Stor Oscar-aften på TV 2

I år er det 89. gang, at de eftertragtede Oscar-statuetter bliver uddelt til de dygtigste indenfor film-verdenen. (Fotos:  A.M.P.A.S. / TV 2)

I år er det 89. gang, at de eftertragtede Oscar-statuetter bliver uddelt til de dygtigste indenfor film-verdenen. (Fotos: A.M.P.A.S. / TV 2)

Natten mellem 26. og 27. februar er det tid til årets højdepunkt for modeelskere og filmfreaks - Oscaruddelingen. TV 2 varmer op til den store begivenhed med bl.a. den Oscar-nominerede danske kortfilm 'Silent Nights' og den Oscar-vindende film 'The Imitation Game'.

Den røde løber er rullet ud foran Dolby Theatre i Hollywood, og verdens største filmstjerner er klar til årets største fest. Det er tid til den 89. Oscaruddeling, og udover at hylde årets bedste præstationer på filmlærredet, er det også tidspunktet, hvor stjernerne lufter modeskabernes flotteste kreationer.

Værten for den store fest i Hollywood i år er den amerikanske komiker og studievært Jimmy Kimmel, mens den danske vært i TV 2s studie er Michèle Bellaiche.

Stærkt repræsenteret
Danmark er stærkt repræsenteret til årets Oscar-uddeling med hele tre nomineringer. Martin Zandvliets Anden Verdenskrigs-drama 'Under Sandet' er nomineret for bedste udenlandske film, og Aske Bangs romantiske kortfilm 'Silent Nights' er nomineret i kategorien bedste kortfilm.

Desuden er den dansk-amerikanske skuespiller Viggo Mortensen nomineret i kategorien bedste mandlige hovedrolle for sin præstation som alternativ far i den rørende roadmovie 'Captain Fantastic'. 

La La Land og kritik af Trump?
Hvis man ser på det store billede, er der især spænding om, hvor mange priser den meget roste musical 'La La Land' med Ryan Gosling og Emma Stone vil få. Den er nomineret til intet mindre end 14 Oscars og vandt syv Golden Globe-priser, da de blev uddelt tidligere på året.

Desuden er der forventning om, at nogle af stjernerne vil tage tråden op fra Meryl Streeps tale til Golden Globe og bruge deres taletid på at kritisere den amerikanske præsident Donald Trump. Historisk set har der ofte været Oscar-vindere, der har brugt deres taler til at adressere politiske sager. 

Skal bryde Enigma-koden
Inden selve Oscaruddelingen går i gang søndag 26. februar, varmer TV 2 op med det fantastiske drama 'The Imitation Game' fra 2014. Filmen, som har dansk tv-premiere på TV 2, er baseret på virkelige begivenheder.

Filmen handler om det unge matematikgeni Alan Turing (Benedict Cumberbatch), som i 1939 får et superhemmeligt job af den britiske regering, der går ud på at finde en måde at bryde det tyske militærs Enigma-kode på.  Samtidig kommer han i problemer pga. sin homoseksualitet, der er forbudt på det tidspunkt i England.  Filmen var nomineret til otte Oscars og vandt en. 

Oscaruddelingen 2017 er den 89. udgave af filmfesten, og i år er det den amerikanske komiker og studievært Jimmy Kimmel, der er vært på scenen i Hollywood.

Oscar-nomineret kortfilm
På Oscar-aftenen viser TV 2 også Aske Bangs Oscar-nominerede kortfilm 'Silent Nights' fra 2016. I filmen møder dan danske kvinde Inger den illegale immigrant Kwame på det herberg, hvor hun arbejder som frivillig og forelsker sig i ham. Hun lader ham flytte ind hos sig, men langsomt går det op for hende, at han bærer på nogle store hemmeligheder.

I filmen medvirker Malene Beltoft, Prince Yaw Appiah, Vibeke Hastrup og Ali Kazim, og den er instrueret af Aske Bang, der med sine to kortfilm 'Ladyboy' og ' Den fremmede' har vundet priser til Ekko Shortlist Awards. 'Silent Nights' er produceret af Kim Magnusson, der tidligere har lavet fem kortfilm, der er blevet Oscar-nomineret. To gange har han endog produceret kortfilm, der har vundet Oscar-statuetter, nemlig Anders Thomas Jensens 'Valgaften' og Anders Walters 'Helium'.

’Silent Nights’ kan allerede nu ses på TV 2 PLAY.

En nat i filmens og stjernernes tegn
Når selve Oscar-showet går i gang, byder den danske Oscar-vært Michèle Bellaiche velkommen til en spændende nat i filmens og stjernernes tegn fra studiet i København. Med sig har hun modeeksperterne Jesper Høvring og Uffe Buchard samt filmeksperterne Søren Frellesen, Ann Lind Andersen og skuespiller Ellen Hillingsø.

TV 2s USA-korrespondent Jesper Steinmetz følger begivenhederne fra Los Angeles og er med på link undervejs. Der er også interview med folkene bag den danske film 'Under sandet' og de folk, der har kortfilmen 'Silent Nights'.

Go' morgen, oscar.tv2.dk og TV 2 PLAY
Om morgenen mandag 27. februar fortsætter dækningen af filmfesten i 'Go' morgen Danmark', hvor man kan se højdepunkter fra natten.  Vil man hellere følge begivenheden på web, kan man se Oscar-uddelingen hele natten på oscar.tv2.dk

På TV 2 PLAY kan man se Oscar-uddelingen live, og efterhånden som guldstatuetterne bliver uddelt, vil man kunne se klip med højdepunkter fra prisuddelingen. Mandag aften vil der komme et unikt program på PLAY med titlen 'The Winners', hvor seerne kan komme med til afterparty og se interviews med vinderne.

Desuden kan man i et særligt Oscar-univers på TV 2 PLAY se film, der før har vundet eller været nomineret til Oscars.  

Program for Oscar-aftenen på TV 2: 

21:00: The Imitation Game 

22:55: Oscar 2017: Og de nominerede er...

23:15: Silent Nights

23:55: Oscar 2017: Den røde løber - direkte

02:30: Oscar 2017: Prisuddeling - direkte

Prince Yaw Appiah som Kwame og Malene Beltoft som Inger i Aske Bangs Oscar-nominerede kortfilm 'Silent Nights' fra 2016. (Foto: Rolf Konow / TV 2)

Seneste nyt

Anna (Molly Egelind).
03. juli 2020

TV 2-sommeren står (også) i fiktionens tegn

Link til TV 2-sommeren står (også) i fiktionens tegn
Dan Sommerdahl (Peter Mygind) og Flemming Torp (André Babikian).
03. juli 2020

'Sommerdahl' er tilbage i Helsingør

Link til 'Sommerdahl' er tilbage i Helsingør
03. juli 2020

YouSee-kunder kan nu vælge TV 2 PLAY i Bland Selv

Link til YouSee-kunder kan nu vælge TV 2 PLAY i Bland Selv

Billede {0} af {1}