Bronze-kvinderne i vigtig EM-kvalifikationskamp

Danmark møder Ukraine i kampen om deltagelse ved EM-slutrunden i december 2014.

Louise Burgaard i kamp for det danske landshold. (Fotos: Jan Christensen / TV 2)

For første gang siden det danske kvindelandshold vandt bronzemedaljer ved VM i december sidste år, skal holdet i kamp igen. Denne gang er det mod Ukraine i kvalifikationsturneringen til EM i Kroatien og Ungarn i december 2014.

Den vigtige kamp bliver sendt direkte lørdag 29. marts klokken 20.55 på TV 2 - hele Danmarks hjemmebane. Michael Stærke og Bent Nyegaard kommenterer.

Ved hjælp af dygtighed og masser af fight og vilje lykkedes det de danske håndboldkvinder at få medaljer med hjem fra VM i Serbien, og når danskerne skal op mod Ukraine i EM-kvalifikationskamp lørdag 29. marts i TRE-FOR Arena i Kolding, skal de bygge videre på denne succes.

Bortset fra to udskiftninger er det bronzevinderne fra VM, der er udtaget til kampen mod Ukraine. På venstre back afløser Anne Sofie Hjort den skadede Pernille Holmsgaard. Anne Mette Hansen, der blev skadet under landsholdets træning tirsdag i denne uge, afløses på holdkortet af Lotte Grigel, der i forvejen var indkaldt som træningssuppleant.

Landstræner Jan Pytlick.

En ny måde?
Til trods for VM-successen har der været nogen intern uro på det danske kvindelandshold, og derfor blev der mandag 3. marts holdt et forsoningsmøde mellem trænerstaben og spillerne. Det endte med, at spillernes kritik af landsholdets spilkoncept blev taget til efterretning.

- Der har været vældig meget ballade siden VM og masser af artikler om Jan Pytlick og holdets spillestil, og for at få bragt ro på tingene har der været nogle møder. Så kampen mod Ukranie bør vise, at der er lagt afstand til den ballade, der var efter de meget, meget flotte bronzemedaljer i Serbien, siger TV 2s håndboldkommentator Bent Nyegaard og fortsætter:

- Jeg forventer, at vi til kampen mod Ukraine vil se en sammentømret enhed, der er blevet enig om at koncentrere sig om at spille håndbold - og gøre det godt til glæde for alle dem, der skal se kampen.

- Jeg tror, at det hele tiden har været Jan Pytlicks tanke at spille det hurtige spil og satse meget på de hurtige opløb og på et mere offensivt forsvar. Det, der har været hans problem, er, at han f.eks. i Serbien simpelthen ikke havde spiltyperne til det. Så derfor blev det en anden måde at gøre tingene på under VM - og den viste sig at være succesfuld, siger Bent Nyegaard

Hvorvidt Jan Pytlick og holdet ændrer på spilsystemet inden kampen mod Ukraine, er en af de ting, der bliver spændende at se for de danske håndboldfans. Er gnidningerne mellem spillerne og trænerstaben forsvundet? Og spiller kvinderne på en ny måde? Og hvis de gør, er det så en succes?

Susan Thorsgaard.

Puljens sværeste land - men Danmark er favorit
I kvalifikationstuneringen til EM er Danmark i gruppe med Ukranie, Østrig og Litauen. De to bedst placerede hold kvalificerer sig til december måneds EM i Kroatien og Ungarn. Danmark har maksimum med fire point for to kampe, mens Ukraine og Østrig hver har to, og Litauen er uden point.

De danske piger har altså flest point og er favoritter, især på hjemmebane i Kolding, men Ukraine er puljens sværeste land. Det er et land med stolte håndboldtraditioner, som vil gøre meget for at snuppe points fra de danske kvinder.

- Det er en kamp, hvor Danmark er relativt stor favorit. Ukraine var tidligere en fin størrelse i kvindehåndbold, men det er de ikke lige netop nu. De senere år har de ikke gjort noget væsen af sig ved mesterskaberne. Derfor er Danmark storfavorit, og jeg kan ikke forestille mig andet, end at danskerne lever op til favoritfærdigheden direkte på TV 2, siger Bent Nyegaard.

Returkampen i Ukraine, som skulle have været spillet 26. marts, er udskudt til juni på grund af den anspændte politiske situation i Ukraine. Kampen bliver også vist på TV 2 til den tid.

 

 

 

Læs flere nyheder

Seneste nyt

28. september 2020

Thomas Kristensen er nu (også) i TV 2s startopstilling på fodboldbanen

Link til Thomas Kristensen er nu (også) i TV 2s startopstilling på fodboldbanen
25. september 2020

TV 2 skruer op for salg af reklamer på TV 2 PLAY og direkte salg til annoncørerne

Link til TV 2 skruer op for salg af reklamer på TV 2 PLAY og direkte salg til annoncørerne
24. september 2020

Coronakrisen har gjort det ekstra svært at være kræftpatient

Link til Coronakrisen har gjort det ekstra svært at være kræftpatient

Billede {0} af {1}