Flest fulgte valgaftenen på TV 2-familiens kanaler

Sådan fordelte tv-seningen sig på kommunalvalgdagen mellem klokken 17.00 og 01.00 på henholdsvis TV 2s valgkanaler (rød graf) og DRs valgkanaler (blå graf). Godt 61 procent af seningen i dette tidsrum foregik på TV 2-familiens valgkanaler. (Kilde: Kantar Gallup)

Sådan fordelte tv-seningen sig på kommunalvalgdagen mellem klokken 17.00 og 01.00 på henholdsvis TV 2s valgkanaler (rød graf) og DRs valgkanaler (blå graf). Godt 61 procent af seningen i dette tidsrum foregik på TV 2-familiens valgkanaler. (Kilde: Kantar Gallup)

Kommunalvalgaftenen havde endnu større interesse hos danskerne i år end i 2013 - 61 procent af danskernes valgsening foregik TV 2, TV 2 NEWS og TV 2-Regionernes egne kanaler.

Den kommunale valgaften tirsdag 21. november blev af de fleste danskere fulgt på TV 2-familiens kanaler – herunder i høj grad hos TV 2-Regionerne – hvor der allerede fra sidst på eftermiddagen blev leveret nyheder, resultater og kommentarer.

Valgdækningen klokken 17.00-01.00 øgede desuden det samlede seertal med 33 procent til de fem kanaler, som sendte valg-tv, i forhold til de foregående og sammenlignelige tirsdage.

Da allerflest så valg-tv på en af de fem kanaler – i tidsrummet mellem klokken 21.30 og 22.15 – var det samlede seertal over 1,4 millioner.

Mest valgsening på TV 2-kanalerne
Mellem klokken 17.00 og 01.00 var der valg-tv og valgnyheder på kanalerne TV 2, TV 2 NEWS, Regional-tv samt DR1 og DR2. I dette tidsrum stod disse TV 2-kanaler for 40,9 procent af danskernes samlede tv-forbrug, mens DR1 og DR2 procent stod for 25,7 procent af tv-seningen.

Det betyder, at godt 61 procent af valgaften-seningen foregik på TV 2-familiens kanaler, mens knap 39 procent blev set på DR1 og DR2.

I forhold til valgaftenen i 2013 er der fremgang til TV 2-familiens kanaler. Både TV 2 (med TV 2-Regionernes udsendelser en stor del af tidsrummet) og TV 2 NEWS har i år øget deres seerandel på valgaftenen. TV 2 NEWS fik tirsdag – set over hele døgnet – årets næststærkeste dag. 

Samlet set havde kommunalvalg-aftenen i 2017 større interesse hos danskerne end i 2013. Knap 67 procent af danskernes tv-sening mellem klokken 17.00 og 01.00 foregik på kanaler, der sendte valg-tv. I 2013 var det tilsvarende tal cirka 62 procent.

Mens TV 2-Regionerne overtog sendefladen på TV 2s hovedkanal, sendte TV 2 valgaften på TV 2 NEWS med Cecilie Beck og Poul Erik Skammelsen som værter. (Foto: Ebbe Rosendahl / TV 2)

Stærk aften for TV 2-Regionerne
Hos TV 2 og TV 2-Regionerne er der stor tilfredshed med den valgaften-dækning, som danskerne i høj grad gjorde brug af.

- Seertallene bekræfter, at kommunal- og regionsrådsvalg i virkeligheden er 103 valg. 103 politiske dramaer, der i realiteteten ikke kan slås sammen til ét. Med den fælles indsats, som TV 2-familien præsterede i aftes og i ugerne op til, er det lykkedes at dække alle 98 kommuner og 5 regioner intensivt. Det har seerne kvitteret for med den flotte opbakning, siger TV SYD-direktør Betina Bendix, der er ordførende direktør for TV 2-Regionerne. Hun fortsætter:

- DR leverede en flot valgaften, men intet slår den nærhed, som en regional valgaften giver. TV 2-Regionernes opgave er blandt andet at understøtte demokratiet. Det kan man ikke gøre bedre end i aftes. Nu glæder vi os til at følge op i dag og til at få reaktioner fra tabere og vindere og få de sidste borgmestre på plads.

