Mikkel Hertz bliver nyhedsdirektør på TV 2

Mikkel Hertz har været en del af TV 2s nyhedsorganisation i 14 år, hvor han senest har været leder af det centrale nyhedscenter og siden begyndelsen af november konstitueret nyhedsdirektør. (Foto: Miklos Szabo / TV 2)

Mikkel Hertz har været en del af TV 2s nyhedsorganisation i 14 år, hvor han senest har været leder af det centrale nyhedscenter og siden begyndelsen af november konstitueret nyhedsdirektør. (Foto: Miklos Szabo / TV 2)

08-12-2015
Af: TV 2 Kommunikation

Udnævnes som led i en styrkelse af hele indholdsområdet, der samles under ét for at sikre et stærkere tværgående strategisk fundament.

TV 2s nye nyhedsdirektør hedder Mikkel Hertz. Han har været en del af TV 2s nyhedsorganisation i 14 år, hvor han senest har været leder af det centrale nyhedscenter og siden begyndelsen af november
konstitueret nyhedsdirektør.

- Mikkel Hertz er et journalistisk fyrtårn med stor erfaring, og han vil være en stærk mand i spidsen for hele nyhedsområdet på TV 2. Nyhederne er en hjørnesten i vores public service-tilbud og vil i de kommende år være en vigtig bidragyder til vores indsats for at styrke TV 2s relevans for danskerne. Som leder af chefredaktionen vil Mikkel Hertz få det redaktionelle ansvar for den løbende nyhedsproduktion og for udviklingen af vores mange nyhedsudgivelser og nyhedsprodukter, siger TV 2s administrerende direktør, Merete Eldrup.

TV 2s nyhedsområde undergik i vinteren 2014 en række store forandringer i både organisation og
arbejdsprocesser, og flere tiltag venter forude for den nye nyhedsdirektør: 19-udsendelsen på
hovedkanalen er på vej til en relancering, TV 2 NEWS rykker i nyt studie og står foran den største
forandring, siden kanalen gik i luften, og arbejdet med den digitale businesskanal på TV 2 PLAY fortsætter.

Ny samlet indholdsorganisation
Udnævnelsen af Mikkel Hertz sker samtidig med en organisationsændring, der betyder, at al
indholdsproduktion samles under samme paraply. Derved styrkes det tværgående samarbejde og det
sammenhængende perspektiv på alle programtyper og på alle platforme i TV 2-paletten.

Programdirektør Anne Engdal Stig Christensen skifter titel til indholdsdirektør og får en række dedikerede chefer i reference – herunder nyhedsdirektør Mikkel Hertz og som hidtil en række indholdschefer og funktionschefer:

Kanalchef for hovedkanalen Lotte Lindegaard, kanalchef for nichekanaler under TV 2 Networks Sune
Roland, sportschef Frederik Lauesen, marketingchef Jacob Weinreich og en ny tværgående planchef.

- Vi laver nu den organisatoriske ændring, der skaber bedre betingelser for et tværgående syn på det
stærke indhold, som er TV 2s varemærke og vores stærkeste valuta i den omskiftelige medievirkelighed. Jeg er overbevist om, at vi ved at samle al indhold under samme paraply vil styrke både relationerne på tværs og resultaterne, så vi kan lykkes med vores ambition om fastholde tid og dækning på vores indhold. Denne organisationsændring er – sammen med udnævnelsen af Anders Blauenfeldt som ny digital direktør – et vigtigt skridt imod den digitale transformation, vi har sat som pejlemærke for de kommende år, siger Merete Eldrup.

57-årige Mikkel Hertz er uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i 1983. Han har tidligere været ansat ved bl.a. TV-Avisen, Børsens Nyhedsmagasin og Morgenavisen Jyllands-Posten, hvor han var både reporter, leder af avisens gravegruppe og korrespondent i Berlin og New York. I 2001 blev han ansat på TV 2 Nyhederne som leder af redaktionen i København. I 2005 blev han souschef i nyhedsafdelingen og tillige kanalchef for TV 2 NEWS i forbindelse med kanalens etablering i 2006. I 1994 modtog Mikkel Hertz Cavlingprisen for sin dækning af omvæltningerne i Østeuropa efter Berlin-murens fald og krigen i Bosnien.

TV 2s direktion består af administrerende direktør Merete Eldrup og finansdirektør Peter Normann
(registrerede direktører) samt indholdsdirektør Anne Engdal Stig Christensen, kommerciel direktør
Flemming Rasmussen og digital direktør Anders Blauenfeldt, som tiltræder 1. februar 2016.

 

 

Seneste nyt

02. august 2021

Thomas Gadsbølle vender tilbage til NEWS

Link til Thomas Gadsbølle vender tilbage til NEWS
22. juli 2021

TV 2 dækker U21-landsholdets vej til EM i 2023

Link til TV 2 dækker U21-landsholdets vej til EM i 2023
13. juli 2021

Camilla Martin til TV 2 SPORT

Link til Camilla Martin til TV 2 SPORT

Billede {0} af {1}