Kurt Strand skal styre ”Presselogen”

Den tidligere DR-vært bliver vikar på TV 2 NEWS’ mediemagasin fra efteråret, når Line Ernlund er på barselsorlov.

Kurt Strand bliver fra oktober vært på TV 2 NEWS' mediemagasin "Presselogen".


En af Danmarks stærkeste interviewere, journalist Kurt Strand, bliver værtsvikar på TV 2 NEWS’ mediemagasin ”Presselogen” under Line Ernlund barselsorlov.

Han vil arbejde freelance på ”Presselogen” fra 1. oktober og vil være vært på tre ud af fire udgaver af ”Presselogen”. Sideløbende vil Kurt Strand varetage opgaver inden for undervisning, foredrag, tv-interviews for jyskebank.tv og klummeskrivning i sit eget firma. Kurt Strand fortsætter ligeledes som formand for Dansk Journalistforbunds Cavling-komité.

Kanalchef Mikkel Hertz, TV 2 NEWS, glæder sig over, at Kurt Strand har sagt ”ja” til vikarjobbet på TV 2 NEWS.

- Kurt Strand har en tårnhøj faglighed og integritet. Han er en af landets bedste journalistiske interviewere, og han har et kæmpe indblik i den danske medieverden. Med andre ord har han lige præcis de kompetencer, der skal til, for at være vært på et program som ”Presselogen” om væsentlige og aktuelle mediespørgsmål, siger Mikkel Hertz.

Medierne har stor betydning for vores verdensbillede
For en skarp medieiagttager som Kurt Strand er netop et kritisk mediemagasin det helt rigtige sted at være, når han på freelancebasis vil vende tilbage til tv-journalistik for en periode. Af samme grund har han i en periode været vikar for Lasse Jensen i P1-magasinet ”Mennesker og medier”.

- Mediernes betydning for vores virkelighedsbillede kan ikke underdrives, og det er et sundhedstegn, at vi med mediekritik holder os selv i ørerne. Og så glæder jeg mig til at prøve kræfter med TV 2, der jo gennem mange år har været min primære konkurrent som DR-journalist, siger Kurt Strand.

Kurt Strand har mere end 30 års journalistisk erfaring i trykte og elektroniske medier. Herudover har han siden begyndelsen af 1990’erne undervist i journalistik, holdt foredrag om medier og fungeret som ordstyrer ved konferencer og debatter, og han er ligeledes forfatter til en række bøger om journalistik og politik.

 

 

 

Læs flere nyheder

Seneste nyt

Anna (Molly Egelind).
03. juli 2020

TV 2-sommeren står (også) i fiktionens tegn

Link til TV 2-sommeren står (også) i fiktionens tegn
Dan Sommerdahl (Peter Mygind) og Flemming Torp (André Babikian).
03. juli 2020

'Sommerdahl' er tilbage i Helsingør

Link til 'Sommerdahl' er tilbage i Helsingør
03. juli 2020

YouSee-kunder kan nu vælge TV 2 PLAY i Bland Selv

Link til YouSee-kunder kan nu vælge TV 2 PLAY i Bland Selv

Billede {0} af {1}