TV 2-støttet film blev den store Bodil-prisvinder

Nogle af hovedpersonerne bag 'Stille hjerte' - fra venstre ses Pilou Asbæk, Danica Curcic, Bille August og Paprika Steen. (Foto: Camilla Rønde / TV 2)

Nogle af hovedpersonerne bag 'Stille hjerte' - fra venstre ses Pilou Asbæk, Danica Curcic, Bille August og Paprika Steen. (Foto: Camilla Rønde / TV 2)

Bille Augusts ’Stille hjerte’ hentede fire Bodil-priser, mens talentudviklingsfilmen ’Klumpfisken’ vandt to statuetter.

Bille Augusts gribende film ’Stille hjerte’, som har fået støtte fra TV 2, blev aftenens store vinder, da Danske Filmkritikere lørdag uddelte den prestigefyldte Bodil-pris for 68. gang. Prisfesten blev holdt på Bremen Teater i København, hvor skuespiller Troels Lyby var aftenens vært.

’Stille hjerte’ har Ghita Nørby i hovedrollen som en ALS-ramt kvinde, der samler familien en sidste weekend, inden hun vil tage sit eget liv.

’Stille hjerte’ vandt prisen for bedste film, mens Danica Curcic vandt prisen for bedste kvindelige hovedrolle, Pilou Asbæk prisen for bedste mandlige birolle, mens filmens manuskriptforfatter, Christian Torpe, vandt prisen for bedste filmmanuskript. Christian Torpe står i øvrigt også bag manuskriptet til TV 2-serien 'Rita'.

Prisen for bedste mandlige hovedrolle gik til Henrik Birch for ’Klumpfisken’ – en rolle, som han også vandt en Robert-pris for i sidste måned. Også Susanne Storm snuppede en pris for sin rolle i ’Klumpfisken’, nemlig bedste kvindelige birolle. ’Klumpfisken’ er en såkaldt talentudviklingsfilm, som bl.a. er støttet af TV 2.

Herudover blev Henning Bahs Prisen tildelt scenograf Rie Lykke for filmen ’Kapgang’, der også er støttet af TV 2.

Også Robert-priser til TV 2-støttede film
Ved uddelingen af filmpriserne ved Robert-uddelingen for nylig var der også andre priser til TV 2-støttede film. Her fik ’Klumpfisken’ også prisen for bedste adapterede manuskript, mens ’Antboy: Den røde furies hævn’ blev bedste børne- og ungdomsfilm.

Ved Robert-prisuddelingen fik Danica Curcic også en pris for sin rolle i ’Stille hjerte’ – ved denne uddeling blev denne pris dog uddelt for bedste kvindelige birolle.

Herudover fik spændingsfilmen ’Fasandræberne’, der også er støttet af TV 2, to priser: Blockbuster Publikumsprisen som årets bedste film valgt af biografgængerne og Fares Fares som Robert-vinder i kategorien bedste mandlige birolle.

Seneste nyt

Anna (Molly Egelind).
03. juli 2020

TV 2-sommeren står (også) i fiktionens tegn

Link til TV 2-sommeren står (også) i fiktionens tegn
Dan Sommerdahl (Peter Mygind) og Flemming Torp (André Babikian).
03. juli 2020

'Sommerdahl' er tilbage i Helsingør

Link til 'Sommerdahl' er tilbage i Helsingør
03. juli 2020

YouSee-kunder kan nu vælge TV 2 PLAY i Bland Selv

Link til YouSee-kunder kan nu vælge TV 2 PLAY i Bland Selv

Billede {0} af {1}