Oscar-nominerede Aske Bang laver dansk film

Prince Yaw Appiah som Kwame og Malene Beltoft som Inger i Aske Bangs Oscar-nominerede kortfilm 'Silent Nights' fra 2016. (Foto: Rolf Konow / TV 2)

Prince Yaw Appiah som Kwame og Malene Beltoft som Inger i Aske Bangs Oscar-nominerede kortfilm 'Silent Nights' fra 2016. (Foto: Rolf Konow / TV 2)

Stortalentet Aske Bang er i Hollywood med sin Oscar-nominerede kortfilm – imens er Zentropa, Nordisk Film Distribution og TV 2 klar med støtte til hans første spillefilm.

Den debuterende og talentfulde danske instruktør Aske Bang, der netop nu er i Hollywood med sin Oscar-nominerede kortfilm ’Silent Nights’, får senere i år også debut som spillefilminstruktør.

Aske Bangs og Ib Kastrups idé om en filmatisering af Kristian Bang Foss’ roman ’Døden kører Audi’ bliver nemlig realiseret som dansk biograffilm – foreløbig med opbakning fra Zentropa, Nordisk Film Distribution og TV 2.

TV 2 valgte allerede inden Oscar-nomineringen af Aske Bang at give tilsagn om at støtte filmprojektet i form af manuskriptstøtte, fordi tv-stationen efter Aske Bangs afgangsfilm så et stort potentiale i ham.

- I en tid, hvor store, danske filmtalenter er i udlandet, er det utroligt vigtigt at holde fast i de nye og åbenlyse talenter og give dem mulighed for at udvikle sig. Aske Bang har både talent og potentiale, og ’Døden kører Audi’ er et fantastisk projekt, som vi er meget glade for at være en del af, siger TV 2s fiktionschef, Katrine Vogelsang.

Aske Bang er instruktøren på den Oscar-nominerede kortfilm 'Silent Nights', og snart kan han også skrive spillefilminstruktør på cv'et. (Foto: Rolf Konow)

Fiktionschefen opfordrer danske film- og fiktionsentusiaster til at se Aske Bangs Oscar-nominerede ’Silent Nights’, der allerede nu kan ses på TV 2 PLAY, og som sendes på TV 2 søndag klokken 23.15 i forbindelse med optakten til nattens Oscar-uddeling på kanalen.

"Kan løfte dansk film både i forhold til publikum og fremme filmkunsten"
Frederik Honoré, Nordisk Film Distribution, siger:

- Vi ser ’Døden kører Audi’ som en forrygende spillefilm med et meget stort potentiale, og vi går gerne ind nye, danske film med nye, danske instruktører.

Filmprojektet har ifølge Zentropa indtil videre ”lidt en krank skæbne i Det Danske Filminstituts utallige støttesystemer”. 

- Er der én ung instruktør, der kan løfte dansk film både i forhold til publikum og fremme filmkunsten, er det Aske. Han er altid nummer ét på filmbladet Ekkos publikums-hitlister, når en af hans kortfilm vises – og nu er han repræsentant for Danmark i Los Angeles. Vi håber selvfølgelig stadig, at Det Danske Filminstitut har lyst til og mulighed for at springe på dette tog ind i dansk films fremtid, siger Jonas Bagger, Zentropa.

Seneste nyt

Anna (Molly Egelind).
03. juli 2020

TV 2-sommeren står (også) i fiktionens tegn

Link til TV 2-sommeren står (også) i fiktionens tegn
Dan Sommerdahl (Peter Mygind) og Flemming Torp (André Babikian).
03. juli 2020

'Sommerdahl' er tilbage i Helsingør

Link til 'Sommerdahl' er tilbage i Helsingør
03. juli 2020

YouSee-kunder kan nu vælge TV 2 PLAY i Bland Selv

Link til YouSee-kunder kan nu vælge TV 2 PLAY i Bland Selv

Billede {0} af {1}