Operation X: Den store job-fidus

Onsdag 20. maj kl. 20, går 'Operation X' helt tæt på nogle af de arbejdsgivere, som har suget store offentlige tilskud til sig. (Foto: TV 2)

Onsdag 20. maj kl. 20, går 'Operation X' helt tæt på nogle af de arbejdsgivere, som har suget store offentlige tilskud til sig. (Foto: TV 2)

20. maj 2015;
Af: TV 2 Kommunikation

Morten Spiegelhauer afslører snyd for mange millioner skattekroner - penge, der ellers skulle være brugt til at skaffe ledige i arbejde.

Hvert år bruger staten milliarder af kroner på at skaffe arbejde til de ledige. Det sker blandt andet gennem aktiveringsordninger som jobrotation. Men aktiveringsordningerne kan også være særdeles lukrative for forretningsfolk, som ikke går af vejen for at bøje reglerne.

I aften, onsdag 20. maj kl. 20, går 'Operation X' helt tæt på nogle af de arbejdsgivere, som har suget store offentlige tilskud til sig. Og programmet undersøger, om de kommuner, der har ansvaret for, at alt går rigtigt til, i virkeligheden sover i timen.

Se trailer for ’Operation X: Den store job-fidus’ her.

Spekulation i tilskud
'Operation X' er blevet kontaktet af ledige, som har været i jobrotation hos firmaerne Playnation og GSN Web Development, og som i dag sidder tilbage med en sur smag i munden.

De fortæller om falske dokumenter for at snyde kommunen, fiktive kurser for at få flere ledige i jobrotation og et firma, som spekulerede i offentlige tilskud. Morten Spiegelhauer finder frem til firmaets bagmand, som trods en række konkurser stadig er en driftig erhvervsmand.

Det blinde øje
Programmet undersøger også et seer-tip om en københavnsk forretningsmand, der har fået bevilliget ikke mindre end 35 millioner kroner, fordi han har haft 153 ledige i jobrotation. Men er der overhovedet nogen ordinært ansatte i hans firmaer? 

Kommer der nogle nye job ud af de mange penge, eller fungerer jobrotationsvikarerne blot som gratis arbejdskraft? Og ved jobcenteret egentlig, hvad der foregår? Det spor ender i Tjekkiet – og hos beskæftigelsesminister Henrik Dam Kristensen.

Billede {0} af {1}