En go’ weekend med go’e film

Anders W. Berthelsen som Hans og Villads Bøye som Martin i Niels Arden Oplevs danske drama 'Kapgang'. (Foto: TV 2)

Anders W. Berthelsen som Hans og Villads Bøye som Martin i Niels Arden Oplevs danske drama 'Kapgang'. (Foto: TV 2)

Både lørdag og søndag har TV 2 filmpremierer på programmet – søndag gælder det den anmelderroste danske film ’Kapgang’.

Weekend er tid for underholdning og film, og i den kommende weekend byder TV 2 på to danske tv-premierer på spillefilm.

Lørdag gælder sendes det amerikanske drama ’Forelsket i New York’ for første gang på dansk tv, mens TV 2 søndag kl. 21.00 – efter dansk underholdning i ’Toppen af poppen’ Med Peter AG i hovedrollen – sender den anmelderroste danske film ’Kapgang’.

”En forførende og velproduceret feel good-film”
Man kan ikke andet end at blive forelsket i ikke bare millionbyen New York alias "The Big Apple", men også i smukke Keira Knightley og charmerende Mike Ruffalo, når man ser 'Forelsket i New York', der også har Maroon 5-forsanger Adam Levine som velsyngende birolleindehaver.

BT's Birgitte Lorentzen gav da også dramaet fem stjerner og disse ord med på vejen: "Det er på alle måder en feel good-film, men en forførende god og velproduceret af slagsen."

Keira Knightley som Gretta og Adam Levine som Dave i det amerikanske drama 'Forelsket i New York' fra 2013. (Foto: TV 2)

Gretta (Keira Knightley) og hendes kæreste, Dave (Adam Levine), flytter til New York for sammen at forfølge en musikalsk karriere. Det er dog kun Dave, som får drømmen til at gå i opfyldelse, og kort efter vælger han at gøre det forbi med hende.

Med knust hjerte begynder Gretta at arbejde som barsanger. Inden længe møder hun den afdankede pladeselskabsmand Dan (Mark Ruffalo), som netop er blevet separeret og ikke rigtigt er på talefod med sin datter. 

Det pladeselskab, som Dan selv har været med til at starte op, er ved at få ham ekspederet ud. Livet tager sig med andre ord ikke specielt lovende ud for Dan - indtil han møder Gretta. Den erfarne musikmand ser nemlig straks et stort potentiale i hende, og de to udvikler et venskab og sætter alt ind på den fælles plan: At Gretta skal indspille en plade midt i New Yorks gader. Gretta og Dan er hinandens sidste chance, for måske kan hendes sange bringe dem begge lykke og succes?

'Kapgang' - et stemnings- og følelsesladet tidsbillede på 1970’erne
Søndagsfilmen 'Kapgang' er et stemnings- og følelsesladet tidsbillede på 1970'erne, hvor hessian, velour og frynser var højeste mode, bands som Gasolin og Shu-Bi-Dua kørte for fulde gardiner på kassettebånd og vinyl, og håret var klippet i bedste Playmobil-stil. 1970'erne var en tid præget af seksuel frigjorthed og en afslappet holdning til mode, stil og autoriteter.

Du kan se en trailer for 'Kapgang' herover.

’Kapgang’ er instrueret af Niels Arden Oplev og baseret på en roman af Morten Kirkskov. Blandt de mange kendte danske skuespillere, der medvirker, er store navne som Anders W. Berthelsen, Sidse Babett Knudsen, Anette Støvelbæk, Pilou Asbæk, Jacob Lohmann og Anne Louise Hassing.

Sønder Omme, 1976. Kort før Martins konfirmation dør hans mor af kræft. Tabet påvirker hele familien, og Martin må forsøge at komme sig over sin mors død og samtidig planlægge den forestående konfirmation helt selv. Samtidig oplever han sin første forelskelse i den jævnaldrende Kristine, men får også spirende følelser for sin bedste ven, Kim. Venner og familie forstår ikke rigtigt, hvad Martin gennemlever. 

'Kapgang' er en farverig, finurlig og følelsespræget fortælling om at miste og om følelsen af ikke at blive mødt og forstået af sine omgivelser. Det er historien om dybe venskaber, den første store forelskelse og blussende teenagehormoner - alt sammen set gennem den 14-årige Martin, som både må kæmpe med sorg, usikkerhed og følelsen af ikke at blive forstået af sine omgivelser.

Ros fra anmeldere
'Kapgang' havde biografpremiere i sensommeren 2014 og solgte flotte 244.000 billetter. Anmelderne var ligeledes fremme med roserne, da 'Kapgang' havde premiere.

Blandt andet gav Jyllands-Postens Katrine Sommer Boysen filmen fire stjerner med ordene: "Veteraner som Knudsen, Berthelsen, Spottag og Pilou Asbæk danner blandt mange andre et solidt bagtæppe, som de dygtige, unge talenter kan spille op af. Frederik Winther Rasmussen og Kraka Donslund Nielsen spiller fornemt som henholdsvis Kim og Kristine, men selvsagt stjæler den glimrende Villads Bøye behørigt billedet i denne charmerende dannelseshistorie." 

Også Berlingskes Jacob Wendt Jensen gav fire stjerner: "Niels Arden Oplev kan sit kram. Han kan vælge de rigtige skuespillere, og han kan skabelonen til en bred coming of age-historie på rygraden. Men det hele foregår også uden de store afvigelser fra den klassiske måde at vise den slags på."

Seneste nyt

Anna (Molly Egelind).
03. juli 2020

TV 2-sommeren står (også) i fiktionens tegn

Link til TV 2-sommeren står (også) i fiktionens tegn
André Babikian som Flemming Torp, Laura Drasbæk som Marianne Sommerdahl og Peter Mygind som Dan Sommerdahl.
03. juli 2020

'Sommerdahl' er tilbage i Helsingør

Link til 'Sommerdahl' er tilbage i Helsingør
03. juli 2020

YouSee-kunder kan nu vælge TV 2 PLAY i Bland Selv

Link til YouSee-kunder kan nu vælge TV 2 PLAY i Bland Selv

Billede {0} af {1}