TV 2s ”valggeneral”, event- og udviklingschef Ulla Pors Nielsen, siger, at samarbejdet mellem TV 2 og TV 2-Regionerne har nået nye højder ved dette kommunalvalg.

- Jeg er meget imponeret over TV 2-Regionernes dedikerede valgdækning, og den har vi heldigvis nydt stor glæde af på TV 2. Jeg synes, at vi sammen med TV 2-Regionerne har leveret en totalt engageret dækning af et vildt spændende valg. Både helt tæt på det lokale og med de store nationale linjer. Vi har dækket valget mere end nogensinde før, og vi har oplevet, at der har været enorm interesse for det, siger Ulla Pors Nielsen. 

Stor interesse på de digitale platforme
Herudover var der stor interesse for valget på de digitale platforme hos både TV 2 og TV 2-Regionerne, og et af de tilbud, som har været særdeles anvendt, er kandidattesten, som nu er taget mere end 1,7 millioner gange - og det inkluderer kun første gang, folk tager testen pr. device.

For tv2.dk er valgdagen 21. november nu en af de største nogensinde. I forhold til antallet af gennemsnitlige daglige brugere løftes niveauet i går med 35 procent.

Blandt de markante digitale artikler fra kommunalvalgdækningen kan nævnes fire features, som TV 2-korrespondent Steffen Jensen har lavet fra forskellige steder i Danmark (se det seneste eksempel her) samt flotte artikler om bl.a. ”de lange knives nat”, om det dramatiske borgmesterkup i Lyngby-Taarbæk i 2009, om sager der kan afgøre valget i din kommune og om, hvordan din kommune klarer sig.

Dagen efter valget - onsdag 22. november - er nu den største dag nogensinde på tværs af tv2.dk og apps med 1.235.163 brugere - endnu større end hidtidige topscorere som storm, terror og OL-guld.

Kommunalvalgforsker Ulrik Kjær, Syddansk Universitet, og Poul Erik Skammelsen gransker tallene, inden de er tilbage på skærmen med flere resultater fra kommunalvalget. (Foto: Ebbe Rosendahl / TV 2)

Udvidet nyhedsdækning 22. november 
Den udvidede valgdækning på TV 2 fortsætter i dag, onsdag 22. november, hvor der fortsat indgås spændende konstitueringsaftaler, og hvor de personlige stemmer tælles op. 

- Valget er heldigvis slet ikke slut på TV 2 og TV 2-Regionerne endnu. Vi har gang i en maratondækning af de spændende konstitueringer, og vi fortsætter resten af ugen, til alle valgets konsekvenser er afdækket, siger Ulla Pors Nielsen. 

TV 2 NEWS har fulgt begivenhederne siden kl. 05.30 i morges og fortsætter hele dagen. Også TV 2-Regionerne har sendt ekstraudsendelser på TV 2 onsdag morgen, og de sender nyheder klokken 12.30, kl. 17.20 og kl. 18.25 samt udvidede nyheder kl. 22.20 – hertil kommer massiv dækning på de regionale 24-timers-kanaler. 

TV 2 og TV 2 NEWS har sendt ekstra valg-tv hele morgenen og formiddagen, og TV 2 NEWS fortsætter hele dagen og aftenen. TV 2 Nyhederne udvider sendetiden kl. 17.00, og kommunal- og regionsrådsvalget vil også fylde stort i TV 2 Nyhederne klokken 18.00, 19.00 og 22.00.

Seneste nyt

Anna (Molly Egelind).
03. juli 2020

TV 2-sommeren står (også) i fiktionens tegn

Link til TV 2-sommeren står (også) i fiktionens tegn
André Babikian som Flemming Torp, Laura Drasbæk som Marianne Sommerdahl og Peter Mygind som Dan Sommerdahl.
03. juli 2020

'Sommerdahl' er tilbage i Helsingør

Link til 'Sommerdahl' er tilbage i Helsingør
03. juli 2020

YouSee-kunder kan nu vælge TV 2 PLAY i Bland Selv

Link til YouSee-kunder kan nu vælge TV 2 PLAY i Bland Selv

Billede {0} af {1}