’Snyd eller borrelia’ nomineret til international tv-pris

Hundredevis af danskere har de seneste år fået den diagnose af private læger i udlandet, at de er inficeret med borrelia. (Foto: TV 2)

Hundredevis af danskere har de seneste år fået den diagnose af private læger i udlandet, at de er inficeret med borrelia. (Foto: TV 2)

TV 2-dokumentaren ’Snyd eller borrelia’ er nomineret i kategorien bedste dokumentar ved den prestigefyldte Den gyldne nymfe-prisuddeling i Monte Carlo.

TV 2s dokumentar ’Snyd eller borrelia’ er med i kapløbet om en gylden nymfe ved den internationale og anerkendte tv-festival Nymphes d’Or i Monte Carlo. TV 2-programmet er det eneste danske nominerede program i de mange kategorier ved festivalen i Monaco, der finder sted i dagene 16.-20. juni.

'Snyd eller borrelia' er ét af de fem nominerede programmer til dokumentarprisen. Blandt konkurrenterne er internationale dokumentarer som 'Brave New World – How Silicon Valley Is Shaping Our Future' og den norske 'The Button'. 

Journalisterne bag TV 2-dokumentaren, Michael Bech Nielsen, Ketil Alstrup Johansen og redaktionschef Troels Jørgensen, glæder sig over nomineringen.

- Vi er virkelig glade og stolte over, at programmet er blevet udvalgt og nomineret til den Gyldne Nymfe blandt dokumentarer fra hele verden, for det bekræfter os i, at emnet er vigtigt og relevant for patienter og borgere overalt, siger journalist Ketil Alstrup Johansen.

Masser af danskere har fået diagnosen borrelia af læger i udlandet
Hundredevis af danskere har de seneste år fået den diagnose af private læger i udlandet, at de er inficeret med borrelia. Blodprøverne og behandlingerne løber hurtigt op i mange tusinde kroner, og lægerne udskriver ofte flere måneder lange antibiotika-kure til patienterne.

To tyske laboratorier i Augsburg er helt centrale for denne strøm af patienter til udlandet, og de har analyseret flere tusinde danskeres blod for borrelia.

TV 2 Dokumentar har sendt blodprøver fra fem raske personer til de to tyske laboratorier. Testpersonerne er blandt andre TV 2-værterne Cecilie Beck, Poul Erik Skammelsen, Mikael Kamber og Janni Pedersen. Alle fem raske personer ender med at få diagnosen borrelia.

- Vi har sat kritisk lys på en relevant problematik, og vi håber, at seere og patienter har fået et bedre beslutningsgrundlag og kan forholde sig kritisk over for den behandling, man modtager i udlandet, selvom det er uddannede læger, der står bag, siger journalist Michael Bech.

Fokus på dokumentarområdet
TV 2 har i de seneste år arbejdet målrettet for at styrke dokumentarområdet og den undersøgende journalistik, som har ført til flere debatskabende programmer som dokumentarserien ’Moskeerne bag sløret’, der sidste år vandt FUJ Graverprisen, ’Illegal i Danmark’ og senest ’Mandefald’. Nu har dokumentargruppens arbejde fået international interesse, og det vækker begejstring.

- Jeg er virkelig stolt over, at ’Snyd eller borrelia’ er nomineret til en international dokumentarpris. Det er en stor anerkendelse af dokumentargruppens arbejde og en bekræftelse på, at TV 2 laver undersøgende og dagsordensættende journalistik af højeste kvalitet. Så kæmpe cadeau til tilrettelæggere, klipper og fotografer, der står bag det flotte resultat, siger TV 2 Dokumentars redaktionschef, Troels Jørgensen.

TV 2 PLAY: Se 'Snyd eller borrelia' på TV 2 Play

Seneste nyt

Anna (Molly Egelind).
03. juli 2020

TV 2-sommeren står (også) i fiktionens tegn

Link til TV 2-sommeren står (også) i fiktionens tegn
André Babikian som Flemming Torp, Laura Drasbæk som Marianne Sommerdahl og Peter Mygind som Dan Sommerdahl.
03. juli 2020

'Sommerdahl' er tilbage i Helsingør

Link til 'Sommerdahl' er tilbage i Helsingør
03. juli 2020

YouSee-kunder kan nu vælge TV 2 PLAY i Bland Selv

Link til YouSee-kunder kan nu vælge TV 2 PLAY i Bland Selv

Billede {0} af {1}