TV 2 laver aftale med YouSee og TDC om distribution af ny sportskanal

Landets største distributør ønsker at udbyde TV 2s nye sportskanal, som dermed ved premieren når ud til halvdelen af de danske tv-husstande.

Mikkel Hansen og VM i håndbold kan i januar følges på TV 2s nye sportskanal. (Foto: Lars Rønbøg / TV 2)

Fredag 9. januar 2015 får danskerne en ny sportskanal. TV 2 FILM lukker og erstattes af en kanal med fokus på danske sportsrettigheder, live-transmissioner, events og journalistik fra det nye TV 2 Sportscenter.

TV 2 har nu truffet aftale med TDC-koncernen om distribution af den nye sportskanal.

YouSee og TDC TV er den største tv-distributør herhjemme og bliver den sjette
i rækken, som i 2015 kan tilbyde kanalen til sine kunder – de øvrige er Boxer,
Canal Digital, Stofa, Viasat og Waoo. Derudover forhandles fortsat med en række andre tv-udbydere om distribution af sportskanalen.

- Aftalen med YouSee og TDC TV vækker naturligvis glæde på vores nye sportskanal, hvor slutspurten i disse uger sættes ind for at blive klar til at gå i luften efter nytår. Med nu i alt seks distributører af kanalen når vi til at begynde med ud til ca. 50 procent af de danske tv-husstande, hvilket må siges at være tilfredsstillende for en kanal af denne art. Sportskanalen er generelt blevet godt modtaget i vores forhandlinger, og det bekræfter vores tro på, at kanalen med de indkøbte rettigheder og vores sportsprofil rammer et behov i markedet, siger TV 2s kommercielle direktør, Flemming Rasmussen.

TDC inkluderer TV 2s sportskanal som en del af YouSees fuldpakke og som en del af YouSees Ekstrakanal- og Bland Selv-koncept. Kanalen distribueres kun i HDformat. Herudover kan kanalen tilbydes antenneforeninger o.l., der ikke modtager YouSees standardpakker.

På TDC TV distribueres kanalen som en del af TDC TV Viasat Stor og som Ekstrakanal til kunder på TDC TV-porteføljen.

TV 2s nye sportskanal har rettighederne til en lang række sportsgrene og turneringer – bl.a. Metal Ligaen og VM i ishockey, NBA og den danske basket-liga, cykling, den hollandske æresdivision plus EM og VM i fodbold, dansk DTC-motorsport, badminton, vintersport, OL, svømning m.m. – og naturligvis håndbold.

TV 2 har sammen med DR netop erhvervet rettighederne til håndbold-VM i 2015 og 2017. Det betyder, at sportskanalen transmitterer fra herrernes slutrunde i Qatar fra 15. januar, men allerede på premieredagen 9. januar står den på håndbold, når kanalens første live-transmission byder på en landskamp mellem Danmark og Slovenien i firenationers-turneringen Totalkredit Cup 2015.

 

 

Læs flere nyheder

Seneste nyt

Anna (Molly Egelind).
03. juli 2020

TV 2-sommeren står (også) i fiktionens tegn

Link til TV 2-sommeren står (også) i fiktionens tegn
Dan Sommerdahl (Peter Mygind) og Flemming Torp (André Babikian).
03. juli 2020

'Sommerdahl' er tilbage i Helsingør

Link til 'Sommerdahl' er tilbage i Helsingør
03. juli 2020

YouSee-kunder kan nu vælge TV 2 PLAY i Bland Selv

Link til YouSee-kunder kan nu vælge TV 2 PLAY i Bland Selv

Billede {0} af {1}