Hvem har potentialet til at blive elitesoldat?

'Korpset - gjort af det rette stof': Fra venstre Rune Krogh Danielsen, instruktør, Thomas Rathsack, chefinstruktør, Erik B. Jørgensen, instruktør. Nederst: Magnus Hansson, instruktør. (Fotos: Lars E. Andreasen / TV 2)

'Korpset - gjort af det rette stof': Fra venstre Rune Krogh Danielsen, instruktør, Thomas Rathsack, chefinstruktør, Erik B. Jørgensen, instruktør. Nederst: Magnus Hansson, instruktør. (Fotos: Lars E. Andreasen / TV 2)

21. december 2016;
Af: TV 2 Kommunikation

'Korpset - gjort af det rette stof', som vises på TV 2 fra onsdag 4. januar kl. 20.00, sætter 30 toptrænede danske mænd på en ultimativ prøve. En prøve, som de alle har fysikken til - men har de også psyken?

Adrenalinen pumper. Benene svigter under dig. Din krop siger nej, men dit sind skal sige ja!

Du kan dog tage det helt roligt og sætte dig godt til rette i sofaen, for når TV 2 sender serien 'Korpset - gjort af det rette stof', er de 30 toptrænede danske mænd, der skal deltage i serien, allerede fundet. Og de bliver sat på den ultimative prøve: Otte dage på et specialdesignet træningskursus baseret på fire tidligere elitesoldaters egne erfaringer fra både kamp og øvelser. Har de 30 mænd potentialet til at blive elitesoldater? Er de gjort af det rette stof? 

It's all in your head
De 30 mænd er fysisk stærke. De har adskillige maratonløb, ultraløb i junglen og ironmans på deres cv'er, og de er nøje udvalgt til at deltage i kurset, for det er mænd, der umiddelbart har de fysiske forudsætninger for at klare sig igennem ugen.

Men allerede på de to første dage falder hammeren. Tungt. De timelange øvelser, blodige vabler og dehydrering skærer voldsomt ned på feltet. De 30 bliver til 20, og det går op for deltagerne, at det kræver mere end bare ironman-form at gennemføre kurset.

Se trailer her.

Det rette stof
Thomas Rathsack er tidligere elitesoldat og har gjort tjeneste i Irak og Afghanistan. Han er chefinstruktør på kurset og får assistance af tre tidligere elitesoldater. Det er de fire, der med deres mere end 30 års samlede militære erfaring, har specialdesignet kurset - baseret på deres egne oplevelser træning og kamp og med det ene formål: At finde frem til de få af de 30 deltagere, der er gjort af det rette stof:

- Når vi som instruktører vurderer en deltager, så stiller vi os selv spørgsmålet: Er det en mand, jeg vil have ved min side i en krigszone? siger Thomas Rathsack, også kaldet 'Rat'.

30 forskellige aspiranter
De 30 mænd, der er udvalgt til kurset, kommer med vidt forskellige baggrunde. Vi møder f.eks. den 27-årige skolelærer Mark Raaddam, der voksede op i et miljø, hvor alkohol var en del af dagligdagen. Da han blev ældre, kom han selv ud i et alkoholmisbrug, som han har kæmpet sig ud af igen.

Også den 19-årige Sebastian Urban havde i en ung alder svære udfordringer. Han levede i flere år et liv, hvor alt gik op i kalorietælling og træning. Nålen på vægten var nede på 49 kilo, før han fik hjælp og kunne erkende, at han havde en spiseforstyrrelse. I dag er han sund og rask og drømmer om at blive elitesoldat. Men kan han klare de otte dage, der koster blod, sved og tårer? 

30 civile, veltrænede danske mænd bliver testet til det yderste i otte dage på et specialdesignet træningskursus, baseret på fire elitesoldaters egne erfaringer fra både kamp og øvelser.

Alder ingen hindring
Kursets ældste mand er 50-årige Henning Duvander. Henning mener ikke, at alderen er en hindring, og et blik på Hennings fysiske form vidner også om en mand, der kan være selvtilliden bekendt. På sin 50-års fødselsdag lavede han eksempelvis over 5.000 armbøjninger. - Det var min bedste fødselsdag nogensinde, fortæller Henning. Men har han den mentale form på plads?

- Vi lever i en tid, hvor der er stort fokus på 'ydre velvære'. En voksende del af befolkningen realiserer sig selv i fitnesscentre og via ekstremsport. Men er en fysisk optimeret krop det samme som, at man er et stærkt menneske? Med denne serie ønsker vi at vise, at virkelig råstyrke ikke kan måles på musklernes størrelse, men skal findes i psyken. Hvis man mentalt er 'gjort af det rette stof', kan man flytte bjerge med sindet og udholde umenneskelige prøvelser. Samtidig giver ’Korpset’, via de fire tidligere elitesoldaters egne stærke historier, et unikt indblik i en verden, de færreste kender til, og en fornemmelse af, hvilket pres fysisk og psykisk pres man kan blive udsat for som elitesoldat, siger TV 2-redaktør Nikolaj Daugberg.

Billede {0} af {1}