Nyskabelser sikrer fremgang til TV 2 NEWS

Mandag 23. januar igangsatte TV 2 NEWS sin nye og debatterende nyhedsflade ’NEWS & Co.’ på hverdage klokken 16-18. På billedet ses (fra venstre) NEWS-værterne Charlotte Beder og Søren Lippert ses sammen med to medværter: Nina Groes, tidligere direktør for Kvinfo, og oberst Lars Møller. (Foto: Mew / TV 2)

Mandag 23. januar igangsatte TV 2 NEWS sin nye og debatterende nyhedsflade ’NEWS & Co.’ på hverdage klokken 16-18. På billedet ses (fra venstre) NEWS-værterne Charlotte Beder og Søren Lippert ses sammen med to medværter: Nina Groes, tidligere direktør for Kvinfo, og oberst Lars Møller. (Foto: Mew / TV 2)

Nye og udvidede magasinprogrammer, eftermiddagens ’NEWS & Co.’ og store nyhedsbegivenheder sikrer voksende andel af seerne i 1. kvartal. ”NEWS er bedst til breaking, men vi har også succes med den dækning, som viser, at NEWS er meget mere end gul bjælke”, siger chefen.

TV 2 NEWS går ud af i 1. kvartal 2017 med en fremgang i både seerandel og dækning, så flere danskere dagligt og ugentligt bruger NEWS. Og den fremgang kan – foruden store nyhedsbegivenheder i Danmark og især udlandet – tilskrives flere nyskabelser på kanalen.

 TV 2 NEWS har f.eks. øget sin seertilslutning i den sene eftermiddagsflade klokken 16-18, hvor kanalen fra 23. januar har igangsat det nyskabende nyhedsformat ’NEWS & Co.’.  

TV 2 NEWS har også betydelig fremgang i morgenfladen – bl.a. knap 20 procent fremgang i seerandel mellem klokken 7 og 9 – hvor DR2 ikke længere sender nyheder.

Udvidelsen af to af NEWS’ mest populære magasiner, ’Tirsdagsanalysen’ og ’Besserwisserne’, med anden del efter 19 Nyhederne har skabt mere sening på kanalen. Samtidig er TV 2 NEWS’ nyeste magasin ’Verden ifølge Trump’ kanalens mest sete mandagsmagasin gennem årene. ’Verden ifølge Trump’ handler om holdninger og politisk opbrud i befolkningerne på begge sider af Atlanterhavet.

Ulla Pors Nielsen – fungerende chefredaktør for TV 2 NEWS. (Foto: TV 2)

Bedst til breaking news
Også dagene med breaking news – stormflod, hollandsk valg, ungdomshuset, terror i London mv. – har skabt stigende sening af NEWS i disse perioder.

- NEWS har i årets første måneder bevist igen og igen, at vi er bedst til breaking news, og seerne ved godt, hvor de skal søge hen, når der sker store begivenheder. I de situationer formår vi at være præcise og opdaterende, og vi skaffer de bedste billeder og øjenvidneberetninger, siger Ulla Pors Nielsen, fungerende chefredaktør for TV 2 NEWS, og fortsætter:

- Samtidig har vi haft succes med den dækning, der viser, at NEWS er meget mere end gul bjælke. Vi har debatteret talrige emner – fra demens til gasangreb for blot at nævne et par stykker – fordi vi er blevet bedre til at fange de emner og dagsordener, som kan foldes ud, debatteres og give ekstra vitaminer til den daglige NEWS-flade.

Ulla Pors Nielsen nævner statsminister Lars Løkke Rasmussens besøg hos Donald Trump som en af de begivenheder, TV 2 NEWS greb fat i på en anderledes måde – og som NEWS kom til at ”eje”: 

- Vi sendte en hel aften med fokus på begivenhederne i Det Hvide Hus, men der blev også plads til et større blik på Danmarks forhold til USA og på situationen i Europa lige nu – alt sammen stærkt forberedt, produceret, formidlet og afviklet. Vi tilbød seerne substans, spænding og godt selskab, og denne dag endte som en af årets bedste og mest sete NEWS-dage. Det vidner om, at vi selv kan være med til at ”vokse” en begivenhed og opfylde et behov hos seerne, når vi kan levere et produkt af høj kvalitet, siger Ulla Pors Nielsen.

Høj nyhedsdækning og mange magasiner i påsken
April er begyndt med stor aktivitet og høj seertilslutning til TV 2 NEWS som følge af giftgasangrebet i Syrien, den amerikanske bombning af en syrisk luftbase og terrorangrebet i Stockholm. NEWS havde i sidste uge – 3.-9. april – årets stærkeste uge, og selv om påsken er i gang, sender TV 2 NEWS helt som sædvanligt en stor del af påskeugen inklusive magasiner som 'Verden ifølge Trump, 'Tirsdagsanalysen', 'Lippert', ’Presselogen’ og en specialudgave af ’Millionærklubben’.

Herudover bringer TV 2 NEWS særlige business-interviews med Allan Polack, PFA, Jais Valeur, Danish Crown, og Niels Smedegaard Andersen, tidl. Maersk, samt politiske interviews med forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V) og økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll (LA).

------------------

I 1. kvartal 2017 er der ligeledes fremgang til TV 2 Nyhederne klokken 18.00, 19.00 og 22.00 – læs mere her

Seneste nyt

Anna (Molly Egelind).
03. juli 2020

TV 2-sommeren står (også) i fiktionens tegn

Link til TV 2-sommeren står (også) i fiktionens tegn
André Babikian som Flemming Torp, Laura Drasbæk som Marianne Sommerdahl og Peter Mygind som Dan Sommerdahl.
03. juli 2020

'Sommerdahl' er tilbage i Helsingør

Link til 'Sommerdahl' er tilbage i Helsingør
03. juli 2020

YouSee-kunder kan nu vælge TV 2 PLAY i Bland Selv

Link til YouSee-kunder kan nu vælge TV 2 PLAY i Bland Selv

Billede {0} af {1}