1421 tons tak for tøjet, Danmark

På vegne af Dansk Røde Kos og TV 2 takkede Mille Dinesen ved den store direkte tv-galla lørdag aften for de mange tons indsamlet tøj. (Fotos: Lotta Lemche / TV 2)

På vegne af Dansk Røde Kos og TV 2 takkede Mille Dinesen ved den store direkte tv-galla lørdag aften for de mange tons indsamlet tøj. (Fotos: Lotta Lemche / TV 2)

09. maj 2015;
Af: TV 2 Kommunikation

Budskabet var klart. Smid tøjet og hjælp mennesker i nød kloden over. Danskerne har bakket flot op om kampagnen ’Smid tøjet Danmark’, der er et samarbejde mellem Røde Kors, TV 2 og COOP.

De 1421,737 tons tøj betyder, at Røde Kors kan hjælpe hurtigt og præcist, når katastrofen indtræffer. Det svarer til mad til 68.000 familier i en måned eller husly til 58.000 katastroferamte familier. Tøjet sikrer penge til et katastrofeberedskab, som fx netop har været i brug i Nepal, og til socialt arbejde i Danmark.

Danmarkshistoriens største tøjindsamling blev afsluttet lørdag aften med en stor direkte tv-galla fra Falconer Salen på Frederiksberg. Indsamlingen begyndte 1. april, og den seneste uge har der været masser af aktiviteter rundt om i hele landet, ligesom der har stået ’Smid tøjet’-tøjbure i mere end 1200 COOP-butikker.

- Det er første gang, at genbrug og humanitært arbejde er koblet sammen i sådan en stor skala. Vi er glade og stolte af, at vi - sammen med COOP og TV 2 - har smeltet to så grundlæggende gode idéer sammen. I sidste ende betyder det, at flere får fokus på genbrug, og at flere engagerer sig i arbejdet med at hjælpe verdens mest udsatte, siger Røde Kors’ generalsekretær, Anders Ladekarl. Han minder dog om, at missionen kun er halvt fuldført:

- Første del af missionen har givet os en masse dejligt genbrugstøj. Det skal vi have solgt. Heldigvis er genbrugstøj på mode, og i vores 235 butikker står 8000 engagerede frivillige klar til at tage sig af det. Først når tøjet er solgt, har vi opfyldt missionen og forvandlet tøjet til guld, siger Anders Ladekarl. Sidste år gav indsamling og videresalg af tøj et overskud til Røde Kors på 53 mio. kr.

Det overskud, som ’Smid tøjet Danmark’ genererer, vil bl.a. gå til katastrofeforebyggelse, mobile sundhedsklinikker og støtte til sårbare familier i Danmark.

Danmarkshistoriens største tøjindsamling blev lørdag aften afsluttet med et stort direkte tv-gallashow fra Falconer Salen.

Det kostede kun en oprydning at være med
’Smid tøjet Danmark’ adskiller sig fra andre indsamlingsshows ved, at ingen har skullet have pungen op af lommen. Også fra TV 2 har man været glade for samarbejdet med Røde Kors og COOP.

– Vi har formået at engagere hele landet i en positiv og relevant begivenhed sammen med Røde Kors. Det har været en ny måde at samle ind på, og det er en god måde at kombinere miljøbevidsthed og socialt ansvar. Det er en indsamling, hvor alle har kunnet være med. Det er vi meget stolte af, og vi har grund til at fejre det flotte resultat her i aften, siger kanalchef på TV 2, Lotte Lindegaard, der også var på plads i salen til lørdagens show.

’Smid tøjet Danmark’ er resultatet af en stor holdindsats og danskernes store gavmildhed og engagement. Herudover har kampagnen fået opbakning fra sangere, komikere, skuespillere.

Tøjburene bliver fjernet fra de mange COOP-forretninger ved lukketid søndag 10. maj. Derefter kan man naturligvis fortsat støtte Røde Kors’ arbejde ved at aflevere sit tøj i én af de 235 butikker eller 1200 indsamlingscontainere over hele landet.

Læs mere på smidtoejet.tv2.dk

Mille Dinesen også kendt fra titelrollen i tv-serien 'Rita' var vært ved gallashowet 'Smid tøjet Danmark'.

Billede {0} af {1}