Hammeren svinges på TV 2

Jesper Bruun Rasmussen i midten med sine to børn, Frederik og Alexa Bruun Rasmussen. (Foto: Per Arnesen / TV 2)

Jesper Bruun Rasmussen i midten med sine to børn, Frederik og Alexa Bruun Rasmussen. (Foto: Per Arnesen / TV 2)

28-09-2016
Af: TV 2 Kommunikation

Ny livsstilsreportage i 'Auktionshuset' på TV 2 fra tirsdag 4. oktober.

I 'Auktionshuset', som har premiere på TV 2 tirsdag 4. oktober klokken 20.50, følger vi hver uge livet i auktionshuset og familien Bruun Rasmussen, som ledes af patriarken Jesper Bruun Rasmussen i samarbejde med hans to børn, Frederik og Alexa. 

Fra hovedsædet i Bredgade fortælles auktionshistorierne, hvor et eller flere af familiemedlemmerne svinger hammeren over de unikke og eksklusive varer, der ofte er vurderet til millioner af kroner.

”Et stærkt fascinerende miljø”
Der er derfor masser af følelser i spil for både familien Bruun Rasmussen, de dedikerede ansatte samt købere og sælgere blandet med en konstant frygt for, om hammerslaget nu også når op på den estimerede pris.

- 'Auktionshuset' er en fantastisk reportageserie fra et enestående og stærkt fascinerende miljø. Det er både en interessant workplace-historie med masser af spænding omkring hammerslag og lærerige take-outs og en unik fortælling om et familiedynasti med mange traditioner og faste værdier. Derfor var jeg slet ikke i tvivl, da vi fik mulighed for at producere serien til TV 2, siger TV 2-redaktør Mette Heiberg.

Frederik Bruun Rasmussen indgår sammen med sin søster, Alexa, som 3. generation af familiedynastiets ledelse i auktionshuset Bruun Rasmussen. (Foto: Per Arnesen / TV 2)

På vurderingsbesøg ud af huset
Vi følger også husets håbefulde eksperter på eksterne vurderingsbesøg hos kunder, som har en interessant vare, der potentielt kan komme på auktion. Hvis altså lige parterne kan blive enige om en vurderingspris, der både er realistisk - og også stiller kunden tilfreds.

Vi møder også helt almindelige danskere, der kommer ind fra gaden for at møde auktionshusets eksperter ved vurderingsskrankerne i København eller Aarhus og få prissat alt fra onkel Bents møntsamling og et nedarvet isbjørneskind til mormors samling af sølvtøj eller et hidtil ukendt maleri af Asger Jorn.

Grundlagt i 1948
Jesper Bruun Rasmussens far, Arne, grundlagde Bruun Rasmussen Kunstauktioner i 1948, og Jesper har således haft sin gang i huset i Bredgade, siden han var barn.

I dag, 70 år senere, fører han fortsat de ædle værdier og husets historie videre i tæt samarbejde med sine to børn, Frederik og Alexa Bruun Rasmussen, og nogle af landets ypperste eksperter for at bevare firmaets navn og renommé herhjemme såvel som i udlandet.

Begge børn indgår som tredje generation i familiedynastiets ledelse, og begge tildeles de gradvist flere og flere opgaver. Ved særlige auktioner i Bredgade bistår også Jespers kone, Birthe Bruun Rasmussen.

-----------------

Premieren på 'Auktionshuset' kan ses gratis på TV 2 PLAY allerede nu.

Seneste nyt

12. januar 2021

VM i håndbold 2021 - en anderledes slutrunde

Link til VM i håndbold 2021 - en anderledes slutrunde
12. januar 2021

- Det her er kulminationen på de fire vildeste år, jeg har haft som journalist

Link til - Det her er kulminationen på de fire vildeste år, jeg har haft som journalist
12. januar 2021

TV 2s hovedkanal i top med flest nomineringer til Tvprisen 2021

Link til TV 2s hovedkanal i top med flest nomineringer til Tvprisen 2021

Billede {0} af {1}