Flere programmer fik millionseertal i 2017

Fra TV 2-serien 'Badehotellet', som i 2017 var blandt de allermest sete programmer på dansk tv. (Foto: Mike Kollöffel / TV 2)

Fra TV 2-serien 'Badehotellet', som i 2017 var blandt de allermest sete programmer på dansk tv. (Foto: Mike Kollöffel / TV 2)

Flere millionprogrammer på TV 2 kan bl.a. tilskrives danske fiktionsserier, nemlig 'Badehotellet' og senest ’Tinkas juleeventyr’, som i december afsluttede TV 2s rekordstore fiktions-år.

Af Michael Hansen, TV 2 Kommunikation


Efter en årrække med næsten konstant fald i antallet af programmer med millionseertal på dansk tv voksede antallet af millionprogrammer i 2017 i forhold til året forinden. I alt var der sidste år 117 programmer på dansk tv med mindst én million seere, mens tallet 2016 var 105.

Stigningen er sket på trods af en let faldende tv-sening hen over året og på trods af, at året forinden – 2016 – var et meget stort sportsår med bl.a. EM i fodbold og OL.

På TV 2 voksede antallet af millionprogrammer fra 36 til 43, og knap to tredjedele af disse udgjordes af ny, dansk fiktion. Især var familiejulekalenderen ’Tinkas juleeventyr’ i december et stort seerhit, som blev kronen på værket i TV 2s rekordstore fiktions-år 2017, hvor TV 2-kanalerne præsenterede ni nye, danske serier og sæsoner i den bedste sendetid.

Derimod havde TV 2 lidt færre sportsudsendelser med mindst én million seere i 2017 end året før. Det skyldes både, at 2017 – som nævnt – var et mindre sportsår end 2016, og at TV 2 i 2017 delte rettighederne til de to VM-håndboldslutrunder med DR. I 2016 var TV 2 alene om rettighederne til årets to EM-slutrunder i håndbold.

Fra afsnit 23 af 'Tinkas juleeventyr', som blev set af flere end 1,4 mio. seere på TV 2 lørdag 23. december. (Foto: Agnete Schlichtkrull / TV 2)

’X Factor’ trækker million-seertal

Hos DR1 voksede antallet af millionprogrammer fra 69 i 2016 til 72 sidste år. Af disse millionprogrammer var de 13 dansk fiktion fordelt på fem afsnit af ’Arvingerne III’ og otte afsnit af ’Matador’.

Væksten i millionprogrammer hos DR1 skyldtes bl.a. VM-håndbold-rettighederne i januar og december. Samtidig er ’X Factor’ – som i de tidligere år – en stor bidragyder. I 2017 havde tilsammen 21 udgaver af ’X Factor’ og ’X Factor – afgørelsen’ millionseertal, mens 10 korte udgaver af TV Avisen mellem de to ’X Factor’-programmer havde millionpublikum.

Medvirkende til flere millionseertal på dansk tv i 2017 er Kantar Gallups nye og forbedrede måling Seer-Undersøgelsen, der også måler seningen af tv-indhold i husstande uden tv-apparat, og som bedre end hidtil måler streamingen af tv-indhold hos de danske tv-selskaber. Samtidig har Kantar Gallup og de otte tv-selskaber bag Seer-Undersøgelsen indført, at et programs seertal inkluderer den sening, som sker via bl.a. streaming 1-7 dage efter tv-visningen.

Den mest sete sportsbegivenhed i 2017 var DR1s transmission af VM-håndboldkampen Danmark-Argentina fredag 13. januar - umiddelbart efter 'X Factor'. I gennemsnit så 1.588.000 seere de to halvlege. (Arkivfoto: Scanpix / TV 2)

Store sportsbegivenheder trækker mange seere

Også Kanal 5 kom i 2017 – for første gang – på listen over kanaler med millionseertal. Det opnåede Kanal 5 i efteråret, da Danmark i to play off-kampe mod Irland kvalificerede sig til VM i Rusland i 2018.

Årets mest sete fodboldkamp blev dog finalen ved EM i kvindefodbold, hvor i gennemsnit knap 1,5 mio. så med på TV 2 og DR1.

Opgørelsen af millionseertal i 2016 og 2017 er foretaget af TV 2 på baggrund af Kantar Gallups seermåling. Millionprogrammer er medtaget efter samme kriterier, som Kantar Gallup praktiserer i den ugentlige pressemeddelelse om tv-seningen, dvs. at programmerne skal have en varighed på mindst ti minutter, og at vejrprogrammer ikke er medtaget. Nyhedsudsendelser med mindst én million seere medtages dog som millionprogrammer, hvis de har en varighed på mindst ti minutter. En sportsbegivenhed i to eller flere halvlege er kun medtaget, hvis seergennemsnittet af halvlegene overstiger én million.

----------

Læs også: Tre kanalrekorder – og seerfremgang til TV 2-familien for tredje år i træk

Seneste nyt

Anna (Molly Egelind).
03. juli 2020

TV 2-sommeren står (også) i fiktionens tegn

Link til TV 2-sommeren står (også) i fiktionens tegn
Dan Sommerdahl (Peter Mygind) og Flemming Torp (André Babikian).
03. juli 2020

'Sommerdahl' er tilbage i Helsingør

Link til 'Sommerdahl' er tilbage i Helsingør
03. juli 2020

YouSee-kunder kan nu vælge TV 2 PLAY i Bland Selv

Link til YouSee-kunder kan nu vælge TV 2 PLAY i Bland Selv

Billede {0} af {1}