Divya Das bliver ny korrespondent på TV 2

Divya Das var med på værtsholdet, da TV 2 NEWS gik i luften i 2006, og blev vært på TV 2 Nyhederne i 2009. (Foto: Per Arnesen / TV 2)

Divya Das var med på værtsholdet, da TV 2 NEWS gik i luften i 2006, og blev vært på TV 2 Nyhederne i 2009. (Foto: Per Arnesen / TV 2)

06-07-2017
Af: TV 2 Kommunikation

TV 2s populære nyhedsvært skifter fra 1. september jobbet som vært på 19 Nyhederne ud med jobbet som Europa-korrespondent for TV 2.

- Det er en unik mulighed, jeg har fået, for at formidle store, vigtige og relevante historier fra udlandet til TV 2s brugere og seere. Jeg har været så heldig at få lov at dykke grundigt ned i udlandsstoffet adskillige gange over de snart 11 år, jeg har været på TV 2. Både fra studiet i Danmark, hvor jeg også har vikarieret på magasinerne ’Ellemann|Lykketoft’ og ’Verden ifølge Trump’ og ude i den store verden, hvor jeg bl.a. har været med til at dække tre amerikanske præsidentvalg, en naturkatastrofe i Japan, klimatopmøder i Mexico og Paris og senest terrorangreb i London og efterfølgende valget i Storbritannien, siger Divya Das og fortsætter:

- Alle de opgaver har givet mig en enorm appetit på og lyst til at arbejde mere indgående med udlandsstoffet, og det får jeg chancen for nu. Og så får jeg mulighed for at lære Storbritannien endnu bedre at kende efter at have befundet mig i landet på deltid det seneste halve år. 

Årets kvindelige nyhedsvært to år i træk
Divya Das vandt i 2017 Billed-Bladets guldpris som ’Årets kvindelige nyhedsvært’ for andet år i træk, og har sammen med TV 2s øvrige værter og redaktionen været med til at løfte Nyhederne på hovedkanalen, hvor alle tre nyhedsudsendelser i aftenfladen i 2017 er gået frem både i seerandel og i absolutte seertal. 

- Divya har i efterhånden en del år været en af TV 2s bærende værter, og det glæder mig, at vi nu får mulighed for at se hende udvikle sig i en ny rolle. Det skal ikke være nogen hemmelighed, at Divya længe har næret stor interesse for udlandsstoffet, og derfor er det et helt rigtigt skridt for både Divya og TV 2 Nyhederne, at hun nu skal være korrespondent. Men hun vil uden tvivl blive savnet som fast vært på 19 Nyhederne, siger nyhedschef på TV 2, Jacob Kwon. 

TV 2s stærke værtshold på 19 Nyhederne vil fra 1. september fortsat bestå af Cecilie Beck, Natasja Crone og Mikael Kamber.

- Vi vil tage os god tid til at vurdere, hvordan vores værtsbemanding skal se ud fremadrettet. Heldigvis har vi Danmarks bedste værtskorps, så derfor vil nyhedsudsendelserne på TV 2s hovedkanal fortsat være i gode hænder.

Divya Das er uddannet geograf fra Københavns Universitet og begyndte som tv-meteorolog hos DR i 2003. Divya Das var med på værtsholdet, da TV 2 NEWS gik i luften i 2006, og blev vært på TV 2 Nyhederne i 2009.

TV 2s øvrige Europa-korrespondenter er Ulla Terkelsen, Uffe Dreesen, Svenning Dalgaard, og Lotte Mejlhede.

Seneste nyt

23. februar 2021

Janni og Lasse genforenes i nyt makkerskab på ’Go’ aften LIVE’

Link til Janni og Lasse genforenes i nyt makkerskab på ’Go’ aften LIVE’
23. februar 2021

”TV 2 NEWS er for mig det perfekte match”

Link til ”TV 2 NEWS er for mig det perfekte match”
23. februar 2021

- Vi har mere end nogensinde brug for at minde hinanden om, at det går mod lysere tider

Link til - Vi har mere end nogensinde brug for at minde hinanden om, at det går mod lysere tider

Billede {0} af {1}