Han er årets politiker på de sociale medier

Astrid Haug (tv.) og Benjamin Rud Elberth fra TV 2 NEWS-magasinet ’Haug & Elberth’ tildeler statsminister Lars Løkke Rasmussen prisen som "Årets politiker 2015 på de sociale medier". Til højre ses NEWS-vært Charlotte Beder. (Videograbs: TV 2)

Astrid Haug (tv.) og Benjamin Rud Elberth fra TV 2 NEWS-magasinet ’Haug & Elberth’ tildeler statsminister Lars Løkke Rasmussen prisen som "Årets politiker 2015 på de sociale medier". Til højre ses NEWS-vært Charlotte Beder. (Videograbs: TV 2)

23. december 2015;
Af: TV 2 Kommunikation

TV 2 NEWS-programmet ’Haug & Elberth’ hædrer Lars Løkke Rasmussen for hans flittige og proaktive brug af Facebook.

”For mig er Facebook som køledisken i den lokale brugs. Her kan jeg møde folk og nuancere sagerne.”

Sådan begrundede statsminister Lars Løkke Rasmussen sin flittige tilstedeværelse på Facebook. Og den flid har magasinet ’Haug & Elberth’ på TV 2 NEWS besluttet at anerkende ved at kåre Lars Løkke Rasmussen som "Årets politiker 2015 på de sociale medier".

Astrid Haug og Benjamin Rud Elberth var rørende enige om at tildele Lars Løkke Rasmussen prisen.

- Lars Løkke Rasmussen er uden sammenligning den toppolitiker, der bruger mest tid på de sociale medier. Han bruger Facebook proaktivt, og han bruger Facebook, når der har været kritiske sager. Han sidder der sent om aftenen og tidligt om morgenen. Prisen er en præmie for den tid og tilstedeværelse, han har lagt på Facebook, siger Astrid Haug.

Benjamin Rud Elberth siger, at mange politikere har rådgivere til at føre pennen på de sociale medier.

- Men Lars Løkke er der selv. Vi har en statsminister, vi kan være stolte over, fordi han går forrest på de sociale medier. Ikke mindst i valgkampen var han en énmandshær for sit parti. Nogle af hans opslag på Facebook er nået ud til 1,6 millioner mennesker. Han sidder også på Twitter og tager selv brodden af kritiske indlæg ved at svare, siger Benjamin Rud Elberth.

Lars Løkke Rasmussens er kåret som "Årets politiker 2015 på de sociale medier" i magasinet ’Haug & Elberth’ på TV 2 NEWS.

”Sjovt at gå i dialog med folk”
Det var en glad statsminister, der modtog prisen i forbindelse med optagelserne af ’Året der gik: Haug & Elberth’. Og han siger i programmet, at han holder meget af at være på de sociale medier, især Facebook.

- Jeg får en fornemmelse af, hvad folk mener. Jeg ved godt, det ikke er repræsentativt, men alligevel… Jeg synes, det er sjovt at gå i dialog med folk, og jeg bilder mig ind, at jeg kan gøre en lille bitte indsats for at skabe en bedre tone på Facebook, sagde Lars Løkke Rasmussen i programmet.

Om den til tider hårde tone på Facebook sagde statsministeren, at han undrer siger over, hvad der får folk til at skrive grimme ting om andre. ”Men så skriver jeg: God søndag! Og så siger folk: Hov, han svarer”, siger Lars Løkke Rasmussen.

Statsministeren sagde også, at han anvender Facebook til at nuancere kritiske sager:

- For mig som statsminister går alting gennem mediernes filter. Men så kan jeg nuancere gennem Facebook. Ligesom da jeg startede i politik i Græsted. Når den lokale avis havde skrevet noget om mig, så kunne jeg møde folk om lørdagen nede ved køledisken i Brugsen og nuancere sagerne. For mig er Facebook den køledisk, hvor jeg kan møde folk og nuancere tingene, fortalte Lars Løkke Rasmussen til ’Haug & Elberth’.

Billede {0} af {1}