TV 2 klar med ny, stor international co-produktion

Birgitte Hjort Sørensen spiller Victoria, der arbejder som droneingeniør. Hun bliver taget som gidsel i sit eget hjem af terrorister, mens efterretningstjenesterne i Danmark og Sverige samtidig forsøger at afværge et terrorangreb. (Fotos: Agnete Schlichtkrull / TV 2)

Birgitte Hjort Sørensen spiller Victoria, der arbejder som droneingeniør. Hun bliver taget som gidsel i sit eget hjem af terrorister, mens efterretningstjenesterne i Danmark og Sverige samtidig forsøger at afværge et terrorangreb. (Fotos: Agnete Schlichtkrull / TV 2)

12-06-2017
Af: TV 2 Kommunikation

Spændingsserien 'Greyzone' skal optages i Danmark, Sverige og Tyskland

- Det er med stor stolthed, at vi nu kan præsentere en skandinavisk co-produktion, som længe har stået på vores ønskeseddel. Ambitionen med 'Greyzone' er høj, og med nogle af de største spillere på markedet ombord er rammerne sat for et storstilet projekt. Et fiktionssamarbejde på tværs af grænserne giver mulighed for højere kvalitet og større volumen. Og det var med det formål, at vi sammen med Cosmo Film søsatte 'Greyzone' for fire år siden, siger TV 2s fiktionschef, Katrine Vogelsang, om samarbejdet med bl.a. TV4 Sverige.

'Greyzone' er en karakterdrevet spændingsserie på ti afsnit om begivenhederne op til et planlagt terrorangreb i Skandinavien. Vi følger Victoria (Birgitte Hjort Sørensen), der arbejder som droneingeniør. Hun bliver taget som gidsel i sit eget hjem af terrorister, mens efterretningstjenesterne i Danmark og Sverige samtidig forsøger at afværge et terrorangreb.

Castet er dansk/svensk og tæller udover Birgitte Hjort Sørensen bl.a. også Joachim Fjelstrup, Tova Magnusson og Ardalan Esmaili.

'Greyzone' er skrevet af Oskar Söderlund og Morten Dragsted. Serien produceres af Rasmus Thorsen, Cosmo Film, der tidligere har produceret tv-serier som 'Lærkevej', 'Anna Pihl' og flere af TV 2s store julekalendersuccesser.  

De første fem episoder skal instrueres af Jesper W. Nielsen, som bl.a. har instrueret filmen og tv-serien 'Der kommer en dag', som TV 2 viste fornylig. 'Greyzone' skal optages i de to nordiske hovedstæder København og Stockholm samt i Frankfurt i Tyskland. Optagelserne går i gang i juni 2017, og serien forventes at få premiere på TV 2 i foråret 2018.

Svenske Tova Magnusson og danske Joachim Fjelstrup spiller også med i den skandinaviske co-produktion 'Greyzone'.

- 'Greyzone' er en original historie, som vi har bygget op fra bunden over flere år. Vi har fra starten haft et skandinavisk fokus på vores historie, og det, at vi har kunnet samle så mange internationale og nationale partnere omkring os, er helt afgørende for vores series univers. Vi laver en international serie om et tema, der berører os alle. En historie, hvor vi søger ind i hjertet af det, der gør os menneskelige. Vi glæder os til at tage fat på den udfordring, det er at skabe en vedkommende, relevant og spændende serie til et dansk og et internationalt publikum, siger producer Rasmus Thorsen, Cosmo Film.

For Copenhagen Film Fund er 'Greyzone' et ideelt projekt at investere i:

- 'Greyzone' er et yderst interessant projekt for os i Copenhagen Film Fund. Siden vi første gang blev præsenteret for manuskripterne, har vi været på. Det er høj kvalitet hele vejen rundt og afsindigt spændende. Vi er meget glade for at være med ombord og sikre optagelser i hovedstadsregionen, men også støtte op om dansk talent i et projekt, som har potentialet til at nå langt ud over landets grænser, siger Thomas Gammeltoft, direktør i Copenhagen Film Fund.

'Greyzone' produceres af Cosmo Film i samarbejde med TV 2, TV4 Sverige, C More Sverige, ZDFNeo, NRK Norge, SF Studios Sverige og Nadcon Film med støtte fra Public Service Puljen, Svenske Film Institut, Copenhagen Film Fund, Creative Europe Programme of the European Union og Nordisk Film & TV Fund.

--------

Mere ny fiktion på vej fra TV 2 - læs også de seneste nyheder:

Christoffer Boe laver nyt krimidrama til TV 2

Rita er tilbage - på skolebænken og på TV 2

Seneste nyt

23. februar 2021

Janni og Lasse genforenes i nyt makkerskab på ’Go’ aften LIVE’

Link til Janni og Lasse genforenes i nyt makkerskab på ’Go’ aften LIVE’
23. februar 2021

”TV 2 NEWS er for mig det perfekte match”

Link til ”TV 2 NEWS er for mig det perfekte match”
23. februar 2021

- Vi har mere end nogensinde brug for at minde hinanden om, at det går mod lysere tider

Link til - Vi har mere end nogensinde brug for at minde hinanden om, at det går mod lysere tider

Billede {0} af {1}