer dækker folkefesten og motionsløbet Royal Run. (Foto: Per Arnesen / TV 2)

Den store folkelige fejring af kronprins Frederiks 50-års-fødselsdag foregår 21. maj, og TV 2 dækker sammen med TV 2-Regionerne løbe- og folkefesten ’Royal Run’ i Aalborg, Aarhus, Odense, Esbjerg og København.

Kronprins Frederik bliver fejret med maner, når han 26. maj fylder 50 år, og festlighederne kan bl.a. opleves 2. pinsedag – mandag 21. maj – med løbet ’Royal Run’ i Danmarks fem største byer. Flere end 70.000 deltager i løbet, mange tusinde forventes at være publikum, og endnu flere kan følge med i den tætte dækning på tv.

TV 2 og de TV 2-Regioner, der dækker de fem ’Royal Run’-byer, er mediepartnere på ’Royal Run’. I løbet af dagen sender TV 2 mere end 12 timers reportage fra folkefesten, ligesom der er tæt dækning på tv2.dk og på sociale medier.

- Det handler om at fejre kronprinsen. Det er i hans ånd at være ude blandt danskerne, og det ligger i TV 2s DNA at være rundt i hele landet og engagere danskerne. Det bliver en folkefest med motion som omdrejningspunkt og med kronprinsen i centrum, siger TV 2s indholdsdirektør, Anne Engdal Stig Christensen, der også vil sikre, at folkefesten kan følges overalt i landet.

TV 2s indholdsdirektør, Anne Engdal Stig Christensen. (Foto: Miklos Szabo / TV 2)

- Mange danskere vil følge festlighederne på nærmeste hold i Aalborg, Aarhus, Esbjerg, Odense og København, og sammen med TV 2-Regionerne sørger vi for, at alle andre også kan være med til festen, siger indholdsdirektøren.

Kronprinsen og kronprinsessen løber selv med
Kronprins Frederik løber med i alle fem byer. I de fire første byer løber han den såkaldte One mile (1,609 km), og han slutter dagen med 10 km løb i København.

Også kronprinsesse Mary deltager i ’Royal Run’. Hun støder til i Odense, hvor hun er med til at sende kronprinsen ud på 1,6 km, inden hun selv løber 10 km-ruten.

- 29 procent af deltagerne i ’Royal Run’s One mile er nye løbere, og dermed har initiativet fået mange i gang med at løbe. ’Royal Run’ har opnået en formidabel opbakning hos danskerne, og det vil også afspejle sig i TV 2s dækning. Samlet set bliver ’Royal Run’ blandt de ti største løb i verden, siger redaktør Svend Rasmussen, TV 2 Nyhederne.

Udsnit fra websitet royalrun.dk.

Fem byer – fem TV 2-Regioner
TV 2s dækning af ’Royal Run’ foregår fra klokken 8.10 om morgenen og frem til klokken 20.40. TV 2 har udsendte medarbejdere i alle fem byer, og mens kronprinsen transporterer sig mellem byerne, sender TV 2 en række nyhedsudsendelser.

TV 2 får sit hovedstudie i København, hvor ’Royal Run’ slutter. Her er Natasja Crone og Morten Ankerdal værter, og de har selskab af bl.a. Ulla Terkelsen, den tidligere eliteløber Rikke Rønholt, Billed-Bladets chefredaktør, Annemette Krakau, samt B.S. Christiansen og Anders Lund Madsen.

TV 2 Vejrets Peter Tanev følger med rundt i Danmark på ’Royal Run’-dagen. I Aalborg er de udsendte TV 2-reportere TV 2 NEWS’ Karen-Helene Hjorth og ’Go’ morgen Danmark’s Mikkel Kryger, og de bakkes op af TV2 Nords reportere.

Også i andre byer deltager TV 2-Regionerne i dækningen. I Esbjerg er det sammen med ’Go’ morgen Danmark’s Ida Wohlert og Nyhedernes Rasmus Tantholdt, fra Aarhus rapporterer TV 2 SPORTs Stine Bjerre Mortensen og TV 2 NEWS’ Kristian Ring-Hansen Holt, i Odense er Nyhedernes Winnie Laursen og ’Go’ aften Danmark’s Jes Dorph-Petersen værter, mens Camilla Slyngborg, Anne Vig, Janni Pedersen og Lasse Sjørslev rapporterer fra fire forskellige steder i København.

- Vi går all in på dækningen og sender vores bedste folk i marken, når kronprinsen bliver fejret over hele landet, siger Svend Rasmussen.

Arrangørerne bag 'Royal Run'
Bag ’Royal Run’ står DIF, DGI og Dansk Atletik Forbund. ’Royal Run’ arrangeres i regi af Bevæg dig for livet – Danmarks største idrætsvision, som støttes af Nordea-fonden og TrygFonden. TV 2 er mediepartner på ’Royal Run’, og de fem TV 2-Regioner TV 2/Fyn, TV2 ØSTJYLLAND, TV2 Nord, TV SYD og TV2 Lorry varmer op til og dækker løbet og folkefesten sammen med TV 2.

Læs mere om eventen på royalrun.dk, på Facebook.com/royalrundanmark og på Instagram/royalrundanmark.

----------

Læs også:

Min vej - nyt fødselsdagsportræt om kronprins Frederik

Flere nyheder om Kronprinsens 50-årsfødselsdag

Seneste nyt

30. juli 2020

Bent Fabricius-Bjerre – et liv omkring et flygel

Link til Bent Fabricius-Bjerre – et liv omkring et flygel
29. juli 2020

'Bent Fabricius-Bjerre - Det sidste ord' på TV 2

Link til 'Bent Fabricius-Bjerre - Det sidste ord' på TV 2
28. juli 2020

TV 2 viser den samlede dokumentar 'Plejehjemmene bag facaden'

Link til TV 2 viser den samlede dokumentar 'Plejehjemmene bag facaden'

Billede {0} af {1}