TV 2 og Kræftens Bekæmpelse: ”Knæk cancer”

TV 2 og Kræftens Bekæmpelse går sammen om et stort årligt indsamlingsshow, der skal samle danskerne i kampen mod den alvorlige sygdom.

- Med ’Knæk cancer’ vil vi gerne anlægge en aspirerende retning, der kan skabe håb og handlekraft i kampen mod kræft, siger Palle Strøm, programdirektør på TV 2. (Foto: TV 2)

TV 2 og Kræftens Bekæmpelse går nu sammen om et stort årligt indsamlingsshow, ”Knæk cancer”, der sendes på TV 2 første gang til efteråret.

Showet, der byder på både oplysende indslag og bidrag fra kendte kunstnere, skal samle penge ind til kampen mod kræften og sætte fokus på den hyppigste dødsårsag i Danmark.

- Hver tredje dansker får kræft, og de to andre er pårørende på en eller anden måde. Det er en af TV 2s fornemste opgaver at samle danskerne om så vigtig en sag, og som Danmarks største public service-kanal er det vores ansvar at sætte fokus på det, der optager danskerne. Vi er rigtig glade for det nye samarbejde og har store forventninger til showet, siger Palle Strøm, programdirektør på TV 2 og fortsætter:

- Kræftforskning og bekæmpelse rummer også mange positive historier, nye vacciner og viden. Med ’Knæk cancer’ vil vi gerne anlægge en aspirerende retning, der kan skabe håb og handlekraft i kampen mod kræft.

- Kampen mod kræft er en sag, som alle danskere kan identificere sig med, siger Kræftens Bekæmpelses direktør Leif Vestergaard Pedersen. (Foto: Tomas Bertelsen / Kræftens Bekæmpelse)

Kræftens Bekæmpelse ser også frem til at arbejde tæt sammen med TV 2:

- TV 2 er danskernes kanal, som henvender sig til bredt til hele befolkningen. Kræft er desværre en meget udbredt sygdom, som alle familier stifter bekendtskab med. Dermed er kampen mod kræft en sag, som alle danskere kan identificere sig med – og en kamp som vi kan se, at de fleste gerne deltager i. F.eks. er næsten 500.000 danskere medlemmer af Kræftens Bekæmpelse, og ved den årlige landsindsamling giver næsten alle husstande et bidrag, siger Kræftens Bekæmpelses direktør Leif Vestergaard Pedersen.

”Knæk cancer” bliver et årligt tilbagevendende indsamlingsshow på TV 2, der sendes første gang til efteråret 2012.

33.000 danskere får hvert år konstateret kræft.

Omkring 15.000 danskere dør af kræft hvert år, det svarer til flere end 40 danskere om dagen.

De hyppigste kræftformer er brystkræft, lungekræft, prostatakræft og tarmkræft.

 

Læs flere nyheder

Seneste nyt

30. juli 2020

Bent Fabricius-Bjerre – et liv omkring et flygel

Link til Bent Fabricius-Bjerre – et liv omkring et flygel
29. juli 2020

'Bent Fabricius-Bjerre - Det sidste ord' på TV 2

Link til 'Bent Fabricius-Bjerre - Det sidste ord' på TV 2
28. juli 2020

TV 2 viser den samlede dokumentar 'Plejehjemmene bag facaden'

Link til TV 2 viser den samlede dokumentar 'Plejehjemmene bag facaden'

Billede {0} af {1}