Folkeskolelærer: - NEWS Skole sætter vigtige samtaleemner i spil

Skoler med abonnement har adgang til opgaver og videoer fra NEWS Skole på Educas.com. (Foto: TV 2)

Skoler med abonnement har adgang til opgaver og videoer fra NEWS Skole på Educas.com. (Foto: TV 2)

02. december 2015;
Af: TV 2 Kommunikation

I denne uge bringer NEWS Skole afstemningen om EU-retsforbeholdet ind i klasselokalet med fokus på, hvad der skal stemmes om og hvorfor.

Christian Jensen er lærer på Uglegårdsskolen i Solrød, hvor han anvender NEWS Skole i sin undervisning  på 7.-8. og 9. klassetrin. Han bruger især NEWS Skole i samfundsfag, men også i fagene historie og kristendomskundskab.

– Jeg oplever generelt, at mine klasser ønsker, at vi tager aktuelle samfundsproblemstillinger op i undervisningen, fordi de følger med i nyhedsstrømmen, og der er ingen tvivl om, at NEWS Skole har en væsentlig aktie i det. I forhold til afstemningen om retsforbeholdet, så er det en gylden mulighed for, at NEWS Skole sætter fokus på Danmarks historie i EU, siger Christian Jensen.

Hver uge producerer NEWS Skole tre nyhedsindslag af hver cirka 6 minutters varighed. Nyhedsindslagene leveres i tv-kvalitet og produceres til folkeskolens udskolingsklasser og ungdomsuddannelserne.

Demokratisk dannelsesaspekt
Christian Jensen oplever, at han får positiv feedback på brugen af NEWS Skole fra både elever og forældre.

– Eleverne fortæller mig, at de føler, at undervisningen bliver mere fagligt levende og spændende, når vi tager udgangspunkt i noget aktuelt og konkret. Det er mere motiverende end at sidde og læse i en bog. Jeg oplever også, at de drenge, der normalt kan være lidt udfordrede i undervisningen, finder en faglig ro og engagement i forhold til NEWS Skole, siger han og fortsætter:

– Jeg får meget feedback fra forældre, der kommer til mig og fortæller, at de nyheder og faglige begreber, som deres børn fortæller om, faktisk er noget, som de ikke vidste. Jeg tænker, at NEWS Skole bringer et rigtigt fint demokratisk dannelsesaspekt med hjem fra skolen og sætter nogle vigtige samtaleemner i spil over aftensmaden derhjemme, siger Christian Jensen.

NEWS Skole præsenteres af TV 2 NEWS' værter - i et klart og levende sprog med masser af grafik. (Foto: TV 2)

Formidling i øjenhøjde
NEWS Skole har i de seneste uger dækket emner som finansloven 2016, terror og Morten Olsens betydning for fodboldlandsholdet. Uanset emnet er ambitionen hver gang at formidle stoffet på en lettilgængelig og perspektiverende måde, som er i øjenhøjde med de unge.

- Vi følger nyhedsstrømmen, når vi vælger, hvilke historier vi lægger vægt på, men vi gør meget ud af at klæde de unge på med baggrundsviden og fortælle i et levende sprog, der er målrettet dem, siger Lise Mailand, redaktør på NEWS Skole på TV 2 og tilføjer med et smil:

- Og hvad angår folkeafstemningen om retsforbeholdet, så er der sikkert også mange voksne, der kunne få noget ud af at se med.

--------------

Undervisningsportalen Educas er NEWS Skoles samarbejdspartner. Læs mere om Educas.com her.

Billede {0} af {1}