TV 2 og DR samler 110 millioner ind til Afrikas Horn

TV 2 og DRs store indsamling til ofrene for hungersnødskatastrofen ved Afrikas Horn lørdag aften gav 110 millioner til nødhjælps-arbejdet. De mange millioner fra indsamlingen vil allerede fra den kommende uge bidrage til at forbedre forholdene ved Afrikas Horn.

Søren Pilmark og Cecilie Frøkjær i det callcenter, som var på hårdt arbejde under "Afrika Nu!"-indsamlingen. (Fotos: Per Arnesen)


Da TV 2 og DRs store indsamlingsprogram sluttede lørdag aften, var der samlet hele 110.013.903 kroner ind til ofrene for hungersnødskatastrofen ved Afrikas Horn. Aldrig før har de to kanaler stablet så stort et fælles program på benene på så kort tid.

- Vi er utroligt glade for, at så mange danskere har valgt at bakke op om denne vigtige indsamling til ofrene for hungersnødskatastrofen. De mange millioner kommer til at gøre en forskel for rigtig mange mennesker, siger Merete Eldrup, administrerende direktør på TV 2, og fortsætter:

- Også stor tak til de mange frivillige og til de kunstnere, der har bidraget til indsamlingen både på scenen og i vores callcenter og været med til at gøre det til en rigtig flot aften. Sidst men ikke mindst er jeg imponeret og stolt over indsatsen og indsamlingerne fra vores egne medier.

Aftenens værter Jes Dorph-Petersen og Kim Bildsøe Lassen i godt samarbejde om hjælpen tl Østafrika.


"Imponerende initiativrigdom"
DRs generaldirektør, Maria Rørbye Rønn, er også meget tilfreds med resultatet:

- Danskerne har udvist en imponerende initiativrigdom i forbindelse med indsamlingen. Nogle har bagt chokoladeboller og solgt dem, andre har fundet gamle fodboldtrøjer frem fra kælderen og solgt dem til højstbydende, mens adskillige virksomheder har fundet kreative måder at samle ind blandt medarbejderne på.

- Jeg er sikker på, at hver en krone vil gøre en forskel for hjælpearbejdet på Afrikas Horn. Der er god grund til at takke danskerne og indsamlingsorganisationerne for, at vi har fået indsamlet så mange penge i aften, siger Maria Rørbye Rønn.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og Socialdemokraternes formand, Helle Thorning-Schmidt, udvidede i godt samarbejde indsamlingens slogan til "Afrika Nu! - lige nu! Når nøden er størst, står danskerne sammen".


Glæde hos organisationerne
12 organisationer, der alle arbejder med nødhjælp i det berørte område, var med i indsamlingen: Dansk Røde Kors, Unicef, Red Barnet, Folkekirkens Nødhjælp, Dansk Flygtningehjælp, SOS Børnebyerne, Læger Uden Grænser, Mellemfolkeligt Samvirke, Adra Danmark, Caritas, IAS og Plan.

- Vi er meget glade for den støtte som danskerne i aften har givet ofrene for katastrofen i Østafrika. Nødhjælpsoperationen er allerede i gang og de mange millioner fra indsamlingen vil allerede fra den kommende uge bidrage til at styrke hjælpearbejdet. Men behovet er stadig enormt. Tørken er livstruende for millioner af mennesker så indsatsen er langt fra slut, siger Kenneth Øhrberg, fundraisingchef i Røde Kors og talsmand for organisationerne.

Foruden de mange millioner som showet indsamlede, har organisationerne selv indsamlet 47 millioner til katastrofen over de seneste to måneder.

Janni Spies Kjær i callcenteret - hvor hun også oplyste, at Spies Fonden giver indsamlingen 90.000 kroner.

Store navne på scenen
og i callcenteret
På scenen bidrog store underholdningsnavne som Rasmus Seebach, Sanne Salomonsen, Burhan G, Caroline Henderson, More Jacks og Ørkenens Sønner til indsamlingen.

I callcenteret sad en række store kulturpersonligheder klar til at modtage opkald fra de mange danskere, der ringede ind for at bidrage.

Både DRs og TV 2s forskellige medier bidrog også til indsamlingen via bl.a. DR P3, Ramasjang, ”Aftenshowet”,
TV 2 Zulu og ”Go’ morgen Danmark” og ”Go’ aften Danmark” på TV 2.

Også TV 2s reklameblok inden indsamlingsprogrammet blev taget i brug og fungerede som en donationsblok, hvor både annoncører og TV 2 bidrog til indsamlingen.

Tre fjerdedele af Ørkenens Sønner på scenen i "Afrika Nu!".

 
Både virksomheder og private kan stadigvæk bidrage til indsamlingen. Læs mere om hvordan på afrikanu.dk.

 

 

Læs flere nyheder

Seneste nyt

30. juli 2020

Bent Fabricius-Bjerre – et liv omkring et flygel

Link til Bent Fabricius-Bjerre – et liv omkring et flygel
29. juli 2020

'Bent Fabricius-Bjerre - Det sidste ord' på TV 2

Link til 'Bent Fabricius-Bjerre - Det sidste ord' på TV 2
28. juli 2020

TV 2 viser den samlede dokumentar 'Plejehjemmene bag facaden'

Link til TV 2 viser den samlede dokumentar 'Plejehjemmene bag facaden'

Billede {0} af {1}