Et sundhedssystem til 100 mia. kr. om året - hvad får vi for pengene?

95 procent af os er hvert år i kontakt med sundhedsvæsenet. I en unik dokumentarserie, ’Holder Danmark i live’, viser TV 2 det danske sundhedsvæsen på et døgn og fortæller, hvad vi får for milliarderne.

Fra ’Holder Danmark i live’, som kan ses på TV 2 fra mandag 5. januar. (Fotos: United / TV 2)

Et sundhedssystem. Et døgn. 100 kameraer. Det er ingredienserne til et af danmarkshistoriens største tv-eksperimenter. Et eksperiment, der viser et unikt øjebliksbillede af vores allesammens sundhedsvæsen, og som giver et eksklusivt indblik i, hvordan vi dagligt prioriterer de over 100 milliarder kroner, der hvert år postes i det.

Hvert år er 95 procent af danskerne i kontakt med det danske sundhedsvæsen. Et sundhedsvæsen, som de fleste af os både tager for givet og har en holdning til, og som vi alle sammen på et eller andet tidspunkt i livet sætter vores lid til.

Men hvilke opgaver løser sundhedspersonalet egentlig, lige fra den privatpraktiserende læge i Hejls til hjernekirurgerne i Aalborg, på en helt almindelig onsdag? Mandag 5. januar 2015 har TV 2 premiere på ’Holder Danmark i live’, der i otte programmer skildrer et døgn i det danske sundhedssystem.

En helt almindelig onsdag
Onsdag 17. september 2014 fulgte 100 kameraer ansatte og patienter på landets hospitaler og hos praktiserende læger rundt omkring i landet. Kameraerne indfangede alt, hvad der skete på operationsstuer, fødeafsnit, børneafdelinger, akutmodtagelser og i lægepraksisser, og i programmet ’Holder Danmark i live’ får seerne nu et indblik i, hvad vi får ud af de mange milliarder, vi hvert år bruger på sundhedsvæsenet.

91-årige Helga Buje får en ny kunstig hjerteklap. En operation der samlet koster 293.000 kr. Lægerne vurderer, at det godt kan betale sig.

Programmet bygger på det succesfulde format ’Keeping Britain Alive’, der er opfundet og produceret af det engelske selskab The Garden, og som i 2013 skabte stor debat om det engelske sundhedssystem.

- ’Holder Danmark i live’ skildrer hele sundhedsvæsenet lige fra fødsler til livsforlængende operationer. Vi møder patienten, der har ventet i akutmodtagelsen i flere i timer, vi kommer med landets førende hjertekirurger ind på den travle operationsstue, og så følger vi nogle af de mange danskere, som hver dag er i kontakt med sundhedsvæsenet, fordi de lider af kroniske sygdomme, siger TV 2-redaktør Helle Sønderby og fortsætter:

- Vi håber, programmerne vil gøre danskerne klogere på et sundhedsvæsen, der ofte er i modvind, og forhåbentlig vil ’Holder Danmark i live’ også være et indspark i debatten om fremtidige investeringer og prioriteringer.

I programmet følger vi både patienter og personale og hører deres reaktioner på systemet. Personlige historier og dramatiske begivenheder fanget nøjagtigt, som de udfolder sig, giver tilsammen et øjebliksbillede af et sundhedsvæsen, der skal kunne tackle alt lige fra liv og død til lindring og glæde. 

’Holder Danmark i live’ er produceret af United Production og har premiere på TV 2 mandag 5. januar kl. 21.05. Andet program sendes tirsdag 6. januar kl. 20.50, og programmet sendes herefter hver tirsdag kl. 20.50.

 

 

 

 

Læs flere nyheder

Seneste nyt

30. juli 2020

Bent Fabricius-Bjerre – et liv omkring et flygel

Link til Bent Fabricius-Bjerre – et liv omkring et flygel
29. juli 2020

'Bent Fabricius-Bjerre - Det sidste ord' på TV 2

Link til 'Bent Fabricius-Bjerre - Det sidste ord' på TV 2
28. juli 2020

TV 2 viser den samlede dokumentar 'Plejehjemmene bag facaden'

Link til TV 2 viser den samlede dokumentar 'Plejehjemmene bag facaden'

Billede {0} af {1}