Stærke december-traditioner på TV 2

Fra 'Jul på godset': Lene Beier og Caroline Fleming på Valdemars Slot. (Foto: Pipeline Production / TV 2)

Fra 'Jul på godset': Lene Beier og Caroline Fleming på Valdemars Slot. (Foto: Pipeline Production / TV 2)

Julemåneden indledes med nyproduceret familiejulekalender og VM-håndbold, og december fortsætter med nye livsstilsprogrammer og traditionsrige events, der bringer dig i den rette julestemning.

Et dagligt, fortryllende juleeventyr til de mørke vinteraftner, danske håndboldkvinder i nervepirrende VM-dyst og flere nye, danske programmer i julemåneden end nogensinde er med til at gøre december 2017 på TV 2 til noget helt særligt.

Allerede fra decembers start er der masser af nyt tv på programmet på TV 2s hovedkanal. 1. december klokken 20.00 er der premiere på familiejulekalenderen ’Tinkas juleeventyr’ - som du kan læse meget mere om her

Både lørdag 2. december og søndag 3. december spiller de danske håndboldkvinder kampe på TV 2 ved VM-slutrunden i Tyskland – mod Makedonien og Japan. Læs mere om VM-dækningen på TV 2 her.

’Jul på godset’

I ugen efter – fra mandag 4. december – premierer TV 2 flere nye, danske programmer, og TV 2 aflægger f.eks. besøg på danske herregårde i anledning af julen. I ’Jul på godset’ åbner bl.a. Caroline Fleming dørene og byder indenfor på Valdemars Slot på Tåsinge. Hun bor til daglig i London med sine tre børn, og hun har nok at se til under julen på Tåsinge.

Heldigvis foregår det med god hjælp fra børnene og tv-vært Lene Beier, for Caroline Fleming ønsker at gøre en stor indsats for, at familie, venner og gæster på slottet kommer i den gode julestemning. Vi får også en ærlig snak om fortid, nutid og fremtid, som Caroline har tænkt meget over, og det hele ender i sofaen ved den åbne kamin og en god historie.

Mandag 11. december besøger ’Jul på godset’ bl.a. herregården Holsteinborg ved Næstved, hvor det første juletræ i Danmark blev tændt for over 200 år siden. Programmet følger også juleforberedelserne hos familien Holck på Holckenhavn Slot ved Nyborg, der drives af Christina, 14. generation på det gamle sted. Hun fortæller om den svære kamp, da hun som 16-årig arvede det 400 år gamle og nedslidte slot.

Se trailer for 'Jul i konditoriet' her.

’Jul i konditoriet’

TV 2 sender i december også dokumentarserien ’Pisk eller gulerod’ om et eksperiment med to undervisningsformer i folkeskolen samt de tre programmer ’Jul i konditoriet’. I programmerne følger vi de travle juleforberedelser i tre af landets førende konditorier, La Glace og Dessertdragens Kageværksted i København og Le Gateau i Silkeborg.

Hos La Glace skal juledekorationen i de store vinduer op. Vinduerne er et tilløbsstykke for både københavnere og turister, og det er konditorerne selv, der sætter liv og lemmer på spil for at skabe den smukke udsmykning. I Dessertdragens Kageværksted laver konditor Nanna Pørtner sin egen julepynt, der ikke bare er smuk, men også spiselig, og når butikken lukker, har Nanna sit helt særlige vagthold, der passer på butikken om natten. I Silkeborg går konditor Henrik Kudsk mindre op i julepynt og mere op i klejnebagning.

I december får seerne også en prøve på det helt nye program ’1 døgn, 2 hold, 3 dyr’, hvor to hold har 24 timer til at finde tre truede dyrearter i den danske natur. Naturnørderne Sebastian Klein og Morten D.D. Hansen dyster mod de yderst kompetente konkurrenter Bjørli Lehrmann og Vicky Knudsen. Med fokus på Danmarks vilde natur, der er under pres, skal de to hold med hjælp fra deres netværk og sociale medier opspore den nordlige fugleedderkop, damflagermusen og gråsælen. Lykkes det at finde alle tre, udløser det en check på 20.000 kroner, som det vindende hold må donere til et dyrebevaringsformål.

Vicky Knudsen, Bjørli Lehrmann, Sebastian Klein og Morten D.D. Hansen i programmet '1 døgn, 2 hold, 3 dyr'. (Foto: Simon Sumborg / TV 2)

’Tvillingerne holder jul’

Også onsdag 13. december er der julestemning på programmet, når ingen ringere end TV 2-tvillingerne Anders og Torben fejrer hjerternes fest i ’Tvillingerne holder jul’. De to elsker den søde juletid og holder alle familietraditionerne i hævd – lige fra juleand til julepynt, julegaver og julefrokost og ikke mindst bagning af pebernødder og vaniljekranse.

I december bliver der også mulighed for gensyn med programmerne ’Jul på d’Angleterre’ og ’Jul hos hofleverandørerne’, ligesom TV 2 byder på en række storfilm i de første tre uger af december.

Også de traditionsrige events, ’TV 2 017: De kongelige øjeblikke’ om de store begivenheder i kongehuset i 2017 og underholdningsshowet ’Alletiders juleshow’ fra Musikkens Hus i Aalborg, er på programmet inden juleaften.

TV 2 Medienyt fortæller senere mere om TV 2-kanalernes programmer mellem jul og nytår samt på årets største tv-dag, 1. januar.

Se trailer for 'Tvillingerne holder jul':

Seneste nyt

Anna (Molly Egelind).
03. juli 2020

TV 2-sommeren står (også) i fiktionens tegn

Link til TV 2-sommeren står (også) i fiktionens tegn
André Babikian som Flemming Torp, Laura Drasbæk som Marianne Sommerdahl og Peter Mygind som Dan Sommerdahl.
03. juli 2020

'Sommerdahl' er tilbage i Helsingør

Link til 'Sommerdahl' er tilbage i Helsingør
03. juli 2020

YouSee-kunder kan nu vælge TV 2 PLAY i Bland Selv

Link til YouSee-kunder kan nu vælge TV 2 PLAY i Bland Selv

Billede {0} af {1}